28 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 06:14

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Totale shutdown op Sint Maarten

Anticiperend op de shut-down ging de bevolking van Sint Maarten zaterdag voor sluitingstijd massaal naar de supermarkt, wat op veel locaties tot lange rijen en grote drukte leidde. | Antilliaans Dagblad

Philipsburg – In een reactie op de razendsnelle verspreiding van het coronavirus op Sint Maarten heeft de premier van het land, Silveria Jacobs, afgelopen zaterdag een totale shutdown afgekondigd. Alles op Sint Maarten is nu, 24 per dag, voor twee weken gesloten. Inclusief de supermarkten.

Jacobs heeft zaterdagavond de noodtoestand uitgeroepen. Sinds gisteren om middernacht heeft Sint Maarten twee weken lang een avondklok van 24 uur. Hierbij is alle beweging verboden, behalve voor de hulpdiensten en de essentiële diensten. Deze personen moeten in het bezit zijn van een speciale pas of schriftelijke toestemming van Jacobs of korpschef Carl John. Personen zonder de vereiste documenten riskeren arrestatie, zo werd gewaarschuwd.

Het Korps Mariniers gestationeerd op Sint Maarten zal de politie helpen bij het handhaven van de 24-uursklok, zei John. Hij bevestigde dat de mariniers volledige arrestatiebevoegdheden zullen krijgen. Supermarkten, minimarkten, toko’s, bakkerijen, elektronicawinkels, ijzerwarenwinkels, apotheken, artsen, tandheelkundige klinieken en veterinaire diensten zullen ook worden gesloten en zullen alleen opereren ‘in noodgevallen’.

- Advertentie -

Anticiperend op de shut-down ging de bevolking van Sint Maarten zaterdag voor sluitingstijd massaal naar de supermarkt, wat op veel locaties tot lange rijen en grote drukte leidde.

Alle bouwprojecten zijn verboden, behalve de bouw van het paviljoen in het Sint Maarten Medical Center (SMMC), speciaal voor de behandeling van coronapatiënten.

Zaterdag werden twee nieuwe gevallen van Covid-19 door Jacobs bevestigd. Daarmee kwam het totaalaantal positief geteste personen aan de Nederlandse zijde op 25. De jongste patiënt is een 11-jarig kind. Tot zaterdag waren vier personen – twee mannen en twee vrouwen – aan de ziekte overleden. Zij varieerden in leeftijd tussen de 47 en 69 jaar oud. Jacobs zei dat de lokale verspreiding van Covid-19 op Sint Maarten is begonnen.

Volgens de Centers for Disease Control van de Verenigde Staten betekent verspreiding binnen de gemeenschap dat ‘mensen besmet zijn met het virus in een gebied, waaronder sommigen die niet zeker weten hoe of waar ze besmet zijn geraakt’.

- Advertisement -

De premier zei ook dat het EOC de situatie in het land na een week zal evalueren om te bepalen of de shut-down gedeeltelijk kan worden opgeheven om personen in staat te stellen de noodzakelijke voorraden in te slaan.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

  1. @ Abraham Mossel,
    Jammer dat je na de slechte ervaring en kritiek op het eiland, niet dirextbje spullen had gepakt en weg was gegaan! Maar nee, je moest eerst 2 weken nota bene op St.Maarten vakantie vieren. Jij bent echt tegen corruptie zo te zien!

  2. @ Inderdaad Maurice, een corrupter eiland bestaat erop de hele wereld niet, in het jaar 1980 had ik een werk aangenomen van de BAM groep, om het tegel werk binnen en het buiten stuk werk te maken, ik was nog geen maand bezig toen ik werd afgeperst om geld $ af te dragen aan de baas op het eiland Claude Worthy, Heb mijn spullen in gepakt en mijn mensen naar NL gestuurd na eerst effe twee weken vakantie genomen naar huis gegaan Wel erbij te zeggen dat de BAM mij alles netjes heeft betaald incl vliegreizen aangezien ik ook meerdere bouw werken in Nederland en Duitsland voor deze groep deedh als ze mij niet hadden betaald was ik op elk werk gestopt en dat niet mij maar de BAM een vermogen gekost, maar op/van St Maarten weet ik ? slecht volk, al het geld gaat in de zakken van raai een keer maar niet naar de arme mensen die het echt nodig hebben geloof mij maar ik kan het weten!

  3. Ik mag het misschien niet zeggen, maar ik vind het ergens wel mooi dat dit eiland waar overheid en bedrijfsleven doordrenkt zijn van corruptie na Irma nu ook de volle laag krijgt van Co Rona.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AD | Kaag stapt op na motie van afkeuring door Tweede Kamer

Hanneke Keultjes en Tobias den Hartog | Algemeen Dagblad Sigrid Kaag neemt ontslag als minister van Buitenlandse Zaken nadat de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar...

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...
- Advertentie -