30 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Van Raak moet zich niet bemoeien met verkiezingen Sint Maarten’

HomeMediaAD | ‘Van Raak moet zich niet bemoeien met verkiezingen Sint Maarten’
Grisha Heyliger-Marten en Theodore Heyliger | Daily Herald

Philipsburg – ,,Als Van Raak zoveel van de mensen van Sint Maarten houdt, moet hij zich op een politieke lijst plaatsen om mee te doen aan de verkiezingen van 9 januari 2020. Anders zou hij zich met zijn eigen zaken moeten bemoeien!”

Dat is – zo meldt The Daily Herald – de reactie van Grisha Heyliger-Marten, nummer vier op de lijst van de United People’s (UP) Party en echtgenote van het geschorste Statenlid Theo Heyliger, op recente uitlatingen van Tweede Kamerlid Ronald van Raak (SP) dat Sint Maarten internationale verkiezingswaarnemers weigert.

Van Raak heeft openlijk zijn kritiek op Sint Maarten geuit. ,,Sint Maarten zit op een doodlopend spoor. De situatie is slecht en de verkiezingen zullen niet veel verandering brengen. Er is geen echt alternatief, behalve die ene nieuwe partij. Meneer Heyliger of mevrouw Heyliger, het is allemaal dezelfde familie”, zo zei hij onlangs in de Tweede Kamer.

,,Als dat geen flagrante bemoeienis is met onze verkiezingen, weet ik niet wat het is”, zo reageert Heyliger-Marten. ,,Kun je je voorstellen dat een Sint Maartense politicus de Nederlandse kiezers in hun eigen verkiezingen gaat vertellen dat het stemmen voor een bepaalde Nederlandse politicus of partij een stem is voor racisme?

Hoe kan Van Raak Theo Heyliger, die zojuist van alle beschuldigingen is vrijgesproken en die in een ander proces nog moet worden berecht, een ‘crimineel’ noemen? Dus, Van Raak is nu ook rechter en jury? Wat hebben we nog meer nodig om aan te tonen dat mijn man om politieke redenen wordt vervolgd?”

Volgens Heyliger-Marten is Van Raak juist degene die preekt over integriteit. ,,Maar hoe zit het met de integriteit van het gerecht? Is een beschuldigde niet onschuldig totdat hij schuldig is bevonden? Hoe zit het met de integriteit van ons verkiezingsproces? We hebben gehoord van Russische interventie, maar niets is zo overduidelijk als deze Nederlandse interventie in onze verkiezingen.”

De echtgenote van Theo Heyliger zei dat het geen verrassing is dat de Nederlandse regering ‘boos is dat onze regering hun aanbod van internationale waarnemers’ heeft afgewezen.

,,We hebben eerder Nederlandse waarnemers gehad. Waar zijn hun rapporten? Wat hebben ze geconcludeerd over onze verkiezingen? Als de verkiezingen ‘frauduleus’ waren, waarom werden ze toentertijd dan niet geannuleerd? Als de Nederlanders zo geloven in internationale waarnemers, waarom laten ze de Duitsers dan niet toe om hun verkiezingen te komen observeren? Wat hebben ze immers te verbergen?”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties