30 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | SSC teveel commissarissen

HomeNieuwsAD | SSC teveel commissarissen
Dick teruggefloten door PS
Minister Dick (PS)  liet na informatie te geven over de huidige samenstelling van de RvC van de Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC)

Willemstad – De Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO) kan niet akkoord gaan met een door onderwijsminister Irene Dick (PS) voorgedragen kandidaat voor de functie van commissaris bij de Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC).

Ten eerste blijkt uit gegevens bij de Kamer van Koophandel (KvK) dat bij SSC al acht commissarissen zitting hebben in de Raad van Commissarissen (RvC), wat al één meer is dan de maximum zeven commissarissen die een RvC mag tellen volgens de Code Corporate Governance.

De minister heeft nagelaten informatie te geven over de huidige samenstelling van de RvC van de SSC. Ook over nog enkele andere aspecten is de minister om extra informatie gevraagd. Zo blijkt uit de gegevens van de KvK ook dat de voorgedragen mannelijke kandidaat al elders commissaris en bestuurslid is, terwijl dit niet in het curriculum vitae (cv) is opgenomen.

Margit de Freitas
Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) directeur Margit de Freitas

In de Code Corporate Governance wordt een maximum gesteld aan het aantal commissariaatsfuncties (bestuursfuncties) dat een persoon bij overheidsstichtingen en overheidsvennootschappen mag bekleden. De SBTNO heeft gevraagd de cv op dit punt te updaten.

Daarnaast ontbreekt er een profielschets voor de commissarissen bij SSC en is niet duidelijk voor welk profiel de kandidaat is voorgedragen. De minister heeft ook niet voldaan aan het verzoek om de profielschetsen nader in te vullen en om een motivatie te geven voor de voordracht van deze persoon als commissaris bij de SSC.

Volgens de KvK is de voorzitter Sislyn Daantji, de vicevoorzitter Erica Wever, de secretaris Natali Garmes, de penningmeester Remigio Booi, de tweede secretaris Juaqila Poulo en zijn er nog drie bestuursleden, Efrén Candelaria, Frank Quirindongo en Johan Nahar.

De directeur is Margit de Freitas en de procuratiehouder Arcadia Hawkins-Tromp.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties