27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AD | Vliegtuigen Insel Air in rap tempo verkocht

De oude InselAir toestellen | Jeu Olimpio

Willemstad – Michiel van der Veur werd in april van dit jaar benoemd tot directeur van Best Value Great Care nv, de maatschappij waar Insel Air zijn vliegtuigen van leasete. Van der Veur heeft maar één taak: alle vliegtuigen zo snel mogelijk verkopen.

,,Zo was de constructie inderdaad”, vertelt Van der Veur. ,,De leasemaatschappij werd speciaal opgetuigd om vliegtuigen te kunnen leasen aan Insel Air. Ik ben puur aangesteld om nu de vliegtuigen te verkopen, in zijn geheel of in onderdelen, dat maakt niet uit.” De toestellen worden verkocht omdat Curaçao Airport Partners (CAP) ze weg wil hebben van het luchthaventerrein.”

Het is ook een droevig gezicht, als je ze ziet staan, zo in het gras aan de oostzijde van het luchthaventerrein. ,,Het doet pijn”, knikt Van der Veur. ,,Voor iedereen die bij Insel Air betrokken was, maar ook voor luchtvaartliefhebbers. Vliegtuigen horen niet zo erbij te staan, ze moeten vliegen.”

Aan belangstelling voor de toestellen is geen gebrek, volgens Van der Veur. ,,Ik moest er acht verkopen en zes zijn er al weg. Dat wil zeggen: drie zijn er al opgehaald en de andere drie worden momenteel opgelapt, zodat ze weer de lucht in kunnen, richting hun nieuwe eigenaars. De andere twee worden zeer waarschijnlijk in onderdelen verkocht. Dat is heel gebruikelijk, hoor. Er is een heel circuitje voor. Ik was er ook niet zo in thuis, want normaal gesproken ben ik een organisatieadviseur, maar inmiddels weet ik goed de weg in ‘zeg maar’ tweedehands vliegtuigen en -onderdelen.”

Van der Veur had aanvankelijk een deadline, maar aangezien zijn verkoopklus voorspoedig verloopt, wordt er niet zo strikt vastgehouden aan een tijdstip waarop alles weg is. ,,Het gaat goed, dat is het belangrijkste”, aldus Van der Veur. ,,Ik hoop toch eind van het jaar alles wel verkocht te hebben. De opbrengsten? Die gaan naar de nv en de schuldeisers, daar heb ik verder niets mee te maken.”

Hoe het verder gaat met het leasebedrijf weet Van der Veur niet. ,,Misschien wordt het geliquideerd, misschien blijft het bestaan, geen idee eigenlijk. Hangt natuurlijk ook af van wat er verder met Insel Air gebeurt en wat een eventuele nieuwe partner wil. Ook daar heb ik niets mee van doen. Zodra ik alles verkocht heb, zit mijn taak erop.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...