ParadiseFM | Code geel zorgt voor meer boekingen

Code geel zorgt voor meer boekingen. Dat zegt Chata directeur Seferina-Rojas in het Antilliaans dagblad. Dat valt meteen te zien in een toename in het aantal boekingen...

Democracy now! | Monday, May 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | ‘Nederland stuurt vaccins voor heel Suriname’

Nederland heeft toegezegd ongeveer 700.000 coronavaccins naar Suriname te sturen, ruim voldoende voor de gehele bevolking. De Surinaamse president Chan Santokhi zei dit zaterdag tijdens een bijeenkomst,...

Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...
- Advertisement -spot_img

AD | Stabilisatieplan Insel snel af

HomeMediaAD | Stabilisatieplan Insel snel af

In een memo wordt ontkend dat door de maatregelen de directieleden Edward Heerenveen en Albert Kluyver aan de kant worden geschoven of niets meer te zeggen zouden hebben
Stabilisatieplan Insel snel af

Willemstad – Het uitgebreide managementteam van Insel Air zal het Stabilisatie- en Businessplan zo snel mogelijk presenteren om door de Raad Van Commissarissen (RvC) te worden goedgekeurd.

Dit zal als basis dienen voor het uitkeren van de verschillende tranches door de Curaçao overheid.

Insel Air,,Het is de verwachting dat dit businessplan midden februari klaar zal zijn”, aldus Insel in een interne memo voor het personeel onder de kop ‘Overheid akkoord met aanvraag overbruggingskrediet Insel Air’. Zaterdag berichtte het Antilliaans Dagblad dat de overheid eind december 3 miljoen gulden van de gevraagde 15 miljoen dollar had overgemaakt.

Insel Air heeft in september vorig jaar de regering van Curaçao benaderd met het verzoek om een financiële overbrugging, om zodoende de uitdagingen waarmee de luchtvaartmaatschappij kampt, vooral als gevolg van het feit dat er nog zo’n 100 miljoen dollar vastzit in Venezuela, het hoofd te bieden.

,,De overheid heeft besloten Insel Air onder voorwaarden hulp te bieden en heeft via de Commissie van Wijzen de structuur vastgelegd waarbinnen de nodige hulp wordt geboden. Hierdoor kan worden bereikt dat de cruciale luchtverbindingen voor Curaçao kunnen worden behouden. Deze hulp draagt er ook toe bij dat Insel Air wederom een robuuste luchtvaartmaatschappij wordt”, legt het memo aan de werknemers uit.

Deze voorwaarden zijn besproken en houden in dat er tijdelijke overheidsbetrokkenheid en participatie zal zijn als aandeelhouder, in de RvC en in de directie. ,,De overheid zal de directie aanvullen met één extra directeur. Aangezien de steun uit publieke middelen wordt gefinancierd, zal de stem van deze directeur, voor zover die het publieke belang aangaat, doorslaggevend kunnen zijn.” Dat geldt overigens niet in aangelegenheden zijnde de zogeheten ‘postholders’-posities, te weten Chief Maintenance Officer (CMO), Chief Operations Officer (COO) en Accountable Manager (CEO).

,,Het is namelijk een gegeven dat in de luchtvaartindustrie bepaalde operationele aandachtsgebieden op basis van wet- en regelgeving, en zowel lokaal als internationaal voorgeschreven procedures, onder de verantwoordelijkheid ressorteren van bepaalde functionarissen. De zogenaamde ‘Postholders’ en ‘Accountable Manager’.”

Lopende besprekingen, zoals ten aanzien van de Venezuela-claim en met de huidige potentiële strategische partners, worden door de huidige ceo en/of CIAG (international) doorgezet. Om goede invulling te geven aan zijn taken met betrekking tot het publieke belang, zal de door de overheid benoemde directeur voorzitter zijn van het managementteam.

,,Insel Air is ervan overtuigd dat in samenwerking met de overheid het uiteindelijke doel, het waarborgen van cruciale luchtverbindingen en het garanderen van een robuust luchtvaartbedrijf, zal worden bereikt.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Bla bla bla… windowdressing om de porkeria veroorzaakt door wanbeleid van het management te verhullen.

    Insel Air is doomed to fail, en bij welke minsiter kunnen we dan de 30 miljoen gemeenschapsgeld gaan terughalen?

    Alleen al de schuld aan niet afgedragen loonbelasting en premies loopt al in de miljoenen en loopt iedere maand nog verder op.

    Intussen is het personeel volslagen gedemotiveerd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties