26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Verband moordzaken Baya/Magnus onduidelijk

HomeMediaAD | Verband moordzaken Baya/Magnus onduidelijk
Baya Beach Curacao
Baya Beach Curacao

Willemstad – Het is onduidelijk of er een verband is tussen het onderzoek naar de moorden bij Baya Beach en het onderzoek Magnus naar de dood van voormalig Pueblo Soberano voorman Helmin Wiels. Volgens de Papiamentstalige ochtendkracht Vigilante is er wel degelijk sprake van een verband tussen deze twee zaken en heeft dat te maken met de onlangs in beslag genomen boot ‘Deeper’.

Deze is vermoedelijk gebruikt om het lichaam van Raúl Martinez, alias Bolle, te vervoeren. Maar volgens de krant is de boot ook gebruikt om de lichamen die bij Baya Beach werden gevonden begin maart, te transporteren.

Woordvoerder in de zaak Magnus, officier van justitie, Guillano Schoop laat weten geen commentaar te leveren op het bericht van de ochtendkrant.

,,Voor zover bij mij bekend is de laatste ontwikkeling in de zaak Magnus de in beslag name van de boot”, aldus Schoop.

Over een verband tussen beide zaken doet hij dan ook geen uitspraken.

Begin maart dit jaar werden de twee verbrande stoffelijke overschotten aangetroffen bij Baya Beach. Het gaat om de 33- jarige Oscar Neira Muñoz uit Colombia en de 60-jarige Siegfried Miguel Benito, geboren op Curaçao.

De twee mannen lagen met hun buik op de grond en hun handen waren vastgebonden. Vlakbij de lichamen werden verschillende kogelhulzen gevonden en in beslag genomen. Het vermoeden is dat de mannen eerst zijn doodgeschoten voordat ze in brand zijn gestoken.

De politie deed begin deze maand onder leiding van een officier van justitie een inval in een huis in Koraal Specht. Daar werd de boot ‘Deeper’ in beslag genomen. Verdenking is dat deze boot is gebruikt bij het zich ontdoen van het lichaam van Bolle. Na onderzoek bleek dat Bolle degene was die op 5 mei 2013 – na de moord op Wiels – de vluchtauto heeft bestuurd. Zijn onthoofde lichaam werd half mei 2013 aangetroffen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties