27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AD | ‘Teleurgesteld in Venezuela’

Overleg Koninkrijk en Venezuela op Aruba over aanpak smokke | Jeu Olimpio

Willemstad – De Curaçaose regering keurt de handelwijze van Venezuela af en is tegelijkertijd teleurgesteld in het buurland. De regering reageert daarmee op het nieuws dat de sluiting van de grenzen door Venezuela voor verkeer met de ABC-eilanden is verlengd.

In een persverklaring stelt de regering dat Venezuela Curaçao nog niet formeel heeft geïnformeerd over de sluiting. Ook is dit niet formeel met het Koninkrijk gecommuniceerd, aldus een persverklaring. De regering heeft op zoek naar een toelichting weer contact gezocht met de Venezolaanse consul-generaal op het eiland. Het kabinet heeft in de persverklaring zijn standpunt herhaald dat een eenzijdig afsluiten van de grenzen niet bijdraagt aan een goede relatie tussen de twee landen. Het helpt volgens de Curaçaose regering ook niet om een oplossing te vinden voor de smokkelpraktijken.
Voor komende vrijdag staat er op Aruba een overleg tussen het Koninkrijk en Venezuela gepland om te praten over de wederzijdse aanpak van de smokkelhandel. De hoop is dan ook dat het overleg resulteert in het opschorten van de grenssluiting. ,,Wij gaan ervanuit dat als er een gezamenlijke aanpak van de smokkel overeengekomen is, Venezuela de maatregelen zal terugdraaien”, aldus de regering. ,,Het is van belang dat alle partijen samenwerken om tot een spoedige oplossing te komen.”
De situatie wordt door het kabinet nauwlettend in de gaten gehouden. De gevolgen van de sluiting zijn tot nu toe voor Curaçao beperkt gebleven, maar als de grenssluiting aanhoudt, kan dat wel verstrekkende gevolgen hebben, aldus de verklaring. Overheidsdiensten bekijken welke aanvullende maatregelen genomen kunnen worden om illegale praktijken vanuit Venezuela aan te pakken.
Het bericht dat Venezuela de grenssluiting aanhoudt, zijn door verschillende nieuwsmedia opgepakt. Zo meldt El Pais dat de sluiting wordt verlengd totdat er op hoog niveau overleg plaatsvindt met de autoriteiten van de eilanden en een actieplan geconcretiseerd wordt om de maffia te bestrijden.
In een tweet van vicepresident Tarek El Assaimi werd melding gemaakt van ‘de maffia die ongestraft Venezolaanse goederen en strategisch materiaal steelt en daarmee een smokkelhandel drijft’. ,,Hierdoor worden de kwaliteit van leven en de diensten die in Venezuela worden aangeboden ernstig aangetast”, aldus de vicepresident. Eerder heeft premier Rhuggenaath in reactie op de sluiting van de grenzen aangekondigd bereid te zijn om de bestrijding van de grensoverschrijdende criminaliteit aan te scherpen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

5 reacties

  1. Jammer dat Curaçao nooit aan de Venezolaanse bel getrokken heeft v.w.b. het overspoelen van onze eilanden met hun wapens. Veel onschuldige mensen zijn hiermee vermoord.

  2. Teleurgesteld?
    Maduro had het nota bene aangekondigd. Toch kwam een reactie traag op gang (moest natuurlijk over veel schijven, Curaçao, Nederland, Aruba, Bonaire, Venezuela) en is de boycott verlengd. Wij kijken nu reikhalzend uit naar Vrijdag. Echter, deze vrijdag is ‘Quincena’ dus (een groot deel van) het volk is hier niet mee ‘bezig’.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...