AD | Tranen bij Babel

 • Verdachten Schotte en Van der Dijs hopen op vrijspraak
 • Hof doet uitspraak op 21 juli

Schotte: ,,De strafrechtelijke vervolging heeft onze ziel aangetast.” | Jeu Olimpio

Willemstad – Na drie lange dagen in de rechtbank, werd het einde van de inhoudelijke behandeling van de zaak Babel in hoger beroep door hevige emoties gekenmerkt toen Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs het laatste woord voerden.

Schotte stelde blij te zijn z’n verhaal te hebben kunnen vertellen.

,,De waarheid van alle gebeurtenissen”, zo noemt hij het. Want, zo stelt de oud-premier en MFK-leider: de strafrechtelijke vervolging van hem en zijn partner Cicely van der Dijs heeft een flinke impact gehad op hun leven. ,,Het heeft onze ziel aangetast, onze dagelijkse gedachten, onze manier van zijn. Waar je ook naartoe gaat praten mensen over je. We leven al jaren in een situatie van paranoïde. We zijn onschuldig. Onze advocaten en ingeschakelde experts hebben dat bewezen. Helaas hebben we hiervoor moeten betalen omdat justitie er geen belang bij had het verhaal – met alle bewijzen – goed te vertellen.”

Schotte:

,,Blijkbaar heb ik – Gerrit Francisco Schotte – niet de kans in mijn eigen land mijn eigen politieke gedachten te hebben en zodra ik politiek kritisch ben jegens de politiek in Nederland, heb ik automatisch vijanden gekregen die geen moeite hebben mij op de een of andere manier uit de weg te ruimen onder het mom dat ik niet goed ben voor deze samenleving. Dat doet pijn.”

De oud-premier stelt dat hij in een land hoort te wonen waar hij de kans moet hebben zijn gedachten – politiek of anderzijds – kenbaar te maken.

,,Dat is blijkbaar niet het geval, en dat doet nog meer pijn. Het schendt mijn rechten, de rechten die wij allemaal hebben, ongeacht de politieke idealen.”

Hij sloot zijn betoog af met de hoop op een eerlijk vonnis zonder dat hij hierbij wordt veroordeeld voor zijn politieke gedachten.

,,Ik vertrouw op uw ‘reason’ en dat u ons zult vrijspreken op alle punten, omdat we simpelweg onschuldig zijn.”

Evenals Schotte beschreef Van der Dijs de afgelopen jaren als ‘ingrijpend’, met ‘negatieve gevolgen zowel privé als professioneel’.

,,Het zijn ervaringen, gevoelens, gedachten die je niet zomaar kunt loslaten die altijd blijven hangen, die heel veel verdriet oproepen. Het zijn slapeloze nachten, opgekropte gevoelens, het is heel veel verdriet, constante spanning en onzekerheid, het is boosheid en onrust, omdat je weet dat je onschuldig bent. Ik draag al deze gevoelens elke dag al vier jaar met mij mee.”

Het feit dat het koppel in eerste aanleg zich – op advies van hun raadsman – heeft beroepen op het zwijgrecht, heeft ‘nog meer bijgedragen aan een negatieve bestempeling van mijn persoon en Gerrit’, aldus Van der Dijs.

Huilend verwees Van der Dijs naar de twee dochters die ze met Schotte heeft.

,,We hebben twee hele mooie, lieve dochters die, wanneer zij wat ouder zijn, hiermee geconfronteerd zullen worden. Wij proberen hen een zo normaal mogelijk leven te geven en het enige dat ik mag hopen is dat dit alles geen negatieve gevolgen voor hen zal hebben tijdens hun jeugd en wanneer zij uiteindelijk volwassen zijn.”

De jonge vrouw gaf aan opgelucht te zijn het ‘ware verhaal voor het Hof te hebben kunnen vertellen’.

,,Ik heb als een open boek voor jullie gestaan, ik heb niks te verbergen. In het leven maak je situaties mee, die meestal het gevolg zijn van je eigen keuzes en beslissingen, en het zijn naar mening ‘lessons learned’. Dit was een heel onterechte zware les voor mij, die mij voor jaren al dan niet mijn hele leven zal achtervolgen.”

Het Hof sluit het onderzoek officieel op 11 juli af en doet vervolgens op 21 juli om 13.45 uur uitspraak in deze zaak.

‘Vordering gevangenhouding afwijzen’

De verdediging van Schotte en Van der Dijs heeft gisteren aangevoerd dat de vordering van het Openbaar Ministerie – om de MFK-leider na de uitspraak direct gevangen te nemen – moet worden afgewezen. Volgens raadsman Geert-Jan Knoops is deze vordering in strijd met verschillende internationale verdragen.

,,Het OM heeft gezegd dat Schotte zijn recht heeft verspeeld om hier mee te doen aan de verkiezingen. Dat is een harde uitspraak die ook is verwerkt in de vordering. Het OM spreekt van een geschokte rechtsorde en vindt het onbegrijpelijk dat Schotte nog deel kan nemen aan het politiek proces gezien het feitencomplex. Er is een vrees voor herhaling en Schotte zou geen inzicht hebben in foutief handelen”,

zo somde Knoops de grondslagen op voor de vordering van het OM. De advocaat verwees naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens dat heeft bepaald dat er concrete feiten en omstandigheden moeten zijn ontstaan die erop wijzen dat de vrijlating van een verdachte daadwerkelijk voor sociale onrust zal zorgen om over te gaan tot de gevangenhouding van deze verdachte. Deze indicatie is er niet of is onvoldoende gemotiveerd door het Openbaar Ministerie”, zo stelt Knoops.

De raadsman wees erop dat het OM deze vordering in eerste aanleg niet heeft gedaan en nu wel.

,,Dat terwijl de feiten toen even ernstig waren”,

stelt Knoops, die bovendien stelt:

,,mensen hebben kennis genomen van de veroordeling in eerste aanleg en hebben bij de laatste verkiezingen geen signaal gegeven dat Schotte een gevaar zou vormen. In tegendeel: hij is erop vooruitgegaan in het aantal stemmen.”

Ook de argumentatie voor vrees van herhaling, is ongegrond, stelt Knoops.

,,Wat hier gebeurt, is iets dat volkomen in strijd is met het internationaal recht. Het is een creatieve wijze van het OM om via deze vordering iets te doen wat wettelijk niet kan in dit land. Het OM wil buiten de wet om inbreuk maken op uw Hof.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Requisoir OM inzake Babel hoger beroep

2017 06 13 – Requisitoir OM Inzake Gerrit Schotte en Cicely Van Der Dijs-Babel by Black Lion on Scribd

<

Bron: Openbaar Ministerie

Pleitnotities Geert-Jan Knoops

2017 06 14 – Pleitnotities Knoops Inzake Babel Gerrit Schotte en Cicely Van Der Dijs by Black Lion on Scribd

2017 06 14 – Babel Knoops Verzoek Horen R. Pellicano by Black Lion on Scribd

Mediabulletpoints Geert-Jan Knoops/Gerrit Schotte

2017 06 13 – Media Bulletpoints Gerrit Schotte Cicely Van Der Dijs Knoops BABEL Hoger Beroep by Black Lion on Scribd

Bron: Charles Cooper (MFK)

26 Reacties op “AD | Tranen bij Babel

 1. Abraham Mossel

  @ Plasje & DpbT, de zitteingstijd is inderdaad voorbij, dat weet elke boerenlul nog wel. Maar zoals Knoops al zij, de curacaose rechtspraak is heel anders dan in NL. Hier kijken, luisteren en lezen de rechters hun kranten en kijken tv, klein eilandje weet je wel, ons kent ons, dus ook deze post en nog velen die volgen worden gelezen door de HOFrechters en kunnen wel degelijk invloed maken op de uitspraak op 21 juli, nog 4 weken de tijd om te pressen, doen de vazalen en trollen van Gerrit de Raaf ( dief) ook in het voordeel van Gerrit de DIEFnarsict en psychopaat en bende pathologische beroeps leugenaar, ps doodrijder!
  de rechters

 2. Wabi Bientu

  In de tijd dat dhr. Schotte nog gedeputeerde was heb ik met m.n eigen ogen gezien hoe hij langs kwam en een envelop kreeg met een paar duizend naf. Om documenten te regelen. Die inderdaad ook geregeld werden.
  Dhr. Schotte informeerde ook kennissen voor bepaalde politie acties. Regelde documenten en werk voor z.n toen illegale colombiaanse bysight. En dat “ongeluk”… Dat was helemaal een historie… Iedereen kent de verhalen, maar doen wel mee. Dat juweliers in Punda t geweldig vonden als hij weer dure horloges kwam halen en darmee op “reis” ging is ook meedoen met corruptie. Punt is bepaalde groepen kunnen hem wel een Robin Hood vinden maar geld dat naar t buitenland verdwijnt helpt onze arme economie niet.
  Van mij mogen politicie best een reuze salaris krijgen als ze er echt voor zorgen dat ze miljoenen verdienen voor de economie. Maar niet als ze voor miljoen praten en vervolgens alles proberen te stelen als t ze lukt.
  De truken met het schuiven van overheids afdelingen en dan de locaties duur verhuren aan de overheid kost de burger gigantisch.
  Infrastructuur aanpassingen die nergens opslaan komen er maar dingen die echt nodig zijn komen er niet of duren jaren.
  Miljoenen voor mini rotondes in Marie Pampoen en drempels die komen en gaan.
  Een airpoort miradoor van een miljoen omdat mensen buiten blijven wachten omdat je anders 3.75 moet betalen. Rotondes plaatsen die niks oplossen. De gekste sluipwegen krijgen asfalt maar je als je een stukje niemands land voor de helft veranderd in een soort beech dan brand er uiteraard geen licht s.avonds terwijl de lampen er wel staan.
  Zelfs deze rechtzaak en veroordeling kost weer alleen maar geld.
  En dat terwijl er zoveel echte problemen zijn..
  Maar t probleem zit diep en bij de laatste verkiezing sprak het feit, dat een politicus meer dan 200 stemmen kon krijgen in Bon Futuro en ook nog een keer lachend op de foto ging met de criminelen, boekdelen. T viel me eigenlijk tegen van dhr. Schotte dat hij dat niet zelf had gedaan..
  Maar als hij wordt veroordeeld wil hij vast z.n straf uit zitten in Nedeland… of op Curacao met een enkelbandje..

 3. Joep Meloen

  Er zijn 3 verschillende versies van deze invoice op zijn computer gevonden. Bij alledrie de versies staat Gekke Gerrit als ‘author’ vermeld in de ‘properties’. Voorts staat het rekening nr van Cicely op de invoice en niet langer het rekening nr van Vanddis zelf.
  De rekening loopt in Miami en niet op Curacao !
  Als het een bijdrage voor de MFK was, waarom dan zo omslachtig, via Miami, op een privé rekening, geld gaan storten en er vevolgens ook nog een invoice bij maken ?
  Maar volgens Cicely en Gekke Gerrit wisten zij beiden van niets, heeft Coralla dit op eigen doft gedaan en Gekke Gerrit was zelfs zo kwaad dat hij Corallo niet meer wenste te spreken……………maar ondertussen wel de handlanger van Corallo wilde benoemen in de Centrale Bank !

  Gekke Gerrit wil graag de waarheid spreken, die kans was hem ontnomen door Peppi en Kokki (krijgen dus ook even een sneer uit de pan), maar wanneer hij de kans krijgt gaat hij alsnog weer zitten liegen. We moeten hem geloven op zijn woord als integer persoon ! Tja, en daar zit hem nu net de kneep. Met de waslijst aan veroordelingen en misdragingen plus de acties van de afgelopen maanden weet je al dat je hier te maken hebt met een psychopaat.
  We kunnen echt de stekker uit het eiland trekken en de boel laten afzinken wanneer het Hof voor deze idioterie overstag gaat en hem vrij spreekt. Dan weten namelijk alle corrupte bestuurders dat ze kunnen jatten wat ze willen, ze zullen er nooit voor veroordeeld worden.

 4. STOP!

 5. Drechi pa bo, steeds maar huile. Curacao had zijn troep opgeruimd en nu op naar Aruba, Sint Eustacius en Sint Maarten, hahahaaaaaaaa. Alle troep oppakken en opsluiten.

 6. Het heeft zijn ziel geraakt? Ha ha, die heeft hij niet eens. Hou op met je gejank, en je gelieg, wees een vent en geef toe dat je fout geweest bent. Je hoopt op vrijspraak? Nou ik mag hopen van niet, want dan kunnen we allemaal gaan liegen, bedriegen en graaien,want we worden dan toch niet vervolgd.

 7. Drechi pa bosnan Tur

  Keta,
  Waar slaat DIT in ene keer weer in God’s naam op, KETA!!!!!!! Wow!!!
  En: “Je gaat mee in de OORLOG vechten”?

  Wie wil er nou naast JOU in de loopgraven zitten? Laffe hond dat je bent!! Curacaoenaars in de rug aanvallen onder een valse naam, en dan doen alsof???
  Enne,
  Er zijn al tijden geen Antillianen meer! IK ben een YIU di Korsou!!! Fok “Antilliaan” Bestaat niet meer!

 8. Drechi pa bosnan Tur ooit een Antilliaan altijd een Antilliaan al hebben ze alle regels, statuten en wetten veranderd. Als een land een oorlog begint tegen een van deze eiland dan ga ik ook naar die oorlog.

  Het is niet hun probleem alleen.

 9. hebben jullie wel eens aan het volgende gedacht: Gerrit krijgt plaka van corallo om zijn verkiezingskas te spekken. dit geld wordt gestort op een bankrekening in miami en moet naar curacao. maar je mag niet met meer dan $10,000 reizen. met een diplomatiek paspoort kom je er wel doorheen. any thoughts anybody?

 10. Top.
  Rust 🙂

 11. Drechi pa bosnan Tur

  Ik zou me maar met Aruba bemoeien als ik jou was…. Aruba heeft genoeg eigen problemen om op te lossen Observer
  Ik moet je wel meegeven dat je lef hebt: andere eilandgebieden bekritiseren, en zelf bedolven zijn onder problemen.
  Je bent een hypocriet als je inderdaad vanuit Aruba commentaar durft te geven man………

 12. Ik huil om wat hij Curaçao als land heeft misdaan en die dame die meehuilt met die twee mooie kinderjes, heeft ze ook gehuild toen hij wijlen zijn ex-schoonvader heft bestolen, zijn ex-vrouw heeft belazerd met andere mannen zowel als vrouwen, de banken heeft opgelicht, een vrouw heft doodgereden en ga zo maar door. Al die vonnissen zijn er en kunnen niet tegengesproken worden. Als je met zo iemand in bed gaat liggen ben je van hetzelfde allooi.

 13. Drechi pa bosnan Tur

  Eric,
  Ik had gisteren nog zo aan Cyril beloofd dat ik mij in het vervolg zou gaan inhouden…

  Maar onder ZOVEEL haat en nijd zou zelfs de Paus zwichten………..
  IK MOET er echt iets van blijven zeggen, anders gaat het zijn eigen leven leiden.
  De zitting is inderdaad voorbij, maar zie je deze leeghoofden ook maar een seconde gas terugnemen?

  Als ik het niet doe, dan is het net alsof ik e andere kant opkijk als ik Enriqueta hier een jongetje zijn huis zie binnenlokken…….

  Sorry Cyril. Ik heb geprobeerd. Het heeft geen halve dag geduurd, maar ik heb mijn best gedaan….. Sorry!

  WEER GAS MET DE GEIT!!!!!! We draven rustig door.. :):)

 14. ericlapas

  Beste @Abraham Mossel, de zittingsperiode is voorbij het is nu afwachten. Uw poging om de rechters alsnog te beïnvloeden zal niet slagen..

 15. Abraham Mossel

  Knoops, Gerrit de Raaf is geen gevaar. Hof rechters gaan na wat Gerrit vanaf 24 maart 2017toen hij de alleen macht weer in handen had, heeft geprobeerd te bewerkstelligen. 1e acktie van loser MP Pisas de grot PIK, de verkiezingen gaan niet door, 4 uur later Wilhelmina plein dito toneel verhaal van en door Gerrit zelf, Ampolientje, PIK, Moses, Cijntje. Hierna 25 wetvoorstellen in een week 2 dagen door het parlement gejast, enzo, enzo. En weet u ook Hofrechters dat Gerrit de Raaf 4 zetels heeft weg gekocht ” 1 PAR/ 1 MAN/ 2 PS, en 1 MP maar diet heeft gewoon 25 duizend gehad om mee te heulen achter op de bromfiets van Gertje, wist u dat hofrechter,nee nu dan weet u het nu wel. Gerrit de Raaf is een NARSICT en een als op Curacao bekend staand PATHOLOGISCHE beroeps leugenaar, dief, uitbreker, doodrijder, verzekerings fraudeur, check vervalser (meerdere keren ), twee miljoen ontvangen voor weg geven cq verkopen domijngrond aan Roby Dos Santos , samen met zijn grote vazal en trol Cooper, die straks als Gertje in het Hokje zit de septer mag zwaaien onder gerrit zijn leiding over de MFK. drie jaar is veel te kort voor deze broeder van de DUIVEL.

 16. Daar weet jij alles van, slapend miljonair worden door de staatskas te plundere, hahahahaaaaaaaaaaaa

  Jullie hebben gehoord dat Curacao een zelfstandige land binnen het Koninkrijk der Nederlanden wordt en kreeg miljonair tekent in de ogen.

  Ging snel een politieke partij oprichten MFK met als doel om alles te beroven. Naar het ging mis, hahahahaaaaaaaaaaaaaaaa

  Awor bosnan ta bai SDKK hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 17. Drechi pa bosnan Tur

  Enriqueta,
  Weten jij en je medestanders wat:
  *Ira,
  *Superbia,
  *Invidia,
  *Luxuria,
  *Averitia,
  *Gula en
  *Acedia ook maar in de allerverste verte inhouden?

  Ik denk dat je je bij het derde woord wel een voorstelling zult kunnen maken.
  Hou ermee op mensen….. Echt!

  Denk er aan: Ik heb jullie gewaarchuwd!

 18. Ohhh zieliepieten. Ik hoop dat ze voor hun daden zullen branden.

 19. Nee hoor ik denk dat ze het juist goed vind omdat die schofte geen besef heeft wat hij die familie had aangedaan zonder de juiste straft te krijgen.

  Jij lijd pijn om jouw maatje zo te zien, hij geeft niets om anderen ook niet voor die vrouw waar hij getrouwd is en ook niet voor Cicely. Die pathologische leugenaar bescgoud jullie allemaal als zijn hondjes.

  Ze weten dat alle YdK achter hen staat.

 20. ericlapas

  Het continu oprakelen van deze beelden met als doel “leuk” te zijn, zal de nabestaanden ook pijn doen.

 21. ArubaObserver

  Pachi Damon blijft klein naast deze Unique voorstelling!! Jullie hadden beter moeten weten ! Oeps jullie wisten beter, maar hebben toen gekozen voor het makkelijke en in 10min rijk worden. En op dat moment dacht je niet in het welzijn van je land en zijn mensen, jullie dachten alleen aan het makkelijk luxe leven en ook nog ten koste van de bevolking. Kan tocht niet ? Dusss helaas pindakaas dit is het bitter smaak die je overhoudt. En het afwachten wat hof gaat beslissen is slopend!!! This is the price you have to pay !!

 22. Met uitzondering van Brian Mariano.

 23. Wat een drama queen, gekke Gerrit! Daar weten ze dadelijk in Bon Futuro wel raad mee.

  Om de nabestaanden van het door Schotte met grove schuld veroorzaakte dodelijke verkeersongeluk heeft de criminele MAVO3 payaso Schotte nooit een traan gelaten.

 24. Krokodillen tranen,alles is al gezegd,wij zien dat je je straf gaat uitzitten
  moet een ander ook hoor Gerrit die schuldig is,en schuldig dat ben jij,PUNT.

 25. Abraham Mossel

  +1000 ?

 26. Het zal altijd een ander zijn die schuldig is in zijn ogen.
  1 anderen vallen mij lastig. daarom plaats ik Jammers.
  2 iemand anders stort geld op mijn rekening.
  3 Wiels was lastig. daarom liet ik hem vermoorden.
  4 De vrouw die op de weg reed, reed in de weg. Daarom reed ik haar
  met 3x de toegestane snelheid dood.
  5 mijn advocaat peppi was dom bezig, Daarom zit ik nu hier.
  6 Mijn vrouw verstopte mijn Paspoort.
  7 Facturen maak ik nooit zelf, ook hier is een ander schuldig.
  8 Nederland wil mij kapot maken. Daarom moet ik deze dingen
  doen.
  9 De media is gek en schrijft gekke dingen over mij.
  10 Bij de verkiezingen zou ik niet gaan winnen. dus moest ik een staatsgreep plegen.
  11 Nu moet ik huilen dus jullie moeten mij vrijspreken.

  Enz enz enz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *