AD | VKC marcheert door Montaña

in de middag was er een heilige mis in de kerk van Janwe

Het vrijwilligerskorps Curaçao bestaat 88 jaar en heeft dit, zoals op elke verjaardag van het korps, gevierd met een militaire mars.

Dit jaar passeerde de stoet echter niet door de straten van Willemstad, maar door de wijk Montaña. Besloten is om elk jaar en ander wijk op het eiland aan te doen. Ter ere van Carlos Nicolas Winkel, de oprichter van het VKC, werden kransen gelegd bij zijn borstbeeld bij Fort Amsterdam, en in de middag was er een heilige mis in de kerk van Janwe.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | VKC marcheert door Montaña

  1. ericlapas

    Het vrijwilligerskorps betekent dat het hier niet om een betaalde baan gaat maar om vrijwilligerswerk. Op de foto zie ik een mevrouw waarschijnlijk vriendin van een KPC’er hoog zwanger. In 88 jaar vrijwilligerswerk hebben ze nog niet geleerd dat je eerst een vaste baan moet hebben voordat je aan gezinsuitbreiding begint. Gezien de hoge werkeloosheid vallen vrouwen als een blok voor mannen in uniform want dat betekent meestal een baan voor het leven. De leiding van het KPC moet zijn leden instrueren om onze vrouwen niet te misleiden en van te voren te melden dat het om vrijwilligerswerk gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *