27.8 C
Willemstad
• dinsdag 28 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

AD | Wederom groei dankzij CNSJF

HomeNieuwsAD | Wederom groei dankzij CNSJF
"Eiland wordt niet overspoeld door Venezolaanse criminelen", stelt minister na arrestatiegolf.
CTDB: Wederom groei toerisme dankzij CNSJF

Willemstad – Het North Sea Jazz Festival blijft een bijdrage leveren aan de groei van het toerisme op Curaçao. In september heeft de Curaçao Tourist Board (CTB) een directe bijdrage van 68 miljoen gulden voor de Curaçaose economie geregistreerd.
Dit is een groei van 7 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder toen een totaalbedrag van 63 miljoen gulden werd geregistreerd. Het aantal verblijfstoeristen dat in september Curaçao heeft bezocht, is met 6 procent gestegen.

Preliminaire cijfers waar CTB over beschikt, tonen dat er in de maand september in totaal 39.907 verblijfstoeristen zijn geregistreerd. In september 2014 was dit aantal 37.762.

Het overgrote deel van de buitenlandse bezoekers die het CNSJF hebben bezocht zijn tussen 2 en 4 september op Curaçao aangekomen. Vorig jaar vond dit evenement in augustus plaats. De wijziging in data voor dit groots evenement is terug te zien aan de positieve cijfers voor wat betreft het verblijfstoerisme.

Hoewel een daling vanuit Venezuela te zien is, kan alsnog geconstateerd worden dat het CNSJF voor een groei van het aantal bezoekers in september heeft gezorgd. Door het effect van een internationaal evenement van deze omvang, zal CTB zich voortaan richten op het aantrekken van internationale evenementen naar het eiland in de periode dat het eiland de potentie heeft om aanzienlijk te groeien, aldus het toeristenbureau in een schriftelijke verklaring.

Luchtverkeer naar Curaçao is voornamelijk vanuit Aruba, Colombia en Suriname gestegen. De genoemde landen hebben altijd een interesse getoond in het festival en dit jaar was geen uitzondering. Een analyse over de drie dagen voor het festival, toont een stijging van 273 procent in het aantal bezoekers afkomstig uit Aruba – dit in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Dankzij het festival zijn 400 bezoekers meer geregistreerd uit Aruba. Dezelfde data tonen een groei van 190 procent uit Colombia en 114 procent uit Suriname.

De zes landen die in deze periode de beste groei hebben geregistreerd, zijn respectievelijk Aruba (273 procent), Colombia (190 procent), Suriname (114 procent), Verenigde Staten (102 procent), Venezuela (32 procent) en Nederland (21 procent).

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties