AD | Shoeworld sluit deuren

Shoeworld sluit deuren

Shoeworld in Punda sluit haar deuren

Willemstad – ShoeWorld, een schoenenzaak in hartje Punda, gaat sluiten. Dat heeft Ram Boolchand Nandwani tegenover deze krant bevestigd. Shoeworld is eigendom van de Boolchand Group, waar Boolchand Nandwani deel van uitmaakt.

Boolchand Nandwani laat weten dat de ondernemers in de binnenstad de laatste jaren met verschillende tegenslagen te kampen hebben. Als meest recente voorbeeld geeft de ondernemer het feit dat de hoofdstraat van Punda, de Breedestraat, een aantal maanden geleden open is gebroken.

,,Andere keren liggen andere delen van de stad open waardoor de bereikbaarheid niet zo goed is”,

aldus Boolchand Nandwani. Ook de problemen in buurland Venezuela worden door de ondernemer als een obstakel genoemd.

,,Onze grootste klanten zijn Venezolanen. Die komen nog maar amper.”

Ook de reparatie aan de pontjesbrug waardoor deze al enige tijd niet op zijn plek ligt, vormt voor de ondernemers in de binnenstad een probleem.

,,Men kan niet meer zo makkelijk van Otrobanda naar Punda oversteken om iets te kopen.”

Het grootste probleem waardoor ShoeWorld genoodzaakt is de deuren te sluiten, heeft echter met het internet te maken, zo geeft Boolchand Nandwani te kennen.

,,Mensen kopen steeds vaker schoenen op het internet. Ze komen onze winkel wel binnen, kijken of de maat goed past en vertrekken vervolgens zonder ook maar iets te kopen. Het kopen doen ze op internet”,

aldus de ondernemer.

,,De schoenenhandel is niet meer wat het ooit is geweest.”

ShoeWorld opende vijf jaar geleden haar deuren en heeft deze dagen een grootse uitverkoop. De schoenenzaak aan de Heerenstraat in Punda verkoopt verschillende gerenommeerde merken zoals Crocks, Adidas, Clarks, ECCO, Havaianas, Reef, Timberland Pro, UGG Australia en Under Armour.

Boolchand Nandwani laat tegenover deze krant weten aangeslagen te zijn door de sluiting van de zaak in Punda. Tegelijkertijd blijft hij optimistisch voor de toekomst.

,,We zijn hier al 85 jaar. Waar gaan we heen? Curaçao is ons thuis. We moeten verder”,

aldus de ondernemer. In het pand waar ShoeWorld nu is gehuisvest, zal volgens Boolchand Nandwani een nieuwe ‘business’ komen. Wanneer dit gebeurt en wat er voor ShoeWorld in de plaats gaat komen, daar wilde Boolchand Nandwani zich nog niet over uitlaten.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Shoeworld sluit deuren

  1. Men koopt steeds meer via internet vanwege het beperkte assortiment, slechte of zelfs ontbrekende service en veels te hoge prijzen. De winkels hebben ook zeer weinig innovatie getoond and last but not least de steeds onaantrekkelijker wordende binnenstad.

  2. Groot probleem is het assortiment. Meestal maar een of twee modellen en beperkt tot maar een aantal maten en heel vaak personeel dat absoluut geen kennis van zaken heeft en niet klantvriendelijk is.
    Ik zou best wel op Curacao willen kopen, maar mijn probleem is dat men heel vaak mijn maat schoenen of kleding heeft. Dus dan maar elders kopen. Heb het geluk dat ik regelmatig in het buitenland ben, dus koop daar mijn schoenen en kleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *