AD | ‘Ta basta ku Sehos’

Zij willen het geld terug van dat jaren te veel is ingehouden aan ziektekostenpremie op het salaris voor een groepsverzekering, dat nimmer in het leven geroepen is.

Willemstad – Onder de leuze ‘ta basta ku Sehos’ (het is genoeg met Sehos), hebben de gepensioneerden van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) gisteren geprotesteerd.

Aanleiding was een interview met de financieel directeur van het Sehos op de radio waaruit de gepensioneerden konden opmaken dat het ziekenhuis niet akkoord gaat met de door hen ingediende voorstellen. De eis van de gepensioneerden is dat er een overeenstemming bereikt wordt, anders gaan de acties door. Zij willen het geld terug van dat jaren te veel is ingehouden aan ziektekostenpremie op het salaris, voor een fonds voor een groepsverzekering, dat nimmer in het leven geroepen is.

,,De door ons ingediende claim is gebaseerd op cijfers die het Sehos ons zelf heeft verstrekt”, aldus Felix Pinedo die de gepensioneerden vertegenwoordigt.
Het gaat om een bedrag van 6.416.325 gulden. ,,Dit is inclusief vier procent rente. En er moet nog onderhandeld worden over de resterende 14 miljoen gulden”, zo wordt eraan toegevoegd.

In 1992 werd een bijdrage van 1 procent ingehouden op het basisinkomen van verpleegkundigen voor de oprichting van het ziektekostenfonds zodat zij en hun gezinsleden tweede klasse zorg zouden krijgen. Sehos zelf zou jaarlijks met 80.000 gulden bijdragen.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | ‘Ta basta ku Sehos’

  1. Beste Felix, hopi suerte i forsa den e lucha. Er zit niets anders op dan naar de rechter te stappen, ben ik bang.

  2. Jammer dat het verhaal niet compleet is. Er werd “slechts” 1% op het salaris ingehouden! Werd er verder nog een premie betaald of was de geneeskundige behandeling verder vrij van premie.
    Werd er premie afgedragen aan de SVB?
    Was, is, het Sehos zelf risicodragend net als in het verleden het DOK, ALM etc?
    En zo zijn er nog wel enkele vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *