AD | Gois: ‘Sòri, despensa, diskulpa’

Joel da Silva Gois wil vrede | Jeu Olimpio

Willemstad – Directeur Joel da Silva Gois van Goisco heeft tijdens een demonstratie publiekelijk tot twee keer toe zijn excuses aan de demonstranten aangeboden.

Gois deed dat één keer voor de aanwezige pers pal voor de supermarkt, de tweede keer dicht vóór de demonstranten.

,,Allereerst sorry, neem het mij niet kwalijk, mijn verontschuldiging voor wat voor ongemak dan ook voor het volk. Ten tweede: ik ben niet tegen controles,” aldus Gois.

In zijn verklaring zei de directeur dat hij nu vrede wil. De directeur zei later ook dat hij openstaat om over de arbeidsomstandigheden van het personeel te praten. Aan het eind van het jaar zal de supermarkt het volk op een grote vuurwerkshow trakteren om haar twintigjarig bestaan te vieren.
De manifestatie, een burgerinitiatief van journalist Julius Koko is door naar schatting ruim 800 mensen bezocht. De demonstratie was bedoeld als signaal dat consumenten producten willen waarvan de vervaldatum niet is verstreken. De afgelopen weken zijn er bij controles bij supermarkten veel vervallen producten aangetroffen.

De demonstranten hadden onder andere grote vellen tekst bij zich met teksten als ‘Wij willen geen bedorven vlees meer’ en ‘Het is genoeg geweest’. Er was ook een bord met de tekst ‘Breng het bedorven vlees naar Madeira’, verwijzend naar de nationaliteit van de directeur van Goisco. Organisator Koko had vooraf aangekondigd dat hij tijdens de manifestatie aan Gois zou vragen om publiekelijk zijn excuses aan te bieden. Maar het had heel wat voeten in de aarde eer het zover was.

Bij aanvang van de demonstratie vroeg Koko een minuut stilte voor mensen die gestorven zijn omdat ze vervallen producten hebben genuttigd. Koko ging samen met vakbondsman Errol Cova, een andere vakbondsman, een man en een vrouw namens de demonstranten naar binnen bij Goisco. Journalist Yves Cooper was de enige vertegenwoordiger van de pers die naar binnen mocht.

‘Bang voor confrontatie met publiek’

Gois wilde eerst niet naar buiten omdat hij zich niet veilig voelde. Zijn familie had hem afgeraden om naar buiten te gaan. Nadat journalist Cooper en anderen op hem inpraatten, was de directeur bereid om op de stoep van de supermarkt een verklaring af te leggen in aanwezigheid van de pers.

Later wisten Koko en anderen hem te overreden om tegen de wens van zijn familie in toch naar buiten te gaan en het publiek toe te spreken. Koko moest voordat de demonstranten door Gois werden toegesproken, ettelijke keren via de megafoon om aandacht van het publiek vragen.

De demonstranten gingen door met het schreeuwen van leuzen, sommigen sloegen ook op pannen. Koko zei aan de demonstranten dat hij waardering had voor Gois en zijn moed. Alhoewel de directeur zich niet veilig voelde, koos hij ervoor om naar buiten te gaan, aldus Koko. Kort daarvoor was Gois met zijn arm om de schouder van Cova naar buiten gelopen om de demonstranten toe te spreken.

Bij de manifestatie waren de politieke leiders Gerrit Schotte van MFK en Amparo dos Santos van Kòrsou di Nos Tur aanwezig. Na afloop van de manifestatie verklaarde Gois dat hij 1.100 kilo aan bevroren vlees zal vernietigen ook al is het door de Veterinaire Dienst goed voor consumptie bevonden. Deze week is het bekend geworden dat van de in totaal 1.350 kilo aan bevroren vlees die vorige week bij de supermarkt in beslag werd genomen, er 250 kilo niet geschikt bevonden was voor consumptie.

De directeur wil zowel het afgekeurde als het goedgekeurde vlees vernietigen omdat hij geen risico’s wil lopen. Hij vreest dat het vlees door de blootstelling aan wisselende temperaturen niet goed zou kunnen zijn.

Bron: Antilliaans Dagblad

14 Reacties op “AD | Gois: ‘Sòri, despensa, diskulpa’

 1. Wat een overdreven gedoe deze manifestatie die duidelijk geleid werd door die respectloze bende van KdNT. Verborgen agenda! Vrees dat dit nog maar het begin is van wat deze slechte verliezers verder aan intimadatie en ophitsing voor Curaçao in petto hebben. De gemiddelde YDK eet dagelijks super ongezond. Geen groente, teveel suiker, zout, fastfood, McDonald’s en Kentucky zijn vast onderdeel van het dagelijks dieet. Gevolg overgewicht, obesitas, giga veel suikerziekte en hoge bloeddruk patiënten, dus waar hebben we het over? Bovendien ben je nog altijd zelf verantwoordelijk voor wat je koopt en in je mond stopt. Zie Amparo. Neemt overigens niet weg dat supermarkten zich strikt aan de regels moeten houden. Uitstekend dat gerotzooi aan het licht komt en moeten de controles (handhaving op meerdere gebieden) worden voortgezet.

 2. Abraham Mossel

  Toch een duidelijke wraak actie van Gerrit de Raaf, hij en de eigenaar kunnen elkaars bloed wel zuipen, Gois is van de PAR, nou dat zegt genoeg toch. Leuk dat Gerrit zich nu via een vleesprotest in de kijker (* kranten) bij zijn kiezers moet komen om te laten zien zie je wel ik ben er voor jullie en de PAR?MAN?PIN niet zie wel ik wil nieuwe verkiezingen, doe mee met destabiliseren en saboteren doe mee ! en zorg ervoor dat jullie volgende week maandag 21 mei bij mijn rechtzaak BABEL zijn en protesteer net zoals het volk in St Maarten heeft gedaan voor mijn vriend Corallo om mijn vrijheid. kom mensen kom kom kom , en over tot de orde van de dag, ♪♪♪♪☺☺

 3. caribbeancynic

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
  Ik neem aan dat dat kort geding nu ook van de baan is?

 4. Past niet in de cultuur. Altijd iemand anders de schuld geven wel!

 5. Sabetodo

  Wie is hier nu eigenlijk gek. Degene die ongedateerde of over de houdbaarheidsdatum zijnde produkten te koop aanbiedt, of degene die deze produkten koopt. Je mag zelf ook wel even opletten, vooral in als goedkoper bekend staande winkels.

 6. Als je ziet hoeveel bon YDK hun afval en hondenlijken gewoon op straat gooien dan is hygiene niet zo belangrijk..

 7. Ja zij waren aanwezig.. dat zegt al genoeg

 8. Dos Santos en Gerrit waren daar ook bij? Dan weten we al dat het merendeel van de protesteerders MFK’ers waren. Gerrit wil Gois terugpakken.

 9. Wat een ophef om niets.

  Op Curacao is nog nooit iemand dood gegaan van het eten van bedorven vlees.

  In veel andere landen zou men een moord doen voor ons vlees dat een beetje over de datum is.

  En de 95 kilo vrouw van mij is al 54 jaar over de datum, maak ik blijf bij haar.

 10. Als bedorven vlees minachting is van de bevolking wat is de isla dan waar mensen aan doodgaan???

 11. Deze mensen komen ook af op de MFK-Dos Santos-KFO demonstraties. Kijk de borden die ze bij zich hebben zijn precies dezelfde die ze dan ook gebruiken. Opvallend dat Dos Santos en Gerrit ook aanwezig waren..

 12. Als we ons alleen maar druk zouden maken over de ISLA zouden andere problemen dus nooit aan de kaak mogen worden gesteld ? Kom nou, het ene sluit het andere niet uit.
  Dus niet zeuren over corruptie, aqualectra, de energieketen, onvolkomenheden in de medische wereld , belastingen, lootjesverkoop, perikelen binnen de politiek etc etc etc?? Alleen de ISLA ?
  Lijkt me een beetje kortzichtig.

 13. Daan Banaan

  Intrigerend hoe het volk zich drukmaakt om “bedorven” vlees. Wat een massaal protest. Ik ben van mening dat een consument een vrije keuze heeft om naar een andere supermarkt te gaan als hij niet tevreden is over de kwaliteit of houdbaarheid.
  Men zou zich drukker moeten maken over de uitstoot van de Isla. Dat lijkt me pas echt dodelijk. Daar is geen vrije keuze, maar verwacht zeker geen excuses.

 14. Bedorven of gedateerd vlees verkopen is een minachting voor de bevolking.
  SUPERMARKETS en REGERING houdt rekening dat bedorven en gedateerd voedsel verkopen en opeten grote gevolgen kan hebben voor je gezondheid en dat kan hoge kosten opleveren voor een samenleving.
  200 gulden boete is te weinig en haalt niks uit,HALLO,we zitten in jaar 2017.
  Regels veranderen en HANDHAVING van die regels,anders hoef je ze niet te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *