AD | Venezolaan gezocht voor moord op agent Bonaire

De helm en de kist met het lichaam van Ferry Bakx, de agent die op 17 augustus werd doodgeschoten op Bonaire, wordt met korpseer naar het crematorium aan de Karel Boddenweg in Tilburg gedragen © anp

De helm en de kist met het lichaam van Ferry Bakx, de agent die op 17 augustus werd doodgeschoten op Bonaire, wordt met korpseer naar het crematorium gedragen © anp

De politie op Bonaire is op zoek naar een zevende verdachte in de moordzaak op de Nederlandse agent Ferry Bakx. Deze man heeft, net als de andere verdachten die vastzitten, de Venezolaanse nationaliteit.

Dat heeft het Korps Politie Caribisch Nederland vandaag gemeld. ,,De bevolking wordt gevraagd uit te kijken naar deze man en zo mogelijk zijn verblijfplaats te melden”, schrijft de politie.

Bakx werd op 18 augustus neergeschoten tijdens een vuurgevecht met criminelen. Hij overleed later in het ziekenhuis. De man was met een collega naar een woning gestuurd waar een overval werd gepleegd.

De 45-jarige ex-verkeersagent emigreerde eind 2012 vanuit Rijsbergen naar Bonaire, toen hij een baan aangeboden kreeg bij het Korps Politie Caribisch Nederland. Bakx en zijn vrouw verhuurden ook vakantiehuisjes.

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *