25 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 06:37

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Veel vragen rond dood Mexicaanse

- Advertentie -
Stoffelijk overschot 23-jarige Adriana Morales de Florencio op Bonaire gevonden

Kralendijk – De op Bonaire vermiste Mexicaanse Adriana Morales de Florencio is zaterdag dood aangetroffen op een afgelegen kunuku bij Playa Grandi. In de zaak is vrijdagavond de 44-jarige man R.E.G.S. aangehouden.

Veel vragen blijven nog onbeantwoord, omdat de politie en het Openbaar Ministerie (OM) vooralsnog zwijgen. Vandaag pas is er een persconferentie over de zaak Adriana.

Formeel is zelfs niet bevestigd dat het gevonden lichaam inderdaad van de 23-jarige vrouw is, omdat er nog autopsie zal worden verricht. Ook de doodsoorzaak is nog niet bekend. De tatoeage op de schouder van het slachtoffer maakte echter snel duidelijk dat het om de Mexicaanse gaat. Op de vindplaats van het lichaam is de hele nacht van zaterdag op zondag forensisch onderzoek gedaan. De plek ligt in het gebied bij Dam Grandi tussen Rincon en Washington Slagbaaipark.

De ouders van Morales zijn zaterdagavond direct ingelicht. Ze kwamen zondagochtend aan op Bonaire. Hun overtocht is betaald door de universiteit van hun dochter. De ouders hebben direct na aankomst gesproken met de politie en gezaghebber Edison Rijna. Zij zullen vandaag het lichaam van hun dochter kunnen zien.

- Advertentie -

Op Bonaire maakt de dood van het bemanningslid van de Navigator of the Seas veel indruk. Op Facebook worden oproepen gedaan om de familie bij te staan, bijvoorbeeld door de opbrengst van het bezoek van het cruiseschip vandaag in te zamelen voor de ouders. Ook zijn er plannen voor een stille tocht vanavond.

Morales werd sinds 20 april vermist toen zij niet terugkeerde op het cruiseschip. Zij studeerde toerisme aan de universiteit van Puebla (Buap) en was aangenomen door Royal Caribbean Cruises voor een periode van praktijkervaring. Daarmee was ze net begonnen. De politie liet de dag na de vermissing al weten aanwijzingen te hebben dat zij niet van plan was geweest het schip voorgoed te verlaten. Wat er precies is gebeurd, blijft nog onopgehelderd.

Voorafgaand aan de aanhouding van de verdachte zijn drie huiszoekingen verricht. Twee woningen zijn doorzocht in Kaya Hulanda en Kaya Inglaterra en er is ‘een controle’ gedaan bij een snèk aan Kaya dr. G. Hernandez. De drie plekken waar onderzoek is gedaan, liggen ver uit elkaar, mogelijk trok de politie tips na. In de woning van de verdachte is een pistool gevonden en zijn auto is in beslag genomen.

S. wordt volgens het OM verdacht van illegaal vuurwapenbezit. Maar zijn familie gaat er kennelijk al vanuit dat hij de dood van de Mexicaanse op zijn geweten heeft. In een brief aan de ouders van Adriana, die werd voorgelezen door radiostation Live 99, maken de vader en de broer van S. excuses en betuigen diep medeleven voor wat S. heeft veroorzaakt.

De verdachte is medewerker van een incassobureau. De politie is op het spoor van S. gekomen door onderzoek van camerabeelden. Op een daarvan lopen S. en Morales door de straten van Kralendijk. Zij droeg op de beelden de kleding die zij ook aan had bij het verlaten van het schip. Zo te zien loopt ze geheel vrijwillig mee alsof ze een afspraak hebben. De verdachte loopt op de beelden te telefoneren.
S. heeft het graf van Morales niet aangewezen. De politie en OM gaven zaterdag, dus na zijn aanhouding, nog een nieuw opsporingsbericht uit. De vrouw werd snel daarna gevonden. Naar verluidt lag het lichaam in een vers graf en was het in goede staat, waardoor snel kon worden vastgesteld dat het om de vermiste Adriana Morales ging.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | BZV accountant moet toch betalen

Met vonnis De accountant van Bureau Ziektekostenvoorziening moet van de rechter 4,1 miljoen gulden betalen. Accountant Jourdain en twee medewerkers werden ervan verdacht miljoenen te hebben ontvreemd. Diezelfde...

ParadiseFM | Veel auto’s op straat tijdens avondklok

Veel auto’s die zich tijdens de avondklok op de weg begeven hebben geen ontheffing of geldig motief om op straat te zijn. Dat schrijft de Èxtra. Opvallend...

Democracy now! | Wednesday, January 26, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom 5 atrako’s in een week

Voor de tweede week op rij heeft de politie vijf gewapende overvallen geregistreerd. In de week van 17 tot 23 januari zijn er vier gewapende straatroven en...

Nu.cw | 45 extra zorgmedewerkers ondersteunen CMC

Het Curaçao Medical Center (CMC) heeft inmiddels versterking gekregen van 45 zorgmedewerkers. Dat bevestigt woordvoerster Germaine Gibbs tegenover NU.cw. Vrijdag liet Gibbs weten dat er 29 verpleegkundigen van...
- Advertentie -
- Advertentie -