33 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Uniek kijkje in de hangar van Insel Air

HomeMediaAD | Uniek kijkje in de hangar van Insel Air
Uniek kijkje in de hangar van Insel Air
Uniek kijkje in de hangar van Insel Air

Willemstad – De hangar van Insel Air is normaal gesproken verboden terrein voor wie er niets te zoeken heeft. Gisteren maakte de luchtvaartmaatschappij een uitzondering en mochten bezoekers bij hoge uitzondering een kijkje achter de schermen nemen.

Een groot succes, vindt directeur Edward Heerenveen.

,,Er ging een wereld voor ze open.”

Vandaag is de Internationale Dag van de Burgerluchtvaart en in dat kader organiseerde de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit een open dag op luchthaven Hato. Ook Insel Air werd gevraagd de deuren, die anders strikt gesloten zijn voor onbevoegden, voor het publiek te openen. En dat had heel wat voeten in aarde. Heerenveen:

,,Normaal gesproken is het ten strengste verboden dat buitenstaanders de hangar bezoeken. Sommige afdelingen zijn steriel en het is een gevaarlijke omgeving. Er hangt van alles aan het plafond en vliegtuigen staan in de steigers, zodat je op het bovenste puntje van de vleugel kunt staan. We hebben de reputatie veilig te werken, toch kan er altijd iets gebeuren. Maar we hebben toestemming gekregen van de Burgerluchtvaart Autoriteit en het gemeld bij de internationale luchtvaartorganisatie.”

Voor de rondleiding ‘behind the scenes’ was veel belangstelling. De ene volle bus na de andere bracht de nieuwsgierigen van de parkeerplaats bij de Grotten van Hato naar de werkplaats van Insel Air. Zij zagen wat het betekent als een toestel uit de roulatie is voor onderhoud.

,,We hebben twee toestellen laten zien”, zegt Heerenveen. ,,Het ene was nog helemaal gestript. Je kon er zo doorheen kijken en zag de kabels en de binnenkant van de motor, zo groot dat je erin kunt staan. Op het andere toestel moest alleen nog het laatste paneel gemonteerd worden.”

Heerenveen zag hoe de bezoekers versteld stonden van zijn bedrijf.

,,Er ging een wereld voor ze open. Er komt ook zo veel bij kijken. Normaal zie je alleen de stewardess, de ticketverkoper en de piloot, maar niet wat er allemaal gebeurt achter de schermen. Dat is nog een heel bedrijf, met monteurs en een speciale medewerker voor de reparatie van stoelen bijvoorbeeld.”

De directeur denkt dat veel mensen nu ook beter begrijpen dat er veel geld nodig is om de maatschappij draaiende te houden.

,,We worden zwaar gecontroleerd. Het is de meest gereguleerde industrie die er is. De opslag van olie bijvoorbeeld, dat gebeurt heel precies. De blikken hebben een houdbaarheidsdatum en moeten op een bepaalde temperatuur gekoeld worden. Dat wordt allemaal gecontroleerd en volgens een systeem opgeslagen.”

Wat voor Heerenveen normaal is, was voor veel bezoekers een verrassing.

,,Je kunt hier van de vloer eten, hoorde ik iemand zeggen. Dat klopt, je ziet geen vlekje op de grond. Het is een schone industrie.”

De directeur van Insel Air vindt het vooral belangrijk dat kinderen nu hebben gezien wat er allemaal gebeurt bij een luchtvaartmaatschappij.

,,Verschillenden zeiden meteen dat ze piloot of monteur wilden worden. Hoogstwaarschijnlijk kiezen ze later voor een ander beroep, maar het is toch goed dat hun meerdere keuzes worden geboden.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Nou JM Eustatia, als je prive aantoont geen enkele moeite te hebben met een partner zonder enig besef van normen en waarden is het naief om te denken dat zoiemand dat in zijn bedrijf wel heeft.

  Ik hoop dat Heerenveen niet de selectie van de piloten doet.

  Voor de rest alle respect voor dit mooie initiatief van Insel Air. Op hun service is nog wel eens wat aan te merken maar ze doen het een stuk beter dan hun voorgangers en het is niet makkelijk, een airline runnen.

 2. Ik heb de grootste bewondering voor hetgeen door de directie INSEL AIR in korte tijd is gepresteerd.
  Bij dit artikel passen geen sneren naar de levenspartner van een der directeuren van deze luchtvaartmaatschappij.
  Ongepast !

 3. Erg grappig, Heerenveen spreekt over de hoge normen en waarden in de luchtvaart, gaat naar huis, trekt zijn pyama aan en stapt naast Stella van Rijn in bed, het absolute dieptepunt van normen en waarden in Forti.

  De goede man heeft toch geen enkele geloofwaardigheid meer?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties