AD | Staten geven Gijsbertha medewerking offshore overgangsregeling

Gijsbertha doet aanschrijving voor offshore en Egamingsector zonder de wetswijziging en bijbehorende achterliggende stukken te presenteren | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De Staten hebben gisteren op verzoek van minister Kenneth Gijsbertha van Financiën nog vóórdat het betreffende wetsvoorstel is behandeld, ingestemd met een aanschrijving over de winstbelasting.

Hiermee komt de Staten tegemoet aan het eerdere urgente verzoek van de bewindsman en de financiële sector. Eerder liet Gijsbertha in een brief aan de Staten weten dat er grote haast zit achter het wetsvoorstel.

De overgangsregeling voor de offshore komt ten einde en met het einde van het jaar in zicht, willen de op Curaçao gevestigde bedrijven, evenals bedrijven die overwegen zich op Curaçao te vestigen, weten waar zij aan toe zijn en wat het nieuwe wetsvoorstel met ingang van 1 januari 2020 voor hen zal betekenen.

Daarom is aan de minister gevraagd zo spoedig mogelijk de artikelen betreffende de winstbelasting voorafgaand aan de behandeling ervan in de Staten bekend te maken.

,,Bedrijven staan namelijk nu op het punt om te beslissen of ze op Curaçao gevestigd blijven of dat ze Curaçao gaan verlaten, met mogelijk verlies van werkgelegenheid en mogelijke derving van inkomsten. Zij geven aan niet tot het einde van het jaar te kunnen wachten met het nemen van een beslissing tot het wetsvoorstel goedgekeurd is door de Staten en gepubliceerd”, aldus de minister van Financiën.

Het betreft de ‘Aanschrijving bekendmaking onderdelen van het wetsvoorstel Landsverordening belastingherziening 2019 vooruitlopend op behandeling in de Staten’. Met de instemming van de Staten gisteren en de te verwachten goedkeuring van de komende wetgeving, kan de minister de bedrijven op Curaçao nu duidelijkheid verschaffen.

De voltallige coalitie stemde vóór de aanschrijving. De oppositie stemde tegen; de oppositiepartijen vonden het onacceptabel dat de minister een aanschrijving deed en niet de wetswijziging met bijbehorende achterliggende stukken presenteerde.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Staten geven Gijsbertha medewerking offshore overgangsregeling

  1. het einde van het jaar te kunnen wachten met het nemen van een beslissing tot het wetsvoorstel goedgekeurd is door de Staten en gepubliceerd”, aldus de minister van Financiën.”

    Dit was al 20 jaar bekend. En toch presteren we het weer om pas in de laatste maand met een ‘aanschrijving’ te komen. Veel bedrijven zijn ongetwijfeld reeds vetrokken en daarmee een stuk werkgelegenheid. Niet iedereen wacht tot oudjaarsdag met het nemen van beslissingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *