29 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

NRC | Johannes Vermeer Prijs voor zangeres Tania Kross: ‘Ik droom van een schouwburg op Curaçao’

Mischa Spel Highlight: Zangeres Tania Kross (47) is de winnares van de Johannes Vermeeprijs, de grootste en belangrijkste staatsprijs voor de kunsten. „Waarom zou ik alleen optreden voor een...

NU | Curaçao koopt beroemd bordeel zelf op, opbrengst is voor bestrijden criminaliteit

De regering van Curaçao heeft het openluchtbordeel Campo Alegre gekocht voor acht miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 4,2 miljoen euro). Het geld gaat naar een fonds waarmee criminaliteit op...

Democracy now! | Dinsday, September 26, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DolfijnFM | Bouwexperts van Defensie oefenen op Curaçao en Aruba

Bouwexperts van de Koninklijke Landmacht zijn gisteren begonnen met een oefening op Curaçao en Aruba. De eenheid gaat in opdracht van Carmabi aan de slag bij Shete...

Extra | Journaal 26 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Samenwerking tussen CPA en N.V. Havenbeheer Suriname

Curaçao Ports Authority en N.V. Havenbeheer Suriname gaan samenwerken in de havenbusiness. Ze willen samenwerken op het gebied van vrachtvervoer, infrastructuur, cruiseschepen en scheepvaartdiensten, vooral voor olie-...
- Advertisement -spot_img

AD | Steeds meer recidivisten

HomeMediaAD | Steeds meer recidivisten
Steeds meer recidivisten
47 Procent inverzekeringgestelden is recidivist

Willemstad – Tussen 2010 en 2015 is het aantal recidivisten onder de door de politie aangehouden en in verzekering gestelde personen, gestegen van 38 procent in 2010 naar 47 procent in 2015.
Dit blijkt uit een schrijven van de minister van Justitie, Nelson Navarro (PAIS), in antwoord op eerder gestelde Statenvragen. De Justitieminister legt uit dat het om personen gaat die reeds bekend waren bij politie, reclassering en justitie en wederom door de politie zijn gedetineerd. ,,De aantallen zeggen niets over het al dan niet veroordeeld zijn van de verdachte of dat deze eerder in vrijheid is gesteld”, zo benadrukt Navarro.

In een tabel zijn cijfers opgenomen van het totaal aantal personen dat door de politie in verzekering is gesteld. Daarnaast wordt dit aantal onderverdeeld in ‘first offenders’ en ‘recidivisten’.

Hieruit kan worden opgemaakt dat het aantal recidivisten in de jaren 2010 tot en met 2015 oploopt van 38 procent, naar 43, 46, 46, 47 en tot slot 47 procent. Overigens worden in het jaar 2012 de meeste personen in verzekering gesteld, namelijk 1.007.

Opvallend is ook dat het minst aantal personen dit jaar – in 2015 – in verzekering is gesteld, namelijk 681. Van dit aantal is een groter deel recidivist, namelijk 323.

Op de vraag welke projecten beschikbaar zijn om recidivisme tegen te gaan, legt de minister uit dat het Uitvoeringsorgaan Reclassering belast is met herintrede in de samenleving van gedetineerden.

Ook binnen de gevangenis wordt middels verschillende projecten gewerkt aan de terugkeer van de gedetineerde in de maatschappij. Zo wordt er door gedetineerden onder andere gewerkt in de landbouw en veeteelt, zijn er werkplaatsen gebouwd waarin kan worden gelast en getimmerd, waar aan auto’s kan worden gesleuteld en waar de gedetineerde het vak van ‘handyman’ wordt aangeleerd.

Ook is er een naaiwerkplaats en stoffeerderij, is er bijscholing van gedetineerden en kunnen zij lessen handenarbeid en tekenen en een kookcursus volgen.

Bij de reclassering zijn er agressie- en regulatietrainingen, maar ook trainingen voor seksualiteit, communicatie, sollicitatie, en budgettering.

Ook is er een individueel resocialisatietraject waar een plan van aanpak gemaakt wordt dat gericht is op de behoeftes van de cliënt, speciale projecten met thema’s zoals Siman di Kultura en tot slot het project relationeel geweld om bewustwording te creëren bij cliënten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Tja, wat wil je.

    We hebben Irma Lips die flutstraffen oplegt waar geen enkele afschrikkende werking vanuit gaat.

    En die flutstraffen hoeven dan ook nog eens slechts voor 1/3 of helemaal niet (Brian Mariano) te worden uitgezeten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties