28 C
Willemstad
• maandag 25 oktober 2021 07:33

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Triomftocht softbaldames

Dames Softbal Team Zuid-Amerikaanse kampioen 2019 | Antilliaans Dagblad

De Curaçaose damessoftbalselectie die vrijdagavond het Zuid-Amerikaanse kampioenschap won, kwam gisteren terug uit Ecuador.

De dames wachtte een groots onthaal; zij werden toegejuicht door het publiek tijdens hun zegetocht vanaf luchthaven Hato via de Rooseveltweg, Cubaweg en Santa Rosaweg naar Buena Vista Ballpark. De Curaçaose selectie versloeg in de finale het Braziliaanse team met 6-5.

De softbaldames hebben grote indruk gemaakt tijdens het Zuid-Amerikaanse kampioenschap dat op 25 oktober begon en waaraan acht selecties meededen: Curaçao, Colombia, Argentinië, Brazilië, Chili, Peru, Panama en Ecuador.

- Advertentie -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

17 reacties

 1. @William:
  Altijd gedacht dat ik een weinigje van sport afwist.
  Laat nou al die tijd honkbal een VROUWENSPORT blijken te zijn…..
  Althans volgens een kenner hier op KKC. Domme, domme Drechi…. (Laat ik er nou zelf maar voor uit komen, anders krijgen we heel slim de “allesweters” die er een slaatje uit gaan proberen te slaan…. Ik zeg altijd maar: “Zelfkennis is de beste kennis”…..
  Want, laat er al die tijd naast “alleseters” ook “allesWETERS” rond te lopen. En ze verzamelen zich elke dag weer op KKC.. Op Curacrim!!!
  Zo zie je maar weer: je leert elke dag iets nieuws.

 2. Softball is gewoon een leuke sport de bijna tegenhanger van honkbal en eigenlijk al sinds de 19 e eeuw beoefend.

  Korfbal is ook een leuke sport.. en toch wordt het niet serieus genomen.
  Touwtrekken ook erg leuk.

  Als Softball zo belangrijk was dan verdiende softball dames er hun salaris mee. Nu is het een hobbie.. Niets meer en minder.

 3. Ach William,
  Deze dames hebben thuis geen ruk in te brengen. Daarom doen ze het hier!!!! 🙂 Ik vermaak me soms wel met hun mentale buikloop. Vooral die CR en die Brian, om Lulletje Rozewater en Bram niet te vergeten. Maurice: Nog zo een..
  Maar altijd zo negatief….. Oei!

 4. Softball is gewoon een leuke sport de bijna tegenhanger van honkbal en eigenlijk al sinds de 19 e eeuw beoefend.
  Dus ik snap de vreemde reacties niet, of ligt het eraan dat het gros hier de ballen verstand ergens van heeft , niet kan behalve zich hoogstens altijd negatief uitlaten wat men op het eiland beoefend.
  Hatelijkheid troef , n’ est ce pas?
  Dan vraag ik mij als rasechte Amsterdammer altijd af wat je hier doet, behalve de bevolking afzeiken!

 5. @Drechi, Is eenmalig een Olympische sport. Hierna zal het weer verdwijnen.. En met dit toernooi Zuid-Amerikaanse kampioenschap deden vooral B teams mee en landen waar het niet groot is.

 6. Beste @Drechi pa bosnan Tur, het is niet zo dat Curaçao van een land als Amerika of Puerto Rico gewonnen heeft. De dames in Brazilië houden zich met andere taak van sport bezig, ik heb vaak documentaires over Braziliaanse dames gezien, hier zijn wat titles, Brasilean hotbabes, Brasilean backdoor babes.

 7. Maurice,
  “Mislukte baseball spelers”….. Bij dames????? En waarom zou Nederland zich dan druk maken om een Olympische ticket te bemachtigen????
  Toch wel vreemd…….

 8. Een, het is geen baseball of beisebal zoals mi gente daar op Curacao schrijven.
  Het is softball .
  Twee, softball is best populair in Venezuela, Brazilie en Colombia.
  Venezuela en Colombia zijn grootmachten.
  Dus goed gedaan damezzzz.

  Drie, ik hoop dat de dames alcohol vrij hebben gekregen.
  Het is haram en hoort niet bij de sport.

 9. Het lijkt me sterk dat de Braziliaanse dames softball serieus nemen, elke keer als ik een film met Braziliaanse dames in de hoofdrol zie, gaat het over een andere tak van sport.

 10. Softbal wordt nergens ter wereld serieus genomen.

  Het wordt algemeen gezien als een sport voor mislukte baseball spelers.

  Het staat nog net iets hoger in aanzien dan de paralympics (olympische spelen voo gehandicapten), maar het scheelt niet veel.

 11. @Knoek-Koe, Goede prestatie.. maar Softbal is in die landen niet erg populair. Hetzelfde als Nederland kampioen is met Korfbal.

 12. Waar een piepklein eilandje groot in kan zijn: De Zuid-Amerikaanse honkbal kampioenschappen winnen van 7 Zuid Amerikaanse landen! Pabien! Mooie prestatie en PR voor Curaçao

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

FD | Agressieve lobby belastingadviseurs begint gênante vertoning te worden

Opinie Jan van de Streek | Financieel Dagblad Demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief legt de wetscommentaren van fiscaal adviseurs over het Belastingplan 2022 naast zich neer. In hun vragen...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Column Youp | Kliniekclowns

Dus een cliniclown verdient meer dan een hoogopgeleide IC-verpleegkundige. Toen ik dit op de radio hoorde heb ik mijn auto een kwartiertje op de vluchtstrook geparkeerd. Met...
- Advertentie -