30 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 17:35

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | S&P verbetert rating Aruba

S&P verbetert rating Aruba

Oranjestad – Ratingbureau Standard & Poor’s (S&P) heeft de vooruitzichten van de Arubaanse economie van negatief naar stabiel bijgesteld. Dit dankzij een ‘growing prosperity’ in Aruba.

,,S&P bevestigt dat de koers die kabinet-Wever-Croes heeft ingezet, de correcte koers is”, aldus premier Evelyn Wever-Croes.

,,Ik dank eenieder die heeft bijgedragen aan het bereiken van deze mijlpaal. Het bewijst vertrouwen in het beleid van onze regering, en bevestigt dat de door onze regering ingezette koers, de correcte koers is”, aldus een eveneens zeer tevreden minister van Financiën, Xiomara Ruiz-Maduro.

- Advertentie -

,,Dat onze rating verbeterd is, is niet iets dat uit de hemel is gevallen. Dit is het resultaat van een visie die in de praktijk is gebracht en die zijn vruchten nu afwerpt. Na acht jaar financieel wanbeleid door het kabinet-Eman (AVP) hebben wij de financiële koers meteen gewijzigd. Wij hebben in het Financieel Economisch Memorandum (FEM) het pad uitgestippeld om Aruba weer op weg naar duurzame overheidsfinanciën te brengen.

De voormalige regering heeft nimmer een serieuze poging gedaan om dit te bereiken. De toezichtsorganen, ook het Caft, hebben in dezen ook gefaald”, meent de Financiënminister.

De premier vertelde dat de regering besloten heeft om de koers te wijzigen, ondanks het feit dat dat moeilijk is.

,,Wij hebben onze verantwoordelijkheid gedragen en dit schept vertrouwen. Het IMF heeft dit eerder dit jaar al bevestigd, en nu ook S&P. En ik moet erbij zeggen dat wij dit hebben bereikt zonder te moeten uitwijken naar irrealistische ramingen en sprookjes, zoals heropening van de raffinaderij. Onze minister van Financiën Xiomara Ruiz-Maduro, haar team en alle ministers hebben heel hard gewerkt om dit te bereiken.”

- Advertisement -

De economie van Aruba groeit dit jaar met 2,4 procent en volgend jaar met drie procent. Het toerisme groeit, de ontvangsten als gevolg van het toerisme zijn dit jaar 8,9 procent hoger dan vorig jaar. De werkloosheid is gedaald van 8,9 naar 7,3 procent. ,,De halfjaar realisatiecijfers laten zien dat wij op koers zijn. Dit jaar is het laatste jaar dat Aruba een begrotingstekort heeft. Het IMF en S&P hebben hun vertrouwen in ons beleid getoond. Dit zijn voor Arubanen heel belangrijke mijlpalen.

Wij zijn er nog niet, maar we hebben grote en belangrijke stappen gezet. Wij zijn goed op weg naar duurzame overheidsfinanciën”, aldus Wever-Croes.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -