AD | Stichting Nicolette blijft bij strakke regel dolfijntherapie

Marcel en Diana Sikkes eisten tijdens een kort geding dat ze zelf een goedkopere verblijfplaats mogen uitkiezen

Fam. Sikkes eist in kort geding dat ze een goedkopere verblijfplaats mogen uitkiezen

Stichting Nicolette uit ‘s-Gravenzande is niet bereid om een uitzondering te maken voor de ouders van het 4-jarige zoontje van Marcel en Diana Sikkes uit Honselersdijk. Willen ze met hun gehandicapte kind naar Curaçao voor de heilzame dolfijntherapie, dan zullen ze gebruik moeten maken van de accommodatie die de stichting heeft geselecteerd.

 ,,Wat voor ouder A geldt, geldt ook voor ouder B”, aldus een bestuurslid maandag bij de Haagse rechtbank.

Marcel en Diana Sikkes eisten tijdens een kort geding dat ze zelf een goedkopere verblijfplaats mogen uitkiezen. ,,Onnodige betutteling”, zei hun advocaat over de regel van de stichting Nicolette dat ze vlak bij het dolfijnentrainingscentrum moeten slapen. Anders krijgen ouders de therapie en de vlucht van hun kind niet vergoed van de stichting.

De familie Sikkes heeft voor de stichting naar eigen zeggen tienduizend euro ingezameld. Ze vinden het onredelijk dat de stichting hen dan toch dwingt om duurdere kamers vlakbij het dolfijnencentrum te accepteren. Tijdens een eerder bezoek aan het dolfijnencentrum verbleven ze op een goedkopere plek op slechts 20 minuten rijden.

De advocaat van stichting Nicolette zei het te betreuren dat beide ouders een rechtszaak hebben aangespannen. ,,In plaats van dankbaar te zijn, wordt de goede bedoeling van de stichting in twijfel getrokken.” Omdat de dolfijntherapie erg intensief is voor ouders en kind, is het belangrijk dat ze vlakbij het centrum verblijven.

De rechter doet volgende week vrijdag uitspraak.

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *