28 C
Willemstad
• dinsdag 21 mei 2024

Extra | Journaal 17 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 16, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 15, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Spoor van schade Ctex

HomeMediaAD | Spoor van schade Ctex
CTEX

Willemstad – Het in mei dit jaar failliet verklaarde datacenter Ctex, waar vanaf het begin tot bijna het eind Anthony de Lima de scepter zwaaide, laat een spoor van financiële schade achter.

Aan concurrente crediteuren alleen zijn voor bijna 11,7 miljoen vorderingen ingediend; een stuk meer trouwens dan wat in de boeken was terug te vinden (ruim 9,5 miljoen).

Dat blijkt uit het openbare faillissementsverslag van de curator dat in handen is van het Antilliaans Dagblad. Ook de Belastingdienst en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) gaan het schip in; voor bijna 1,1 miljoen aan niet betaalde belastingen respectievelijk ruim 6 ton aan niet afgedragen sociale premies.

In zijn oordeel over de rechtmatigheid sluit curator Arnold Huizing niet uit dat sprake is geweest van ‘onbehoorlijk bestuur’ en ‘paulianeus handelen’. ,,Mogelijk”, schrijft de curator in zijn faillissementsverslag aan de rechter-commissaris. Lees verder op Antilliaans Dagblad

Ctex, Curaçao Technology Exchange nv, opende in maart 2014 officieel en met een groots feest de deuren. Het hypermoderne datacenter te Mahuma werd aanvankelijk bijna solistisch geleid door ex-directeur De Lima. Hij was behalve een kleine minderheidsaandeelhouder zowel ceo en enig lid van de executive board, als voorzitter van de toezichthoudende general board. Later voegde aandeelhouder UTS bestuurders toe aan de directie en na onthullingen in deze krant over vervalsingen in het businessplan kon De Lima niet langer aanblijven.
Het datacenter zelf is gered. International Data Gateway nv (IDG) heeft de activiteiten en het voltallige personeel met hun rechten en verplichtingen overgenomen. IDG heeft als handelsnaam E-Powerhouse en is een dochteronderneming van overheidstelecombedrijf UTS.

Een procedure tegen De Lima als voormalig bestuurder is volgens de curator ‘niet opportuun’. Zo’n rechtszaak is niet alleen tijdrovend, maar ook kostbaar. De gedupeerde crediteuren zullen lange tijd moeten wachten op de uitkomst, omdat de procedure vermoedelijk tot aan de Hoge Raad wordt uitgevochten.

De curator: ,,Het is ook de vraag of een vonnis gewezen in het voordeel van de boedel (Ctex, red) kan worden geëxecuteerd. Uit onderzoek is gebleken dat De Lima geen verhaal biedt.”

Bron: Antilliaans Dagblad

12 reacties

 1. Nee hoor, Jocelyne, het is hier geen Hollywood.

  Gewoon 3 grote corrupte graaiers: Eric Garcia, Stephen Capella en Anthony de Lima.

  Kaalplukken alle drie.

 2. En UTS liep er goedkoop mee weg. Het stinkt als een open beerput. Het zou me niet verbazen als een en ander een vooropgezet plan was om UTS te bevoordelen. Wordt Ctex nu gebruikt voor die duistere internet gok business van UTS, ook dat zou me niet verbazen.

 3. Arme Stephen Capella, zo hard gestudeerd om accountant te worden en nu kan hij nergens meer aan de bak.

  Ja, bij het failliete Insel Air als ze daar een opvolger zoeken voor de lachwekkende Anthony ‘Centje’ Cijntje die bij een hoop stront nog een goedkeurende accountantsverklaring geeft.

  En met een veroordeling door de rechter is Stephen Capella dadelijk zijn accountantstitel ook nog eens kwijt.

  Het is wat deze grote graaier toekomt, Als laffe marionet van Eric Garcia verdiende Stephen Capella al een megasalaris bij Girobank, maar het was niet genoeg. Fraude plegen bij Girobank en zich op de loonlijst van Ctex laten zetten.

  Een miezerige klootviool ben je, Stephen Capella.

 4. Abraham wat heeft de PAR jou toch beloofd? Gouden bergen of vrijstelling van belasting zoals die ned. hoteleigenaar te Bandariba? Gaan al die beloftes van de PAR niet meer door? Wat had je soms voor betaald?
  Die tijd is voorbij Abraham, tegenwoordig wordt alleen maar voor de bevolking gewerkt en niet mer voor individuutjes zoals jij.
  Als jij denkt dat ik Schotte ben, zal het maar zo zijn ”in jou beleving dan.”
  Jij zit de godganse dag te huilen omdat je geen bevoorrechte positie meer hebt of krijgt. Leg je maar bij neer Abraham, die tijd is passé.
  Nederlanders MOETEN tegenwoordig WEL belasting betalen op Curaçao, comprede, muy bien!
  Adiosss Abraham, que pena…

 5. De drie hoofdschuldigen:
  GIRO BANK FRAUDEUR ERIC GARCIA
  GIRO BANK FRAUDEUR STEPHEN CAPELLA
  CTEX OPLIICHTER ANTHONY DE LIMA

  Garcia en Capella verstrekten idiote Girobank leningen aan Ctex en lieten zich belonen met riante salarissen op de payroll bij Ctex, naast hun mega Girobanksalarissen.

  Deze drie horen achter de tralies thuis en de villas van Garcia in de Penstraat en Pos Cabai, van Capella en zijn moeder in Zuurzak en van de Lima (ter grootte van een kasteel aan het Spaanse Water!) ontnomen te worden.

  Pluk ze, afpakteam!

 6. Waarom heeft de Belastingdienst en de SVB dit weer eens op z’n beloop gelaten? 1.7 miljoen ten koste van de bevolking.
  Wordt het niet eens tijd dat er veel sneller ingegrepen gaat worden? Wordt het ook niet eens tijd dat deze instanties openheid geven hoeveel geld er niet geind meer kan worden of achterstallig is bij diverse instellingen of bedrijven.
  Belasting kan niet verlaagd worden, de sociale lasten voor de burger gaan alleen maar omhoog! Hoeveel is b.v. Insel Air schuldig? CDM? Sehos? etc.etc.
  Honderden miljoenen?
  Er is altijd sprake geweest (en ook volgens de wet) dat direkteuren hoofdelijk aansprakelijk gestel kunnen worden voor het niet afdragen van premies etc. Waarom wordt dit niet gedaan? SLAPPE OVERHEID!

 7. Jos je bent en blijft de troll van Gerrit de RAAF en Mafia Club , Corralo, krijg steeds Meer de indruk dat jij de psychopaat en pathologische beroeps leugenaar Gerrit de Raaf zelf bent.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties