34 C
Willemstad
• donderdag 28 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

AD | Vervuiling Sonesta Beach aangepakt

HomeMediaAD | Vervuiling Sonesta Beach aangepakt
Vervuiling bij verbouwing Sonesta | Jeu limpio

Willemstad – Sonesta Beach, bij het Marriott Hotel, was deze week zodanig vervuild dat de Curaçao Tourist Board (CTB) zich genoodzaakt zag om in te grijpen.

Bij het toeristenbureau kwamen meerdere klachten binnen, van zowel toeristen als lokale mensen, dat het strand vuil was. ,,Daarom hebben we er iemand op afgestuurd om de situatie te gaan bekijken”, legt interim-directeur Hugo Clarinda uit. Die bevestigde dat overal vuilnis lag.

,,We dachten: we kunnen kijken wie er verantwoordelijk is en dan gaan er nog een paar dagen overheen. Of we kunnen direct in actie komen en het strand meteen zelf schoonmaken.”

Volgens de CTB-directeur hebben ze dat wel vaker gedaan bij publieke stranden, zoals bij Knip en Westpunt. ,,Als de situatie echt uit de hand loopt, grijpen we in, ondanks het feit dat wij niet verantwoordelijk zijn voor het beheer”, aldus Clarinda. Het is volgens hem namelijk de naam Curaçao die aangetast wordt als er niets gebeurt. ,,De foto’s en berichten gaan met social media heel snel rond. Dat willen wij voorkomen. Dus komen wij in actie en gaan we praten met de instanties die dit eigenlijk moeten doen.”

In het geval van Sonesta Beach is het World Trade Center (WTC) verantwoordelijk voor het beheer. ,,Uit een gesprek met hen bleek dat zij het strand weldegelijk regelmatig schoonmaken, maar dat het steeds opnieuw wordt vervuild door bezoekers. We moeten daarom samen op zoek naar een nieuwe oplossing. Het is voor hen anders dweilen met de kraan open.”

Geruchten dat de eigenaar van het Marriott Hotel het beheer onder bepaalde voorwaarden zou willen overnemen, om een einde te maken aan het vervuilen van het strand door badgasten en bevolking ‘die het gebruikt als container’, kan Clarinda niet bevestigen.

Sterker nog: volgens de CTB-directeur werkt het WTC aan een plan om het strand te ontwikkelen. Een ‘mooi plan’, waarbij aandacht is voor faciliteiten en het onderhoud. Hiervoor moeten de nodige vergunningen nog worden aangevraagd, meldt Clarinda, dus dit zal nog zeker enkele maanden duren.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 reacties

  1. Ik zie een geïmproviseerde vuilnisbak op de foto. Dus de bedoeling was best goed want zo te zien heeft deze strand totaal geen vuilnisbakken?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties