28 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 04:49

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Taakstraf geëist tegen Serphos

Serphos reageerde op eerdere uitdagende en beledigende uitlatingen van de man aan zijn adres | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Tegen Norman Serphos is een voorwaardelijke taakstraf geëist van 60 uur voor het doen van een valse aangifte.

Dat stelt zijn advocaat Olga Kostrzewski desgevraagd tegenover deze krant. Op 8 april zal in deze zaak vonnis gewezen worden.

In het verweer is Kostrzewski dieper ingegaan op de kwestie waarbij Serphos onethisch gehandeld heeft door op Facebook een kwetsend commentaar te schrijven bij een zojuist overleden man. Hij reageerde op eerdere uitdagende en beledigende uitlatingen van de man aan zijn adres.

- Advertentie -

,,De kern van het verweer is dat mijn cliënt heeft toegegeven het commentaar geplaatst te hebben en dat hij hier een valse aangifte over heeft gedaan, maar dat hij dit uit angst heeft gedaan vanwege doodsbedreigingen die aan hem gericht waren.

Cliënt heeft gesteld na een uur al de gewraakte ‘post’ verwijderd te hebben omdat hij direct daarna bedreigd werd. De bedreigingen gingen over dat hij levend verbrand zou worden, dat er glas in zijn drinken gedaan zou worden en dat ze hem zouden doodschieten. Van deze bedreigingen heeft cliënt bewijs want hij heeft er foto’s van gemaakt. Hij was daar zo van geschrokken dat zijn eerste reactie was om erover te liegen. Want zou hij toegeven, dan zouden de consequenties groter zijn”, aldus de advocaat.

Wat volgens Kostrzewski Serphos enorm gestoord heeft, is dat hij nu voor het gerecht heeft gestaan, maar dat er niets is gedaan met de aangifte tegen de personen die hem bedreigd hebben. ,,Hij vindt dat een oneerlijke situatie”, aldus de advocaat.

Het hem aangezegde ontslag als woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) is in deze zaak niet aan de orde geweest. Kostrzewski: ,,Wel is het zo dat er vanuit de publieke tribune in de zaak mij een brief overhandigd werd van de pers waarin steun betuigd werd aan Serphos. Daarin is gesteld dat de pers hem mist omdat hij jarenlang zijn werk bij het OM goed uitvoerde. Zeker tien media-instellingen tekenden de brief.”

- Advertisement -

Omdat Serphos werkzaam is bij het OM Curaçao, werd de strafzaak tegen hem in handen gelegd van het OM Aruba waarvoor een officier van justitie uit Aruba was overgekomen. Zo kon de onpartijdigheid en transparantie bewaakt worden.

Hem is ontslag aangezegd omdat hij een voorbeeldfunctie heeft bij het OM en nimmer de onethische post op Facebook had mogen zetten, laat staan daarover een valse aangifte doen. Serphos heeft namelijk in zijn aangifte gesteld dat zijn Facebook-account gehackt was en hij die post niet geplaatst had.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. Heel jammer, prettig nette persoon, het tuig kan alles zeggen en doen, doodsbedreigingen auto in brand steken, moeten we er dan weer van uitgaan such is life.

 2. Dit zie je alleen op Curacao, de gajes die wint van een nette beschaafde heer als Serphos. Het schijnt dat hij zelfs toiletspray van huis meeneemt om geen last voor zijn collega’s te zijn en dat zijn de zelfde collega’s die hem nu als een baksteen laat vallen.

 3. Vond hem een goede voorlichter. Gelukkig een voorwaardelijke straf (dat is geen straf!), zijn ontslag en de publiciteit daarover zijn al een zeer zware straf.

  Zeker vergeleken met Tilly Pikerie, die na haar veroordeling voor corruptie inmiddels zeven jaar met behoud van topsalaris thuis zit.

  Het OM kon niet anders dan Serphos vervolgen om de schijn van klassejustitie te vermijden.

  Helaas zijn er echter vele untouchables voor het OM, zoals de Zuurzak patser Stephen Capella (Girobank fraude).

  En zijn moeder.

  Dus wel degelijk klassejustitie van het OM.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -