AD | Sure Lottery: Meer ongelijke behandeling

Richenel Eugenio

Nel Eugenio van Sure Lottery

Toeval of niet, waar Nel Eugenio van Sure Lottery zich boos over maakt – namelijk ongelijke behandeling door de overheid ten gunste van de concurrentie, waaronder Robbie’s Lottery – overkwam ook Lucky Seven Lottery, ook ten opzichte van Robbie’s, maar dan ten aanzien van de lotenverkoop via sms. Wat het Antilliaans Dagblad woensdag onthulde is dat sms-lotenverkoop formeel gewoon niet is toegestaan en dat eenvoudigweg de wettelijk inkadering ervan ontbreekt.

Op grond daarvan kreeg Lucky Seven eind 2011/begin 2012 géén vergunning van premier Gerrit Schotte (MFK), die in een brief aan Lucky Seven zelf aangeeft waarom het aanbieden en verkopen van sms-loten niet mag.

Robbie’s Lottery biedt echter met Sms2Win al vijf jaar smsloten aan, zonder volgens overheidsstichting Fundashon Wega di Number di Kòrsou (FWNK) te voldoen aan de in 1999 gestelde keiharde voorwaarden voor phone lottery, namelijk dagelijkse rapportages over de verkopen.

Volgens interne memo’s waarover deze krant de afgelopen dagen berichtte verweert Robbie’s zich door erop te wijzen dat niet de lokale Curaçaose operatie voor de sms-loten verantwoordelijk is, maar Smartplay op Sint Maarten.

Feit is echter dat ook Lucky Seven loten via sms zou willen aanbieden, maar hiervoor geen toestemming kreeg van MFK-premier Schotte, die – en dat is algemeen bekend – voor zijn verkiezingscampagne( s) geld kreeg van Robbie dos Santos en tevens met George Jamaloodin de halfbroer van Dos Santos in zijn kabinet had als minister van Financiën.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Gokken – casino’s & loterijen (FWNK, GCB & illegale loterijen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *