30 C
Willemstad
• vrijdag 22 oktober 2021 11:30

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Ultiem dieptepunt voor de Staten

Ultiem dieptepunt voor de Staten | Extra

Willemstad – De klap die Statenlid Jacinta Constancia (MFK) Giselle Mc William (MAN) gisteren tijdens de openbare Statenvergadering heeft toegediend, is bij de meerderheid in de Staten hard aangekomen.

Constancia sloeg Mc William nadat laatstgenoemde een fel betoog had gehouden waarbij zij onder andere het MFKStatenlid onderuithaalde vanwege haar betrokkenheid bij de zogenoemde ‘Mondkapjeszaak’.

Constancia is verdachte in deze zaak waarbij onderzoek wordt verricht naar fraude die in 2012 ten tijde van het ministerschap van Constancia is gepleegd bij een grote bestelling mondkapjes. Meerdere parlementariërs spreken van een ultiem dieptepunt voor de Staten. Constancia is na het incident door de sterke arm uit de Statenzaal verwijderd, vervolgens aangehouden en naar het politiebureau afgevoerd. Op beelden die gisteren op sociale media te zien waren, was Mc William met een bebloed gezicht te zien. Haar werd medische hulp geboden, waarna ze naar het politiebureau in Punda werd begeleid om aangifte te doen. Ook bij de Landsrecherche is aangifte gedaan.

- Advertentie -

Partijgenoot Elsa Rozendal vergezelde haar. Laatstgenoemde heeft eveneens aangifte gedaan. Van bedreiging: Constancia had tegen haar gezegd dat zij ook klappen zou krijgen. Constancia is nadat ze zes uur in hechtenis was in verzekering gesteld. Zij kan voor een periode van maximaal 2 keer 24 uur in verzekering blijven. In een persconferentie van MAN verklaarde Mc William dat de klap volgens haar door MFK-leider Gerrit Schotte is georkestreerd. Zij riep het volk op om de beelden van het incident te bekijken. ,,Daarop is duidelijk te zien dat Schotte na het incident gewoon doorloopt.”

De klap werd als een laffe daad en als verraad door Mc William omschreven. De politica heeft aan het incident een whiplash en een pijnlijke kaak overgehouden. Door de klap is ook een deel in haar neus verschoven. Nadat Constancia werd afgevoerd gaf zij buiten ten overstaan van de pers te kennen dat ze afstand neemt van haar partij en van de Staten. Ook heeft ze inmiddels haar zetel ingeleverd. De voormalige Gezondheidsminister liet weten dat ze Mc William eerder heeft verzocht niet over de zaak te praten. Tegelijkertijd gaf ze aan te betreuren wat ze had gedaan en liet weten Mc William persoonlijk haar excuses te zullen aanbieden.

Schotte kwam ook even aan het woord waarbij hij liet weten de daad van zijn partijgenoot af te keuren. In dezelfde adem gaf de oud-premier echter te kennen dat er ‘gevolgen zijn verbonden aan onze daden’, daarmee de indruk wekkende dat Mc William de klap zelf had uitgelokt. Parlementariër Charetti Eduarda-Francisca (MFK) vroeg in aanwezigheid van de pers huilend om vergiffenis voor hetgeen er met Mc William was gebeurd. Het MFK-Statenlid zei dat het incident onacceptabel is. De Statenvergadering van gisteren werd door Statenvoorzitter Gilmar ‘Pik’ Pisas geschorst. Wanneer de vergadering wordt hervat, is niet helemaal duidelijk.

,,Ik heb niet kunnen voorzien dat dit zou gebeuren. We moeten wel proberen in de toekomst persoonlijke aanvallen op mede Statenleden te vermijden.” Met de schorsing van de Statenvergadering is de droom van de voor corruptie veroordeelde oud-premier Schotte om weer aan de macht te komen, tijdelijk onderbroken. Tijdens de vergadering werd gedebatteerd over het besluit van het demissionaire kabinet om de Staten te ontbinden en nieuwe verkiezingen uit te roepen. De nieuwe meerderheid in de Staten had een motie voorbereid waarmee de gouverneur wordt verzocht al het nodige te doen om de verkiezingen, die op 28 april zijn gepland, tegen te houden.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad/Bearingpoint

Naschrift KKC

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. En dan te bedenken dat we een paar jaar geleden nog een pleidooi voor het dragen van wapens hadden !
  Het zou wel lekker opruimen, dat dan weer wel.

 2. Mee eens. Constancia heeft zelf ook een grote mond. huichelaars die schotte en aanhang. Anderen ik heb het niet gezien. Ook Pik is niet neutraal weg met die handel die verkoopt toch niet

 3. We moeten eindelijk eens definitief afrekenen met al het het tuig van de richel wat in deze staten zit en al veel te lang onder invloed van schotte en zijn maffiavriendjes de zaak heel bewust probeert te saboteren.

 4. Die viswijf met strafblad heeft in het verleden al een mevr.een harde klap gegeven toen zij haar gelijk niet kreeg schande.
  Eerst zien dan geloven constancia zei al eerder uit de MFK te treden geen ruggegraat met crininele verleden.
  SHAME ONE YOU.

 5. Constancia kan niet tegen haar eigen waarheid!
  ze weet zelf hoe slecht ze is en wil daar niet door anderen aan herinnert worden.
  haar karma is totaal verrot samen met nog heel wat van dit gajes dat nu even de touwtjes in handen denkt te hebben.
  bloedgeld zal nooit gelukkig maken…

 6. Kijk Flipje van de betuwe daar nou eens staan in dat blauwe pak, de toneel speler heeft dit toneelstuk zelf in elkaar geflanst en nu speeld hij de grote onschuld zelf, een misselijk makende figuur heb ik in mijn leven nog niet mee gemaakt, en ik heb echt heel veel mee gemaakt in de maffia bouw-wereld. Zoals ik al eerder zij het word tijd voor een schietpartijtje in de staten, nu het is al begonnen met een handjeklap partij met ongekende gevolgen.?

 7. “Constancia is verdachte in deze zaak waarbij onderzoek wordt verricht naar fraude die in 2012 – ten tijde van het ministerschap van Constancia – is gepleegd bij een grote bestelling mondkapjes.”

  “Partijgenoot Elsa Rozendal vergezelde haar. Laatstgenoemde heeft eveneens aangifte gedaan. Van bedreiging: Constancia had tegen haar gezegd dat zij ook klappen zou krijgen. Constancia is – nadat ze zes uur in hechtenis was – in verzekering gesteld.”

  “Nadat Constancia werd afgevoerd gaf zij buiten ten overstaan van de pers te kennen dat ze afstand neemt van haar partij en van de Staten. Ook heeft ze inmiddels haar zetel ingeleverd. De voormalige Gezondheidsminister liet weten dat ze Mc William eerder heeft verzocht niet over de zaak te praten.”

  Andrei Dmitrievich Sakharov, nobelprijs winnaar, russisch dissident en kernfysicus heeft over dit soort zaken een prachtig advies:

  “I’ve always thought that the most powerful weapon in the world was the bomb and that’s why I gave it to my people, but I’ve come to the conclusion that the most powerful weapon in the world is not the bomb but it’s the truth.”

  Constancia kan niet tegen haar eigen waarheid!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Nederland en de eilanden moeten zich meer inspannen voor klimaatverandering

Er is een gebrek aan aandacht voor klimaatverandering op de eilanden in Caribisch Nederland en in Nederland zelf. Dat stelt de Dutch Caribbean Nature Alliance, DCNA. Die...

DolfijnFM | Voormalig Arubaanse minister Paul Croes in cassatie

Voormalig minister Paul Croes gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Hij kan zich niet vinden in de manier waarop de rechtbank heeft geoordeeld over zijn ambtelijke...

DolfijnFM | 275 foto’s toegevoegd aan Banko di Palabra

Banko di Palabra, de Papiamentse woordenbank op Internet heeft er 275 foto’s bij. 200 foto’s van planten en dieren en 100 van muziekinstrumenten. Alle foto’s zijn op Curaçao...

DolfijnFM | Salarissen in de geestelijke gezondheidszorg waarschijnlijk later uitbetaald

Personeel van de Caprileskliniek krijgt deze maand zijn salaris waarschijnlijk later dan normaal. GGz, de stichting in de Geestelijke Gezondheidszorg heeft belastingschulden. De Belastingdienst heeft nu beslag gelegd...

FD | Europees Parlement kapittelt Hoekstra om brievenbusfirma

Gaby de Groot Johan Leupen | Financieel Dagblad Het Europees Parlement heeft donderdag opgeroepen tot grondig onderzoek naar misstanden die zijn genoemd in de publicaties rond de Pandora...

ParadiseFM | Erven Maal willen Oostpunt eindelijk ontwikkelen

De familie Maal, eigenaar van Oostpunt, hebben grote plannen met het oostelijk deel van het eiland. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De familie zit in een rechtszaak...
- Advertentie -