30 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Vier kandidaat-ministers Sint Maarten niet door screening

HomeMediaAD | Vier kandidaat-ministers Sint Maarten niet door screening
Leroy de Weever ook niet door de screening | Foto Judith Roumou
Leroy de Weever ook niet door de screening | Foto Judith Roumou

Er zijn vier kandidaat-ministers op Sint Maarten niet door de screening gekomen. Dat betekent dat er nog geen kabinet gevormd kan worden op het eiland. Dat schrijft The Daily Herald. Willemstad/Philipsburg – Er zijn vier kandidaat- ministers op Sint Maarten niet door de screening gekomen. Dat betekent dat er nog geen kabinet gevormd kan worden op het eiland. Dat schrijft The Daily Herald. Leroy de Weever, Richard Gibson, Peggy Ann Brandon en Lucas Berman zouden allemaal afgewezen zijn bij de screening. De Weever zou de screening niet hebben overleefd omdat er een klacht tegen hem zou zijn ingediend. Tegen Richard Gibson, die eerder lid was van het College financieel toezicht (Cft), zou een onderzoek lopen wegens huiselijk geweld en om die reden zou hij gezakt zijn voor de screening. Ook Peggy Ann Brandon is niet door de screening gekomen. Zij zou een te hechte band hebben met de voormalige minister van Justitie Roland Duncan. Hij werd eerder verhoord in de Bada Bingzaak. Die zaak gaat over omkoping door de eigenaar van nachtclub Bada Bing van parlementslid Patrick Illidge, die op video is opgenomen. Ook de beoogde Gevolmachtigde minister voor Sint Maarten in Nederland, Lucas Berman is niet door de screening gekomen. Hij zou in zijn jeugd in aanraking zijn gekomen met justitie. In totaal worden er negen ministers scherp onder de loep genomen. Daaronder ook de Gevolmachtigde minister en de plaatsvervangend Gevolmachtigde minister. Over het screeningsproces op Sint Maarten is veel te doen. De Rijksministerraad gaf eerder een aanwijzing, omdat deze de screening op het eiland te mager vond. Politiek Sint Maarten reageerde furieus, omdat de screeningsprocedure juist was aangescherpt. Nederland zou de aanwijzing hebben gegeven, omdat het formateur Theo Heyliger, de omstreden leider van de United People’s Party (UP), niet als premier wilde. Heyliger wordt beschuldigd van het kopen van stemmen. Hij kreeg vorige week als formateur nog uitstel van gouverneur Eugene Holiday voor zijn eindverslag, omdat de screening nog niet was voltooid. Het is niet duidelijk of hij toen al wist dat vier kandidaten zouden worden afgewezen.

Lees meer…
Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Je hebt je schuldig gemaakt aan huiselijk geweld.
  Je bent in je jeugd met justitie in aanraking geweest.

  Ja, inderdaad, dan ben je niet meer ministeriabel

 2. @Jan, ik denk dat je deels gelijk hebt.
  Maar opleiding is wel belangrijk en nu met de papiametstalige scholen, blijft een grote groep van de bevolking hier niet goed geinformeerd.
  De papaiamentstalige kranten zijn in het bezit van de maffia partijen en geven gekleurd nieuws in het voordeel van deze foute politieke partijen.
  De bevolking van Curacao wordt hier door gehersenspoeld omdat ze geen ander nieuws tot zich nemen.
  ik denk dat in de westerse wereld, grote groepen wel een betere nieuwsvoorziening hebben en beter een goede keuze kunnen maken.
  maar inderdaad in een groot deel van de wereld gaat het zoals hier op Curacao.
  De grootste schreeuwers krijgen de stemmen.
  Kijk naar Hitler in duitsland 80 jaar geleden.
  Het volk was daar toen ook grotendeels ongeschoold en trapten in de leugens die daar versprijd werden.
  Daarom wereld talen zoals engels en spaans zijn wel belangrijk en zolang Curacao een onderddel is van het koninkrijk, zouden het grootste deel van de lessen in het nederlands gegeven moeten worden.
  Want er ontstaat door het huidige systeem weer een grote onderlaag bij de bevolking, die niet goed geinformeerd kunnen/zullen worden.
  De media is nu eenmaal in handen van een foute groep, die het volk dom wil houden.

 3. @Sander
  Is dat niet overal ter wereld het geval dat mensen stemmen op hen die de mooiste beloftes geven. We are the change etc?
  Hoef je echt geen bewoner van ons of ander eiland in de Carib. te zijn. Zie het vooral niet te eenzijdig.

 4. Hadden we deze screening voor 10/10/10 op Curacao gehad, dan had Curacao er nu een stuk beter voorgestaan en had ons eiland zich niet internationaal belachelijk gemaakt met haar rondreizende MAVO3 premier met tig veroordelingen op zijn naam als een schaduw gevolgd door een van adoratie kwijlende privefotograaf Ramsay Soemanta en natuurlijk het sprekende mantelpak Stella van Rijn.

 5. En dan te denken aan het zooitje ongeregeld (maffia) wat op 10-10-2010 op Curacriam aan de macht kwam, bedankt nog Donner voor je angsthaas optreden. Ik zie jouw als een van de grootste mede plegers in het oprichten van een/de maffia regering Curaçao, 10-10-2010.

 6. goed te weten dat er eindelijk een screening is.
  Zodat de echte maffia figuren geen kans meer maken.
  hopelijk gaat dit leiden tot een goede regering met betere nresutaten voor het volk.
  Het volk is nu eenmaal niet in staat op capabele mensen te stemmen.
  Ze gaan altijd voor de grote beloftes en eventueel een fooi voor hun stem.

 7. Zijn er geen degelijke bewindslieden te vinden? Wij vragen ons af op welke gronden politieke partijen worden opgericht en burgers politici willen worden. Is dat om snel veel geld te verdienen, ook als men minder opgeleid is? Of is het om het algemeen belang te dienen en het leven van ons allemaal beter te maken? Wie het weet mag het zeggen. De Tocqueville (en vele anderen) toonden al aan dat als alle burgers tevreden zijn en werk hebben tegen een redelijk inkomen er meer rechtschapenheid heerst en minder misdaad voorkomt. De gelegenheid maakt de dief en daar zijn wij allemaal gevoelig voor. Het is een kwestie van nuances. Bij de een ligt de lat hoger dan bij de ander. Bij inzet van het juiste middel gaan we bijna allemaal voor de bijl. Des temeer reden om het smalle pad der deugd te bewandelen en er niet van af te vallen. Dat geldt ook voor bestuurders op de BES-eilanden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties