31 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 19:18

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | ‘The future is now’

Willemstad – In het verlengde van de investeringsmissie van VNO-NCW die nu gaande is op Curaçao organiseert YNNO Caribbean in samenwerking met Balance Consultancy Group komend maandag het minisymposium ‘The future is now’.

Tijdens dit event zal een aantal sprekers toelichten wat YNNO samen met Balance Consultancy de afgelopen zes jaar in de Caribische regio heeft gedaan en welke concrete groeimogelijkheden er nog zijn voor Curaçao. Alles staat in het teken van ‘het nieuwe werken’ en daarom zal ook de ervaring van deze investeringsmissie worden gedeeld over de mogelijkheden daarvoor in de klassieke panden van Punda.

Het minisymposium vindt plaats in Villa Maria aan de N. van de Brandhofstraat. Het programma begint om 8.00 uur en duurt tot 11.30 uur. Belangstellenden kunnen zich opgeven door een mailtje te sturen aan [email protected] cw of via onderstaande website. ynno.com/ynno-caribbeanexperience- 2019

- Advertentie -

Bron: Antilliaans Dagblad van 12 oktober 2019

- Advertisement -

Artikel delen

15 reacties

 1. @ToC. Je hebt best gelijk. Op zich zijn we redelijk op de goede weg. Ik vind wel dat te snel dingen veranderen niet goed is, maar het mag allemaal wel wat daadkrachtiger. De heel kleine stapjes die nu gemaakt worden is mij te langzaam. Als regering zijnde moet je zo sterk zijn dat je kritiek kan accepteren en als je het niet eens bent met die kritiek moet je met goede tegen argumenten komen om de kritiek te weerleggen. Deze regering zit er nu bijna 3 jaar en in die jaren hadden ze al kunnen zorgen dat bepaalde inkomsten verhoogd hadden kunnen worden. Innen van belasting. Innen van verkeersboetes, door wetgeving op orde te brengen. Ze hadden zelfs kunnen scoren, want de parlementsleden tonen ook geen actie wat dit betreft. Zelf vind ik dat een aanwijzing helemaal niet verkeerd is. Je kan er zelfs sterker uit komen. Ik vergelijk het met art 12 gemeente in Holland. De kunst is om dit goed te communiceren naar de bevolking. Verbreek als minister alle zakelijke banden met je vrienden, stel je professioneel op. Al is dit moeilijk op een eiland waar het merendeel elkaar kent en tegenkomt. Blijf tegen de bevolking hameren op het feit dat het land meemoet in de toekomst en niet moet blijven hangen in het heden en verleden. En je moet zorgen dat je de wind uit de zeilen van de oppositie haalt. Dan hebben ze ook niets om diverse flut aangiftes de deur uit te doen. Het enige doel van deze oppositie partijen is de boel te destabiliseren en als regering zijnde moet je dit niet voeden.

 2. @John Bash,
  Je hebt gelijk, deelgemeentes bestaan niet meer. In 2014 afgeschaft. Nu heten ze bestuurscommissie (Amsterdam) of gebieden (Rotterdam) . Oude wijn in nieuwe puntzak.

  Punt blijft dat nepotisme of wel vriendjespolitiek in Nederland ook nog steeds voor komt. Soms op grote schaal (PVV, VVD, CDA, PvdA, Groen Links, PvdD, ….. ) of op kleine schaal ( familie bedrijven ). Mooi uitgelegd in https://nl.wikipedia.org/wiki/Nepotisme

  Terug naar het artikel, ik ben van menig dat we op de goede weg zitten.
  Er is al veel veranderd en er staat nog meer op de rol.

  Misschien wordt het wel eens tijd dat deze regering wat langer dan 4 jaar blijft zitten. Dan hebben ze ook de kans om het nepotisme aan te pakken. Tenslotte zij benoemen/ontslaan de hoge ambtenaren. Maar ja, er is natuurlijk ook kans dat degene die op die basis van nepotisme zijn benoemd alles zo manipuleren, door bijvoorbeeld aangiftes bij de politie in te dienen, dat de regering moet aftreden.

  Ik denk wel dat het kiesstelsel moet veranderen. Het stond op de rol, helaas is daar nu net geen geld meer voor. Misschien met een subsidie uit NL? 😉

 3. @Meloen. Daarom kan de minister ook afwijken van de voordracht. Ivm loopbaanbeleid voor burgemeesters, het aantal vrouwen of spreiding van benoemingen over politieke partijen. Dit is idd in Amsterdam het geval. De gemeenteraad kan het vertouwen opzeggen in burgemeester. Zie recent gemeente Den Haag. Ik had een uitgebreider verhaal, waarin ik dit had geschreven, maar kreeg een niet geaccepteerd melding. Dus terug naar de vorige pagina en daar stond de korte versie nog en heb zonder te corrigeren verzenden geklikt.

 4. @ John Bash,

  Zo is het inderdaad…………..in theorie.
  Toen Amsterdam een burgermeester nodig had waren er genoeg geschikte kandidaten, Halsema had niet eens gesolliciteerd. De commissie weigerde de geschikte kandidaten en vroeg Halsema te solliciteren. Toen bleek vervolgens dat ze niet voldeed aan de criteria……………….maar toch werd besloten dat zij burgermeester moest worden. Ze was immers vrouw, van Groen Links en kan liegen als de beste.

  Dus ja, in theorie werkt het prima, maar in de praktijk komt er niet veel van terecht.

 5. @Trots. Kleine correctie. Deelgemeentes bestaan niet meer in Nederland.
  Om burgemeester te worden, dien je te solliciteren voor die gemeente. En de commissaris van de Koning stuurt een volledige lijst van sollicitanten naar de gemeenteraad. Een vertrouwens commissie van de gemeenteraad voert zogezegd de sollicitatie gesprekken en kiest een kandidaat. De gemeenteraaddoet een aanbeveling aan de minister van binnenlandse zaken. Daarna wordt de burgemeester benoemd door de kroon.

 6. Niet alles kan Den Haag aansturen. Daarom zijn er deelgemeentes. En wie zitten er in die deelgemeentes? Juist, familie en kennissen. Dus net zo goed nepotisme. Nederland heeft het ook. Eigenlijk dus niet zo heel verschillend.

  Het probleem hier echter is dat de benoeming van een aansturende functie van bepaalde overheids NV door de Staten wordt/is gedaan. Daardoor zijn er veel ambtenaren in hoge functie die niet op de juiste plaats zitten. Daar zal je mee moeten leren leven totdat de betreffende persoon wordt ontslagen of zelf opstapt. Daarnaast zal de ydk niet erg snel uit de pas lopen ( weinig verandering in de omgeving) en dus geen risico willen nemen ( alles blijft bij hetzelfde) laat staan verantwoordelijkheid (geen afwijzing) . Dat zit in de genen. Overerving zeg maar. Zet zo’n iemand op een verantwoordelijke plek en dan heb je waar jij zo tegen loop te klagen. En degene die een aantal jaren in het buitenland (NL) hebben gestudeerd en gewerkt lopen hier tegen eenzelfde muur op die ze vroeger niet zagen. Dus denken ze dat te kunnen veranderen. En dat gaat (nog) niet. Ergo ze veranderen zelf weer terug naar hun roots. Een makamba zal dit zien als lui en ongeïnteresseerd. Wat denk je dat er gaat gebeuren als Den Haag dit land gaat aansturen met de botheid van de Hollander. Dan gaan de hakken in de rots.

  Als je hier echt iets wilt veranderen dan moet je wachten totdat er een nieuwe generatie is die af is van de genen die doorgegeven zijn uit de tijd dat hun bet-over- grootouders nog leefden onder het juk van hoorige en lijfeigenen. Iets dat ook in NL speelt. Als je iets wilt veranderen dan moet je het hier heel voorzichtig doen en niet teveel ineens. Dus doe je dat door de leefbaarheid te verhogen en daarmee het gevoel in de samenleving te veranderen. Dus je investeert in stadsprojecten en laat de juiste persoon de boel leiden. En dat is niet altijd de makamba. Dat is de uitdaging.

 7. ” Alleen de bevolking gaat het niet veranderen. ”
  eens: maar is dan de conclusie dat wij niet “nos mes por” maar gewoon vanuit Den Haag moeten worden aangestuurd om nepotisme te voorkomen?

 8. @Curacao revisited.
  Eindelijk een antwoord waar je iets mee kan.
  * normaal belonings beleid bij overheids organen en cbcs. ‘Helemaal mee eens, maar wat is een normaal beloningsbeleid wanneer je nepotisme hebt.

  * beperken van consultants en advocaten. ‘Helemaal mee eens, de expertise is in huis en daarom zoveel advocaten. Het gevolg van nepotisme’

  betaalbare gezondheidszorg zonder grote tekorten. ‘Helemaal mee eens, maar als de leverancier van de medicijnen een kennis is van een bestuurder dan riekt dan naar nepotisme’

  * goed basis en voortgezet onderwijs: schrappen van hoger onderwijs. ‘Gedeeltelijk oneens. Wij kunnen heel goed hoog opgeleiden vormen. Alleen het vakgebied koppelt niet met de vacatures die er zijn.

  * veilig verkeer en handhaving van regels. ‘Handhaving van regels moet wel kunnen. Wanneer bestuurders die de regels moeten uitvoeren onderscheid maken tussen familie en niet, hoever kan je de regels dan handhaven. Wellicht is het handig om justitie onder het koninkrijk te brengen. Uitwisseling en minder bekend.’

  * naleven bouwvergunningen beleid. ‘Utopie!’ Zolang er binnen de ROP nog steeds chantabele personen de dienst uit maken gaat dat niet gebeuren. Dus wat mij beterft die hele dienst op de schop!’

  * een schoon milieu ‘Mee eens, maar dan moet Selikor veranderen in een gedienstige service ipv commercieel. ‘

  Zo zijn er duizend en een dingen op te noemen. Alleen de bevolking gaat het niet veranderen. Heeft iets te maken met genen en overleving.
  Wil je echt iets veranderen, neem je tijd want het gaat een eeuwigheid duren eer je het nepotisme eruit hebt. Tot die tijd, go with the flow.

 9. @trots: Curacao moet back to basics:
  * normaal belonings beleid bij overheids organen en cbcs
  * beperken van consultants en advocaten
  * betaalbare gezondheidszorg zonder grote tekorten
  * goed basis en voortgezet onderwijs: schrappen van hoger onderwijs
  * veilig verkeer en handhaving van regels
  * naleven bouwvergunnings beleid
  * een schoon milieu

  Curacao heeft nu de ambities van een eerste wereld land met allerlei droomkasteel projecten van insel air tot space travel. Ga eerst de basic dingen goed doen dan komt het ook goed met de criminaliteit

 10. @Curacao revisited.
  Denk jij dat je de criminaliteit op Curaçao kan verminderen? Als jij daarvoor een methode hebt dan zou je die aan de hele wereld moeten geven. Tenzij je natuurlijk hier een kalifaat wilt stichten. Maar ook dan lukt je het niet om diefstal, beroving etc uit te bannen. Want in een kalifaat is het nepotisme nog veel groter.
  Dat er zaken niet altijd goed gaan is duidelijk. Daar is een mentaliteitswijziging voor nodig. Daar gaat nog wel een generatie overheen. Wij kunnen de basis leggen voor die mentaliteitswijziging. Want het is niet wat voor toekomst geef je je kind, het is wat voor kind geef je de toekomst.

 11. @Trots op Curaçao: deze mensen moeten het eerlijke verhaal durven te vertellen. Totale onzin dat Willemstad aan de vooravond van een proporty boom staat: Isla staat op sluiten, situatie ENNIA is heel onduidelijk, en wij zijn de trotse eigenaren van 2 ziekenhuizen die allebei niet functioneren. Dromen mag iedereen, maar ga eerst eens de basis goed voor elkaar houden ipv allerlei luchtkastelen te verkopen.

 12. Wat leef jij in een kleine ruimte. Overal ter wereld probeert men door te investeren in een gebied de leefbaarheid te verbeteren. Dus ook minder criminaliteit. Helaas is er buiten dat gebied nog steeds de afgunst tov verbeterde omstandigheden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AD | R. Kelly schuldig bevonden aan mensenhandel voor seks: belangrijke spil in ronselen meisjes

Mark den Blanken | Algemeen Dagblad Zanger R. Kelly (54) is door de rechtbank schuldig bevonden aan mensenhandel. Hij heeft decennialang vrouwen en minderjarige meisjes gerekruteerd voor seks....

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...
- Advertentie -