31 C
Willemstad
• donderdag 16 september 2021 19:46

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Toerisme breekt record van mei

Toerisme | Jeu Olimpio

Willemstad – Het aantal verblijfstoeristen heeft in mei het record verbroken. Nooit eerder hebben in deze maand zoveel toeristen Curaçao bezocht. Dat stelt de Curaçao Tourist Board (CTB).

In de vijfde maand van dit jaar zijn 31.251 verblijfstoeristen geregistreerd. Een groei van 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen 29.196 toeristen op Curaçao werden verwelkomd.

Van het totaalaantal waren 13.844 toeristen uit Nederland; een groei van 14 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Het Europese land is nog steeds de grootste toeristenmarkt voor Curaçao. De tweede belangrijkste markt was in mei Duitsland; 1.361 toeristen uit het land bezochten toen Curaçao. Dit is een daling van 9 procent. Uit heel Europa zijn in mei 2018 16.675 verblijfstoeristen geregistreerd; een groei van 12 procent.

- Advertentie -

Uit Noord-Amerika zijn in mei 2018 7.012 verblijfstoeristen bij aankomst op Curaçao geregistreerd. Uit Canada verwelkomde het eiland 1.089 toeristen en uit de Verenigde Staten 5.923 toeristen. Vanuit beide landen is sprake van groei, aldus CTB. ,,De verlenging van de vluchten van Westjet in mei heeft ervoor gezorgd dat 66 procent meer Canadezen naar Curaçao afreisden dan in dezelfde periode een jaar eerder”, aldus het toeristenbureau. Over de groei vanuit de Verenigde Staten stelt CTB dat dit komt door de introductie van de twee wekelijkse vluchten vanuit Charlotte en de overstap naar een groter toestel vanuit Miami van American Airlines.

Ook de Zuid-Amerikaanse markt heeft in mei goed gepresteerd: uit Colombia is een groei van 11 procent (1.115 toeristen) geregistreerd; uit Brazilië een groei van 24 procent (755 toeristen); uit het Caribisch gebied zijn in de genoemde maand 1.799 toeristen verwelkomd, en uit Aruba 977 toeristen.

Verspreid over de eerste vijf maanden van dit jaar zijn in totaal 173.984 verblijfstoeristen op Curaçao aangekomen. Hiervan waren 74.371 uit Nederland; 29.249 uit de Verenigde Staten en 12.837 uit Canada. In deze periode heeft het toerisme 478 miljoen gulden in het laatje gebracht. 47 Procent hiervan is afkomstig van Europese toeristen. Zij hebben tijdens hun verblijf op Curaçao 244 miljoen gulden uitgegeven. Het overig bedrag wordt als volgt verdeeld: Noord-Amerika 126 miljoen gulden; Zuid-Amerika 68 miljoen gulden en het Caribisch gebied en andere regio’s 60 miljoen gulden.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Kanttekening: “dat stelt de CTB”. Valt dit dan niet onder het nummer “slager die eigen vlees keurt”. Aanfluiting van de hoogste plank.

  2. @ericlapas, De KLM betaald landingsrechten en neemt kerosine af bij Curoil. Zij betaald te veel aan airport tax voor een YDK vliegveld met waarde nul. Taxis zijn nu eenmaal te duur omdat de YDK van Taxi mafia houdt. Maar zij huurt wel lokaal een auto. In de hotels en restaurants waar ze heen gaan eten en drinken ze. Beter iets dan niets!

  3. Super gezwets van sommige mensen.
    De NL investeert natuurlijk wel degelijk en draagt uiteraard wel bij aan de inkomsten, boodschappen meestal vdTweel, restaurants die weer belasting moeten afdragen en iedereen helpt zo meebehalve natuurlijk het groe aantal hem die overal bijklussen en zodoende de BVZ bv voor een habbekrats krijgen en nooit een belastingbiljet onder ogen hebben gezien. Dat een vorige regering en niet te vergeten die van 2010/2012 er een zooi van hebben gemaakt laat onverlet dat de welwillende burger zich nu blauw moet betalen om vooral de pre-taxes in ‘s Lands schatkist te laten vliegen, kortom opdraaien voor de fouten van een aantal uiterst corrupte regeringen, als Jan NL zou besluiten weer voor Benidorm te gaan kiezen dan hebben we een probleem.

  4. Dit geeft een verteken beeld natuurlijk bijna de helft van deze toeristen komen uit Nederland en daar hebben wij niets aan.

    Nederlanders zijn de meest zuinige, om niet te zeggen gierige bevolking ter wereld. Daarbij komt dat al het geld weer terugvloeit naar Nederland want ze vliegen met een Nederlandse maatschappij, ze verblijven in appartementen van Nederlanders ze eten hier in Nederlandse restaurants dus wij hebben als YDK niets aan.

    Een Nederlander neemt geen taxi voor 30 dollar als hij een bus voor 1.75 gulden kan nemen en dat afdingen op de markt voor iets dat 2 gulden kost, daar wordt ik echt ziek van.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -