33 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Sfeer rond referendum steeds grimmiger

HomeMediaAD | Sfeer rond referendum steeds grimmiger
Sfeer rond referendum steeds grimmiger
Sfeer rond referendum steeds grimmiger

Kralendijk – De politieke sfeer wordt in de aanloop naar het referendum steeds grimmiger. De strijd wordt om het ‘Ja’ of ‘Nee’ in antwoord op de vraag of men het eens is met de invulling van de directe band met Nederland lijkt louter politiek en op de man gespeeld te worden.

Twee politiek leiders riepen daarom bijna het zelfde afgelopen weekend. Zowel Elvis Tjin Asjoe van Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) in een persbericht als James Kroon van de Union Patriòtiko Boneriano tijdens de persconferentie afgelopen zondagavond deed een emotioneel geladen oproep om te stoppen met op de persoon of familie gerichte beledigende acties. Beide leiders hadden het over laster en beledigingen die hun persoon en/of familieleden troffen.

,,Kap ermee”, zei James Kroon. ,,Het gaat hier om een lage en denigrerende actie die onze familie heel veel pijn heeft gedaan”, s

chreef Elvis Tjin Asjoe, waarna hij onder meer de Eilandsraadsleden opriep om beledigende acties en handelwijzen publiekelijk te verwerpen en te veroordelen.

Voor James Kroon is de naar zijn woorden persoonlijke oorlog die voormalige UPB-partijleiders als Ramonsito Booi en Yonchi Dortalina tegen hem voeren aanleiding om zijn eigen leiderschap in de partij ter discussie te stellen. Op die manier wil hij zijn tegenstanders de wind uit de zeilen nemen.

Morgenavond zal James Kroon op een speciaal daarvoor belegde partijvergadering alle barioleiders van de partij vragen om te kiezen. Als de leiders niet voor hem kiezen, zal hij zijn ontslag indienen, stelde hij aangedaan op de conferentie.

Mocht de uitkomst zijn dat James Kroon geen of onvoldoende steun krijgt, zal dat echter geen grote politieke gevolgen hebben. Hij blijft namelijk hoe dan ook, partijleider of niet, aan als Eilandraadslid, zo liet Kroon desgevraagd aan deze krant weten. Het gebaar lijkt daarom vooralsnog vooral een symbolische actie.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 reacties

 1. Een tribale cultuur, inderdaad….
  -houdt je ware bedoelingen strikt geheim en ontwapen je slachtoffers met selectieve eerlijkheid en edelmoedigheid;
  -speel in op hun eigenbelang en niet op hun medeleven of dankbaarheid;
  -weet met wie je te maken hebt en kwets vooral niet de verkeerde persoon;
  -sukkels vang je met sukkels, doe je dommer voor dan je doelwit;
  -denk wat je wilt, maar gedraag je als de ander…
  Mensen lopen graag achter een vaandel aan, die hier op Curacao allemaal een eigen kleurtje hebben, waarschijnlijk om het de analfabeten onder ons gemakkelijker te maken….
  En wat je tegenstander betreft: sla de herder en de kudde valt uiteen…
  kijk maar naar Pueblo So..hoe was het ook alweer..??? . 🙂

 2. @Fred: in principe helemaal mee eens, maar dan ook alleen in principe. In een politieke cultuur die vooral om personen (‘mannetjesmakerij’, bijna een tribale cultuur) is dit niet alleen begrijpelijk, het is voor een deel zelfs terecht.

  Als onduidelijk is waarin partijprogramma’s van elkaar verschillen (volgens ‘algemene’ normen, zoals meer of minder religieus, meer of minder overheidsingrijpen) ZIJN het de poppetjes waar het om gaat, en dan is alle context belangrijker dan wat er in redelijk opportunistische en onsamenhangende programma’s staat.

  Het is dan hopen dat er een morele leider opstaat die mensen achter zijn persoon weet te verenigen (en dan bedoel ik een Gandhi, niet een Hitler…).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties