27 C
Willemstad
• maandag 26 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

AD | Verblijfstoerisme in de lift

De zes belangrijkste landen waar de marketingactiviteiten van het toeristenbureau op gericht zijn, zitten dit jaar stuk voor stuk in de lift in vergelijking met 2018.

Willemstad – Andere markten compenseren de wat tegenvallende toename van toeristen die vanuit de Verenigde Staten (VS) naar Curaçao komen. Toeristenbureau CTB ziet in het eerste half jaar van 2019 over de hele linie een groei van het verblijfstoerisme.

,,De VS is waarschijnlijk de enige markt waar we onze target niet halen”, zei Christine Campagnard, business intelligence manager bij CTB, gistermiddag tijdens een persconferentie.

,,We verwachten dit jaar 78.000 verblijfstoeristen uit de VS in plaats van 83.000. Maar dat is nog altijd meer dan de 73.000 in 2018.” Het minder presteren van de Verenigde Staten wordt weer goedgemaakt door andere markten. Campagnard:

,,Nederland bijvoorbeeld, waar we een conservatief marketingbeleid hebben gevoerd, deed het veel beter dan gedacht. Ik verwacht dan ook dat we ons doel om 475.550 verblijfstoeristen naar het eiland te trekken in 2019, zeker zullen halen.”

Over de hele linie heeft het CTB in het eerste half jaar van 2019 meer aankomsten van verblijfstoeristen geregistreerd dan in dezelfde periode in 2018: dit jaar bijna 238.000 van januari tot en met juni, vorig jaar bijna 206.000. Dat is een toename van 16 procent.

De zes belangrijkste landen waar de marketingactiviteiten van het toeristenbureau op gericht zijn, zitten dit jaar stuk voor stuk in de lift in vergelijking met 2018. De Nederlandse markt groeide met 11 procent, de VS met 13 procent en Canada met 10 procent. Uit Duitsland en Brazilië kwamen respectievelijk 26 en 21 procent meer verblijfstoeristen. Maar Colombia springt eruit met een groei van 58 procent. Dat heeft volgens adjunct-directeur Hugo Clarinda te maken met de intensieve promotiecampagnes die CTB de afgelopen vier, vijf jaar op de Colombiaanse markt afvuurde.

,,Avianca heeft meer vluchten, nu is er ook Wingo. Daarnaast komt On Vacation op piekmomenten met een charter.”

Het gaat beter en dat terwijl het aantal kamers niet is toegenomen, zegt CTB-directeur Paul Pennicook.

,,Het goede nieuws is dat er snel meer hotelkamers bijkomen.”

Pennicook verwacht de laatste maanden van dit jaar 336 kamers in het gerenoveerde Marriott Hotel, 220 kamers van Dream Curaçao Resort dat de exploitatie van Hilton bij Piscadera heeft overgenomen en nog eens 80 kamers in het voormalige Howard Johnson Hotel aan het Brionplein. In het eerste kwartaal van 2020 opent Corendon de eerste 400 van de in totaal 800 kamers op de plek waar voorheen Holiday Beach Hotel stond.

,,Corendon zou in december opengaan, maar ze mikken nu voorzichtig op het eerste kwartaal van volgend jaar”, zegt Pennicook. ,,Met meer kamers zal de vraag zonder meer toenemen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. @Abraham: klopt al die verhalen dat een gulden geinvesteerd in toerisme resultaat in x aantal guldens in winst is ook pure onzin: je zou vergelijkingsstudies moeten doen waarbij je verschillende toeristen uitgaven gaat meten op effectiviteit. Zou heel goed mogelijk zijn dat een lagere airport tax veel meer effect heeft dan al die reclame campagnes en snoepreisjes van Chata etc maar Chata/CTB geven uiteraard de voorkeur aan snoepreisjes en reclames anders vervalt hun bestaansrecht.

 2. En als normaal word er door het CTB volop gelogen en bedrogen tegen de burger, wat een steletjes ……… zakkenvullers met hun onzin praatjes

 3. Het viel mij gisteren bv op in het Sta Barbara resort dat alles nagenoeg leeg was. Nu ligt het wel enigszins uit de route voor veel mensen maar vaak zijn er wel mensen op de golfbaan.Het vm Hilton “Curacao Caribbean Resort” prcies hetzelfde. Je kunt er een kanon afschieten.
  Leeg, restaurants leeg, gym leeg.
  Ik durf te stellen dat het CTB vogelt met cijfers, wat zij eigenlijk al heel lang doen. Het is bekend dat veel mensen weer naar Tur,kije gaan, SPanje zit sowieso in de lift en Portugal, Italie. De dreiging voor die landen is laag momenteel, het weer is prachtig dus wie heeft er nog zin 10+ te vliegen vooral als je in Europa goedkoper weg kunt.
  De overheid zal meer moeten doen om meer Europeanen hierheen te halen, afspraken maken met airlines zodat het vliegen hierheen goedkoper wordt voor de potentiele gasten. Meer hotelkamers lost niets op, vooral als vel leeg blijft.

 4. citaat: “Pennicook. ,,Met meer kamers zal de vraag zonder meer toenemen.”
  Wet van Say rond 1800 : elk aanbod schept zijn eigen vraag.
  Oeroude economische theorie die heden ten dage nog maar weinig aanhangers kent.
  Nee het is andersom: vraag creëert -in vele gevallen- aanbod.
  ( zijn alle hotelkamers nu nagenoeg 100% volgeboekt of is er nog veel leegstand? Pas bij een naderende 100% bezettingsgraad en een gedegen toekomstprojectie van een mogelijke langjarige extra vraag kun je mogelijk overgaan tot het uitbreiden van het aanbod).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -