AD | Tech en farma trekken kar op Wall Street

Tech en farma trekken de kar

Tech en farma trekken de kar

New York – De beursgraadmeters in New York sloten woensdag met redelijke winsten na forse verliezen op dinsdag.De technologie en farmaciesectoren trokken de kar. Chipfabrikant Broadcom schoot omhoog na berichten dat het bedrijf zich wil laten overnemen door Avago Technologies. De Dow-Jonesindex sloot 0,7 procent hoger op 18.162,99 punten en de S&P 500 steeg 0,9 procent tot 2123,48 punten. De Nasdaq won 1,5 procent tot 5106,59 punten.

Broadcom, ‘s werelds grootste fabrikant van chips voor wifinetwerken, werd 21,4 procent meer waard. The Wall Street Journal meldde dat de onderhandelingen met potentiële koper Avago in een vergevorderd stadium zijn. De chipproducent uit Singapore moet volgens analisten rond de 58 dollar per aandeel Broadcom betalen om de overname te laten slagen.

Apple (plus 1,9 procent), dat het koersverlies van dik 2 procent op dinsdag vrijwel inliep, en Microsoft (plus 2,2 procent) namen het leeuwendeel van de winst van de Nasdaq voor hun rekening. Bestuursvoorzitter Satya Nadella van Microsoft kwam in een onderzoek als meest invloedrijke bestuurder in de techsector uit de bus. Hij versloeg onder meer iconen als Jeff Bezos van Amazon en Elon Musk van Tesla. Juweliersketen Tiffany en Modebedrijf Michael Kors vielen op door forse koersuitslagen.

Tiffany zag zijn omzet en winst in het eerste kwartaal verder afnemen, mede door de duurdere dollar. De resultaten van het bedrijf waren echter alsnog beter dan in de markt werd verwacht, waardoor het aandeel 10,5 procent hoger stond. Modebedrijf Michael Kors werd met een koersverlies van 24,2 procent juist afgestraft voor een tegenvallende winstprognose voor het lopende boekjaar. Het is het grootste koersverlies op één dag sinds het bedrijf in 2011 naar de beurs werd gebracht. Branchegenoten als Coach, Kate Spade en Fossil leden ook stevige koersverliezen.

Luchtvaartmaatschappijen boekten dankzij een lagere olieprijs eindelijk weer eens koerswinst, na vijf dagen van verliezen. United Continental won 3,4 procent, Delta Air Lines ging 1,6 procent vooruit en American Airlines steeg 1,7 procent. De euro was 1,0904 dollar waard, tegen 1,0893 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent goedkoper op 57,65 dollar. De prijs van Brentolie zakte 2,3 procent tot 62,27 dollar per vat.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *