28 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 04:29

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Vluchtschema Insel in de war

De luchtvaartmaatschappij kampt sinds een week met flinke vertragingen en heeft ook een aantal vluchten moeten annuleren.

Willemstad – Wie de afgelopen week een van de omliggende eilanden wilde bezoeken en daarvoor een ticket had geboekt bij Insel Air, kwam veelal van een koude kermis thuis.

De luchtvaartmaatschappij kampt sinds een week met flinke vertragingen en heeft ook een aantal vluchten moeten annuleren.

De directeur van Insel Air, Lars de Brabander, legt uit dat hieraan verschillende redenen ten grondslag liggen. Het begon vorige week donderdag met problemen met de bemanning voor een vlucht naar Sint Maarten. Deze moest geannuleerd worden en om de schade in te halen werd de volgende dag een toestel van Conviasa ingezet.

- Advertentie -

Vrijdag was er sprake van ‘een klein, technisch probleempje’ aan de enige eigen Fokker 50 van Insel Air die momenteel operationeel is (de andere staat al maandenlang kapot op het vliegveld van Sint Maarten, red.). Het betrof een temperatuursensor van een propeller. Omdat De Brabander geen enkel risico wilde lopen, besloot hij niet te vliegen. De F50 werd uit service gehaald, waardoor een groot gedeelte van het vluchtschema overhoop lag.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Precies Jan. Als iedereen stopt met boeken bij deze club dan blijft het vliegtuig leeg en is het zo gebeurd met Insel.
  Ik snap mijn landgenoten niet. Die blijven boeken op een kut maatschappij en stemmen op de grootste boeven v/h eiland, ongelooflijk!!

 2. Ik snap mensen echt niet dat ze nog bij deze club boeken. Ik doe dit al vele jaren niet meer. Toch blijven mensen dit doen. Onvoorstelbaar.

 3. Hier kon je op wachten. De laatste stuiptrekkingen van Insel Air. Met dank aan voorgaande regring(en) die er 31 miljoen ingepompt hebben. Belastinggeld natuurlijk.
  L’Histoire se Répète, ALM en nu weer Insel A. Schande.

 4. Dit had werkelijk iedereen kunnen zien aankomen, behalve Martina, die nog steeds blijft volhouden dat het geld pompen in Insel een fantastisch idee was.
  Wat doet zo’n man op economische zaken, wanneer hij zelfs de basics niet begrijpt ?

 5. De rechter heeft gezegd dat als blijkt dat Insel Air eind deze maand niet aan AL haar lopende verplichtingen kan voldoen de maatschappij failliet wordt verklaard.

  Defecte vliegtuigen betekenen geen inkomsten, integendeel, negatieve inkomsten door schadeclaims van reizigers en dure reparaties.

  Tenzij genoemde rechter Irma Lips is, is dit het faillissement van Insel Air.

  En zijn we de 30 miljoen van Kennedy Ruggenaath kwijt, net als tientallen miljoenen aan achterstallige premies en belasting.

  Pabien gobiernu!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -