AD | UoC verliest hoger beroep

University of Curacao moet meer dan 400.000 gulden schadevergoeding betalen omdat haar eigen Raad van Toezicht (RvT) onrechtmatig probeerde rector de Goede op valse gronden te ontslaan | Foto Antilliaans Dagblad

University of Curacao moet meer dan 400.000 gulden schadevergoeding betalen omdat haar eigen Raad van Toezicht (RvT) onrechtmatig probeerde rector de Goede op valse gronden te ontslaan | Foto Antilliaans Dagblad

Willemstad – Oud-rector magnificus Miguel Goede is ook in hoger beroep in het gelijk gesteld in de rechtszaak over zijn ontslag bij de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA).

De universiteit, nu University of Curaçao (UoC), moet een ontslagvergoeding betalen van bijna 400.000 gulden wegens onrechtmatig handelen. Dat heeft het Hof gisteren beslist.

Voor Goede komt hiermee een einde aan een jarenlange juridische strijd. Via zijn advocaat Annemarijke Bach Kolling laat hij weten ‘enorm opgelucht’ te zijn. Goede won een jaar geleden al in eerste aanleg de zaak over zijn ontslag in 2011.

De rechtszaak was aangespannen door UoC om de schadevergoeding van Goede terug te vorderen. Destijds was hem 119.832 gulden toegekend in afwachting van een bodemprocedure. De universiteit is nu dus veel meer kwijt, namelijk 390.932 gulden aan schadevergoeding, vermeerderd met rente vanaf 3 november 2014 plus de proceskosten van 33.822,26 gulden.

Goede werd in 2011 ontslagen na beschuldigingen van fraude, leugens en samenspanning. Onterecht, zo werd later door de rechter geoordeeld. Vastgesteld werd dat de Raad van Toezicht (RvT) van hem af wilde. De beschuldigingen waren gebaseerd op een rapport van accountant Hernandez & Associates. De Accountantskamer in Zwolle heeft het kantoor daarvoor berispt, omdat dit rapport ongeschikt was als onderbouwing van het ontslag. Lees verder op Antilliaans Dagblad
Tijdens de behandeling van het hoger beroep tegen de ontslagvergoeding werden op 17 mei de feiten niet bestreden. Naast onrechtmatig handelen wordt het UoC ook kwalijk genomen dat alles in het werk is gesteld om de rector de toegang tot de rechter te onthouden. Het is de universiteit onwaardig hoe ze is omgegaan met Goede, stelt het Hof. Het UoC is ernstig tekortgeschoten in haar verplichtingen als goed werkgever.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AD | UoC verliest hoger beroep

 1. College geld maar weer omhoog?

 2. Wie anders?

 3. Kijk eens op de website van de UNA: de verantwoordelijken van deze zaak die met advocaatkosten de universiteit (lees: studenten) meer dan een miljoen kost zitten er nog steeds!!!

  The members of the Board of Trustees are:

  Mr. W.R. Flocker LLM, chairman
  Mr. D.A. Dambruck CPA. MBA, CAMS, CFE, treasurer
  Mr. J.P.Jorge CPA
  Mrs. E.E. Martina-Davelaar LLM

 4. Met of zonder MFK zitten ze er al. Net als vele directeuren, diensthoofden en andere politieke vriendjes die tussen 2010-2012 zijn aangezet. De huidige coalitie had deze marionetten ook nodig en heeft flink gebruik gemaakt van hun diensten. Nee, ik ben geen MFK aanhanger, maar wil ook niet alle blaam op hun afschuiven.

 5. Heeft Terry Hernandez het onderzoek uitgevoerd, die gebruikt werd om Goede te ontslaan?!?!

 6. Als de MFK in de coalitie komt maakt Dambruck goede kans om hoofd van de Algemene Rekenkamer te worden. Fucker Flocker wordt gepromoveerd tot hoofd van de Raad van Advies.

  Met Geovaly Martes bij de SOAB en Michael Romer bij de Veiligheidsdienst zitten dan overal marionetten die niets zien, niets horen en niets zeggen.

 7. Verantwoordelijk voor deze schade waarvoor de studenten van de Universiteit opdraaien is de Raad van Toezicht, met daarin:

  – Wilfred Flocker, advocaat met een bedenkelijke reputatie die desondanks nog steeds gehandhaafd wordt in de Raad van Advies van onze regering.
  – Dennis Dambruck, hoofd interne controle van de Girobank, de bank die behendig en onopgemerkt (????) werd leeg geroofd door grote graaier Garcia.

  Waarom worden Flocker en Dambruck niet persoonlijk aansprakelijk gesteld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *