28 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 09:59

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Tanker Curoil voor anker

Curoil heeft eigen olietanker Red Majestic aangeschaft

Willemstad/Oranjestad – De Red Majestic, de grote nieuwe tanker van Curoil, is gisteren aangekomen in het Caribisch gebied. Dat laat directeur Yamil Lasten desgevraagd weten aan deze krant. Het schip ligt vier mijl ten zuiden van de kust van Aruba.

Door het schip is Curoil niet meer alleen afhankelijk van zijn belangrijkste leverancier: raffinaderij Isla. De tanker heeft een opslagcapaciteit van 700.000 vaten, waardoor Curoil benzine, jet fuel en marine fuel voor een periode van drie maanden kan garanderen.

Waar het bedrijf tot nog toe voornamelijk afhankelijk was van de Isla – die eigen geproduceerde brandstof opslaat in eigen tanks – kan het in de toekomst ook zijn producten gaan inkopen bij andere ‘suppliers’.

De Red Majestic is gisteren voor anker gegaan voor de kust van Aruba in een ‘anchorage zone’. Curoil gebruikt deze locatie al langer om te bunkeren: schepen te voorzien van brandstof.

- Advertentie -

Het schip heet overigens officieel nog Optimus. Dit weekend worden, indien nodig, de laatste aanpassingen in het contract gedaan. Als alles volgens plan verloopt, zal maandag de transactie plaatsvinden. Dan wordt ook de naamsverandering doorgevoerd en wordt de bemanning van de verkopende partij vervangen door de bemanning van Curoil.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

 1. @ Ericlapas,

  De economische levensduur van een schip ligt inderdaad zo rond de 20 jaar, maar dan heb je het met name over continu gebruik. Het schip ligt nu voor anker bij Aruba, dus geen belasting voor motoren etc.
  Voor wat ik heb begrepen is het de bedoeling dit schip gewoon vol met brandstof voor de kust te laten liggen voor het geval dat het nodig is.
  Op zich is dat niet zo problematisch, dat kunnen de schepen wel aan en ze zijn allemaal ‘double hull’ oftewel voor lekkage hoeven we ons niet zoveel zorgen te maken. Dus als reserve capaciteit is dit een goede zet.

 2. Wetende dat we hier met Curaçao te maken hebben, is enige achterdocht op zijn plaats. Deze tanker is bijna 18 jaar oud. Ik heb ergens gelezen dat in India na 20 jaar dienst de olie tankers op strand worden gesloopt. Laten we hopen dat dit geen oude roestbak is die gaat lekken anders zijn wij verder van huis.

 3. Netjes gedaan, maar daar zal Maduro niet blij mee zijn. Hij gaat eens te meer beseffen dat Curacao de raffinaderij minder en minder nodig heeft.

  Ik zie in de verte een ‘Falkland’ scenario opdoemen. Maduro heeft inmiddels ruzie met al zijn buurlanden, dus gaat de goede kant uit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -