AD | Surprise definitief gesloten

Surprise was niet alleen vertegenwoordiger van Blokker, maar ook van horecagroothandel Hanos International, Princess 220V-keukenmachines en floorcare-specialist Bissell | Jeu Olimpio

Willemstad – Surprise Curaçao, in de volksmond ook wel bekend als de ‘Blokker’, is sinds deze week definitief gesloten.

De zaak aan de Schout bij nacht Doormanweg bedankt al haar klanten via Facebook voor het ‘35 jaar lang in ons gestelde vertrouwen’.

De sluiting zou te maken hebben met de reorganisatie bij de Nederlandse winkelketen, waar Surprise vertegenwoordiger van is. Blokker holding leidt al jaren verlies door de komst van concurrenten, zoals Action, en een steeds groter aanbod online. Vorig jaar werd een groot aantal merken en winkels uit het bestand geschrapt, maar toch leed Blokker in 2017 nog het grootste verlies in de historie van het bedrijf. Die ontwikkelingen en de concurrentie op Curaçao zijn ook de ondernemer op Curaçao niet in de koude kleren gaan zitten.

Het winkelpand in de wijk Damacor wordt bij makelaar Century21 al enkele weken te koop aangeboden voor 1.990.000 gulden. Het perceel is 1.550 vierkante meter en het vloeroppervlak 944 vierkante meter. De makelaar prijst het commerciële gebouw aan vanwege de ‘orkaanbestendige zelfdragende staalconstructie’ en de ‘state of the art klimaatinstallatie’.

Surprise vierder eerder dit jaar nog haar 35-jarig jubileum door al haar klanten te trakteren op 35 procent korting op het gehele assortiment. De speciaalzaak voor huishoudelijke artikelen, keukenapparatuur, kleine meubels en decoratie openden op 10 mei 1983 haar deuren op Saliña 67 in Curaçao.

Surprise was niet alleen vertegenwoordiger van Blokker, maar ook van horecagroothandel Hanos International, Princess 220V-keukenmachines en floorcare-specialist Bissell. Zeven jaar geleden opende ook een filiaal van Surprise op Bonaire. Voor zover bekend, heeft de sluiting op Curaçao geen gevolgen voor de vestiging op het buureiland. Daar zouden de zaken een stuk beter gaan.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 Reacties op “AD | Surprise definitief gesloten

 1. Dit is een soort van consolidatie.
  Wikipedia: Er is zelfs sprake van periodes van consolidatie, een fenomeen dat zich typisch voordoet als een groeimarkt de fase van saturatie (verzadiging) bereikt.

  Colombiaanse toestanden. Doet me aan Cali, Medellin etc denken. Iedereen wilt dezelfde troep verkopen, het resultaat is dat iedereen minder of tot niets verkoopt. De Chinezen maken het nog erger.

 2. Henny, natuurlijk zijn de prijzen hier hoger (Euro -> USD, transport, kleinere hoeveelheden) dan in Nederland, echter dat is nog geen reden om de klant bewust grof te misleiden.

  Mijn vrouw heeft dat destijds aangetoond door Surprise zowel de Nederlandse als de Curacaose Blokker foto te sturen. Haar bericht werd vervolgens van de Facebook pagina van Surprise verwijderd en zijzelf werd geblokkeerd.

  Ook van mijn kant aan alles en iedereen een voorspoedig 2019 gewenst, waarik niet meer op dit forum terugkeer. Het bedroevend niveau van de reacties (Beflapas!) maar vooral het schaamteloze gebrek aan zelfkennis (criminele families zoals van de omgekomen randdebiel op wielen Wladimir die het OM gaan aanklagen!) zijn voor mij reden de stekker eruit te trekken.

  Felis ana nobo!

 3. Wat heeft het voor zin om dit bericht nu nog te plaatsen? U hebt geen inzicht in de kosten die winkeliers moeten maken om Nederlandse producten in de Curaçaose schappen te krijgen dus prijzen zijn nu eenmaal anders als in Nederland en dus niet zo te vergelijken.
  Het feit dat uw vrouw dit eens heeft gezien en het u blijkbaar nog zo dwars zit dat u meent deze opmerking te moeten plaatsen, zegt meer over u dan over Surprise.

  Ik wens u een goed 2019 waarin iedereen hopelijk wat aardiger tegen elkaar zal zijn op de social media. Er is immers al genoeg narigheid in de wereld.

 4. Jan Sofat huilt.

  Muizenberg weet niet eens dat ze bestonden.

 5. Weer een bedrijf weg van Curacao

 6. De eigenaar van deze tent deugt niet.

  Mijn vrouw heeft eens gezien dat hij fake prijzen van de Nederlandse Blokker in zijn folders drukte, prijzen die veel hoger waren dan die in dezelfde folder van Blokker Nederland. Alleen om zijn prijzen hier goedkoper te laten lijken.

  Toen zij hierover een opmerking plaatste op de Facebook pagina van Suprise werd die verwijderd en zij geblokkeerd.

  Niettemin jammer dat de zaak ermee ophoudt, al waren ze veel duurder dan vergelijkbare zaken. Maar zij richtten zich dan ook op Mahaai en Jan Sofat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *