26 C
Willemstad
• vrijdag 23 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Rapport over klimaatbeheersing op scholen overhandigd aan regering

Een rapport over klimaatbeheersing op scholen is klaar en aan de regering overhandigd. Dat zei de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Sithree van Heydoorn...

Nu.cw | Snackbar Lik je Vingers in Saliña afgebrand

In snackbar Lik je Vingers in Saliña heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Bij aankomst van de...

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...
- Advertisement -spot_img

AD | Toerisme levert meer op

HomeMediaAD | Toerisme levert meer op
Minder toeristen geregistreerd in eerste maand 2017 | Jeu Olimpio

Willemstad – Gedurende de eerste maand van dit jaar heeft de toeristensector 93 miljoen gulden voor de lokale economie opgeleverd.

Dat hebben het toeristenbureau en het ministerie van Economische Ontwikkeling op basis van een toeristenmodel berekend. Vorig jaar bedroeg de directe impact van de toeristensector voor de lokale economie in dezelfde maand nog 91 miljoen gulden.

Het grootste deel van de directe impact (53,3 procent) is afkomstig van Europese toeristen; deze groep is goed voor 50 miljoen gulden.

De Noord-Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse markt, evenals andere regio’s, hebben respectievelijk 23, 15 en 5 miljoen gulden opgeleverd voor de Curaçaose economie. Het totaalbedrag dat door toeristen gedurende de maand januari op Curaçao is besteed, wordt afgeleid van het aantal overnachtingen. De groei van de directe impact heeft dus te maken met het feit dat Europese toeristen langer op Curaçao zijn gebleven.

In januari 2017 zijn 38.744 toeristen geregistreerd; hierbij is ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder sprake van een daling van 7 procent. De meeste toeristen die Curaçao in januari bezochten, waren afkomstig uit Europa (19.300 toeristen). Zowel Nederland als Duitsland tonen positieve resultaten. Uit Nederland bezochten in de eerste maand van dit jaar 14.993 toeristen het eiland. Dit is een groei van 1 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Bezoekers uit Nederland bleven dit keer langer; Nederlandse toeristen zijn in januari 2017 gemiddeld per persoon 12,2 nachten op Curaçao gebleven; vorig jaar lag dit gemiddelde op 11,3. Een andere indicator is dat Nederlandse toeristen in vergelijking met vorig jaar met meerdere familieleden reizen. Er is ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder een groei van 21 procent (837 toeristen) geregistreerd in de leeftijdsgroep van 0 tot 14 jaar. In januari 2016 was dit nog 689. Hoewel er meer reizende kinderen worden waargenomen, is in de leeftijdscategorie van 45 tot 64 jaar een groei van slechts 1 procent geregistreerd.

Meer Duitse toeristen hebben Curaçao in januari 2017 bezocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit jaar werd ten opzichte van 2016 een groei van 11 procent geregistreerd, hetgeen gelijk staat aan 1.831 bezoekers. In januari 2016 stond deze teller nog op 1.656.

Minder uit VS en Venezuela

In januari is een groei van 10 procent vastgesteld van het gemiddelde aantal overnachtingen. Toeristen zijn in deze periode gemiddeld 9,2 nachten op Curaçao gebleven. Vorig jaar stond dit gemiddelde op 8,4.

Hoewel de Europese markt in januari een groei kende, was er bij de Noord-Amerikaanse markt echter sprake van een daling van 4 procent. Uit dit continent zijn in januari 8.406 toeristen geregistreerd. Toch bleek deze regio in januari de op één na grootste toeristenmarkt voor Curaçao.

Een daling van wel 50 procent van het aantal bezoekers uit buurland Venezuela zorgde in januari voor een totale daling van 22 procent voor de gehele Zuid-Amerikaanse regio. In genoemde periode bezochten 7.808 Zuid-Amerikaanse toeristen Curaçao.

Vanuit het Caribisch gebied werd in dezelfde periode wel een groei geconstateerd; toen werden 2.273 toeristen op Curaçao verwelkomd. Dit is een groei van 2 procent vergeleken met januari 2016.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 reacties

  1. Kan je na gaan wat voor inkomsten Gerrit de Raaf aan zijn neus en die van zijn maffia vrienden ziet voorbij gaan, hij had gerekend om hiermee hun gezamelijke zakken te vullen. Daarom is hij zo actief om aan de macht te komen, zijn schuldeisers worden moeilijk, aangezien die zien dat hij er dit keer geen broodje van bakt en zien dat zoals gewoonlijk bij Gerrit de Raaf alles als het iets te lang duurd faillita kapottaa gaat. Weg miljoenen investiring voor de Gok-maffia. Gerrtje moet oppassen en vierpaar oren en ogen van voren en in zijn achterhoofd hebben. Komen spanende dagen voor hem aan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties