27 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 21:53

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Steven Martina is nieuwe leider MAN

‘Uitdaging voor MAN in tijdperk post Covid-19’

Steven Martina is nieuwe leider MAN

Willemstad – Voormalig leider van MAN, Hensley Koeiman, heeft gisteren het stokje overgedragen aan Steven Martina, die de blauwe partij zal leiden in het ‘tijdperk na Covid-19’.

Martina – zoon van voormalig premier van de Nederlandse Antillen Don Martina – sprak gisteren tijdens een persconferentie zijn waardering uit voor zijn voorganger en gaf aan dat er een grote uitdaging voor de MAN is om nu inhoud te gaan geven aan een Curaçao na Covid-19.

,,Ik neem deze functie als partijleider van de MAN aan, wetende dat ons land een van de moeilijkste tijden in de geschiedenis meemaakt. We hebben enorme uitdagingen voor ons en we moeten fundamentele besluiten nemen. Ik neem deze functie aan met de overtuiging dat wij van onze kant moeten geven opdat het land vooruit kan”, aldus Martina.

- Advertentie -

Martina werd aan tafel vergezeld door partijvoorzitter Yves Schoop en Koeiman. Schoop sprak van een historische dag voor de partij. ,,De MAN bestaat nu bijna 50 jaar en vandaag hebben we voor de eerste keer een digitaal buitengewoon congres georganiseerd om een nieuw leider te kiezen”, aldus Schoop. Het proces voor een nieuwe leider is vorig jaar al begonnen, waarna de partij langzaam heeft toegewerkt tot het hoogtepunt van gisteren, toen Martina tot leider werd gekozen.

Koeiman, die zeven jaar als partijleider van MAN heeft gediend, gaf aan de functie naar eer en geweten te hebben uitgeoefend.

,,Ik had nooit de aspiratie de politieke arena te betreden, maar nu heb ik inmiddels een cv opgebouwd waarmee ik thuis kan komen. Ik ben ruim tien jaar geleden lid geworden van de MAN, trad toe tot het bestuur, werd lid van de Eilandsraad, daarna minister van SOAW, daarna Statenlid, daarna premier – waar ik bijzonder trots op ben omdat ik de na Don Martina de tweede premier was die uit de MAN kwam – en tot slot weer minister van SOAW. Het is een uitgebreide lijst en nu staan we hier. Ik heb vele mooie en pijnlijke momenten ervaren, ik ben als mens gegroeid en ben iedereen dankbaar die op de een of andere manier een bijdrage heeft geleverd zodat ik vanuit de ideologie van de MAN mijn werk heb kunnen doen. Ik ben een sociaaldemocraat in hart en nieren.”

Koeiman gaf aan dat hij nooit de politicus wilde zijn die constant breed werd uitgemeten in de pers. ,,Ik heb hard gewerkt in stilte en zorg ervoor dat het resultaat het geluid maakt. En ondanks Covid-19 zal er spoedig veel geluid zijn.”

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. “Ik had nooit de aspiratie de politieke arena te betreden, maar nu heb ik inmiddels een cv opgebouwd waarmee ik thuis kan komen”
  Dus het gaat meneer om een CV op te bouwen zodat hij eindelijk welkom is thuis. Niet het eiland dienen, niet een verandering proberen te maken, niet proberen om dingen te verbeteren. Nee persoonlijk gewin was meneer zijn motivator. Maar ja betere optie dan PS, MFK, KdNT toch? Want die zijn corrupt.

 2. Wat heeft MAN Curaçao gebracht behalve corrupte leiders en bestuurders?

  Curaçao is er onder MAN alleenmaar hard op achteruit gegaan.

 3. Hij heeft het zelf nog niet door maar langzaam maar zeker is de rol van deze regering en de MAN/ PAR uitgespeeld. Klaar met de oude politiek. Genoeg is genoeg, niemand zit nog te wachten op een club van 50 jr oud,

 4. Om nu trots te zijn op het feit dat je voor 2 maanden premier was waarna je tijdens je afwezigheid afgezet werd, tja ieder zijn meug. Koeiman is een sukkel. Martina zijn moeder heeft helaas niet in de juiste rij gestaan bij de botika (prikpil), anders was ons heel wat bespaart.
  Ach ja hopelijk behoren de MAN, PIN en PAR partijen gauw tot de historie.

 5. ” En ondanks Covid-19 zal er spoedig veel geluid zijn.”

  Ongetwijfeld, ik hoop een dood reutel, van deze partij, het zal we een hoop populistisch geschreeuw worden. Misschien wel de herrie van, de “succesvolle” aanpak van de corona crisis. En misschien wel de herrie van de loze beloftes.
  Maar vast niet het vele geluid dat hoordt bij het aanpakken van mismanagement, over betaalde, incapabele bestuurders.

 6. Alle burgers die afgelopen maanden een boete hebben gekregen ,vragen bij OM of de boete geseponeerd kan worden.

  Lei pa un,lei pa tur….

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -