30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | ‘Trots op het Hof’

Hof 150-jaar

Willemstad – Op haar 150e verjaardag bestaat de organisatie van het Hof uit 43 rechters en 136 medewerkers ondersteuning primair en secundair proces. President Eunice Saleh is trots op de wijze waarop het Hof functioneert.

,,Samen zetten wij ons in ten behoeve van het waarborgen van het vertrouwen van de burger in de rechtsstaat en staan wij voor de missie van het Hof, namelijk het dienen van de rechtstaat met onpartijdige, onafhankelijke, toegankelijke, tijdige en effectieve rechtspraak”, aldus de president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

- Advertentie -

,,Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden: een goed functionerende en onafhankelijke rechtspraak is van levensbelang voor onze democratische rechtsstaat en een voorwaarde voor een rechtvaardige samenleving”, vervolgde Saleh gisteren in verband met de viering van 150 jaar Hof.

,,Wij mogen trots zijn op de manier waarop het Hof, één van de oudste instituties van het Koninkrijk, daarin in het verleden, nu en in de toekomst voorziet.” Saleh nam de aanwezigen gistermiddag terug naar hoe het begon: Op 1 mei 1869 werden het Burgerlijk Wetboek, het Wetboek van Strafrecht en het ‘Reglement op de inrigting en de zamenstelling der Regterlyke Macht’ in de kolonie Curaçao ingevoerd en werd het Hof van Justitie geboren. Het Reglement werd vastgesteld bij Koningsbesluit van 4 september 1868. 1 Mei 1869 is ook de dag waarop Gouverneur mr. A.M. de Rouville de leden van het Hof van Justitie plechtig heeft geïnstalleerd.

,,Vandaag, 150 jaar, verschillende organisatie- en naamswijzigingen en 24 presidenten verder, is het voor mij een bijzondere eer en een groot genoegen om u welkom te heten bij de viering van het 150-jarig bestaan van het Hof”, aldus Saleh.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

9 reacties

 1. ,,Samen zetten wij ons in ten behoeve van het waarborgen van het vertrouwen van de burger in de rechtsstaat en staan wij voor de missie van het Hof, namelijk het dienen van de rechtstaat met onpartijdige, onafhankelijke, toegankelijke, tijdige en effectieve rechtspraak”, aldus de president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

  LEUGENS!!!!

  DolfijnFM | Rechter: Isla wel schuldig, geen dwangsom

  De Isla hoeft definitief geen 75 miljoen gulden dwangsom te betalen. Dat hebben de rechters in hoger beroep bepaald.

  Die vinden de Isla overigens wel schuldig aan overschrijdingen van de milieunormen

  We zijn niet trots op het Hof.. We schamen ons diep voor het Hof!! Corrupte bende!

 2. Velen denken kennelijk dat het OM onderdeel is van het Hof, dat is dus niet het geval.
  Het OM stelt vervolging in, de rechters oordelen over de aangedragen bewijzen. Zijn die bewijzen niet sterk genoeg dan volgt vrijspraak. De schuld ligt dan bij het OM, niet bij het Hof.

 3. Ik denk dat het algemeen leeft, dat men niet bepaald trots is op het hof, noch de rechters die om onduidelijke redenen (corruptie?) tot onlogische beschikkingen komen. De burger is, zoals altijd, de dupe.

 4. @ericlapas: mevrouw Saleh zit hier toch alleen maar vanwege haar vader? Haar vader die als ENNIA commissaris goed heeft gecashed maar niets heeft gedaan.

 5. Het volk is niet trots op het hof.

  Er is wanbeleid en corruptie en fraude bij overheids NV’s bewezen! Wanneer gaat het hof actie ondernemen?

 6. Helaas laat dit hof hun oren teveel naar de politiek hangen,
  Het dodelijke ongeval van Schotte wiens schoonvader Min v Jus was, niets mee gebeurd ondanks dat het recherche rapport overduidelijk was en zo zijn er legio zaakjes waar een luchtje aan zit.
  Het wordt tijd dat de rechterlijke macht werkelijk onafhankelijk wordt en de zaken die al jaren onder het tapijt gaan behandelen , hier zullen velen meer respect krijgen voor het gerecht dan heden het geval is.

 7. Trots op het hof?

  Irma Lips?

  Brian Mariano?

  Nelson dos Santos?

  Carlos Monk en Rob ‘Polar’ Blaauw?

  Gerrit Schotte, pas vervolgd na een burgerinititiatief en nooit vervolgd voor zijn verkeersmoord?

  Hof om trots op te zijn? Laat me niet lachen!

 8. President Eunice Saleh is trots op de wijze waarop het Hof functioneert. Het wordt tijd dat deze Eunice Saleh wat anders gaat doen, hoe kunnen we trots zijn op rechters die voorwaardelijke straffen uitdeelt alsof het straf is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -