AD | Schrik om vluchtelingen

De Kustwacht pakte een week eerder ook al 29 Venezolaanse vluchtelingen op

Den Haag – De VVD-fractie in de Tweede Kamer is geschrokken van de mededeling van minister Quincy Girigorie (PAR) van Justitie dat tegenover iedere bij aankomst aangehouden illegale Venezolaan er zeven wel in zijn geslaagd Curaçao heimelijk binnen te komen.

De bewindsman deed zijn uitspraak in gesprek met deze krant waarin hij maatregelen aankondigde om de Curaçaose kust waterdicht te maken tegen Venezolaanse vluchtelingen die via bootjes aan land proberen te komen. De publicatie is voor de VVD’ers Han ten Broeke en André Bosman aanleiding om de ministers Bert Koenders van Buitenlandse Zaken, Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie en Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties schriftelijk om opheldering te vragen.

,,Naar welke cijfers verwijst minister Girigorie als hij stelt dat cijfers bewijzen dat voor iedere persoon die wordt aangehouden zeven anderen het wél is gelukt Curaçao illegaal te betreden? Is de regering het met de VVD-fractie eens dat deze cijfers, indien juist, gerust schokkend genoemd kunnen worden?”

Verwijzend naar het besluit de kustlijn hermetisch af te sluiten herinneren de vragenstellers de bewindslieden fijntjes aan het debat van enkele weken geleden waarin Koenders en Plasterk de Kamerleden probeerden gerust te stellen dat er geen grote stroom vluchtelingen vanuit Venezuela richting de ABC-eilanden te verwachten valt.

Ten Broeke en Bosman willen weten hoe de door het kabinet-Rhuggenaath ingestelde commissie zich verhoudt tot de reeds bestaande gezamenlijke Taskforce Venezuela. Ook vragen zij wat het plan de Curaçaose kust af te sluiten concreet inhoudt en welke rol de kustwacht daarbij speelt.

,,Wordt de Nederlandse regering betrokken bij het in het artikel vermelde onderzoek naar de wijze waarop Venezolanen Curaçao illegaal betreden? Is de regering het met de VVD-fractie eens dat medewerking van de Nederlandse regering hieraan gewenst is, aangezien het de grenzen van het Rijk betreft?”, zo vragen de VVD-Kamerleden tot slot.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Schrik om vluchtelingen

 1. De Nederlandse overheid had gevraagd of wij hulp nodig hebben maar we hebben nee verkocht, omdat ze graag voor pooiers willen spelen.

  Als wij dit wil oplossen dan moet die tentenkamp komen, Nederland heeft veel over van die Syrische vluchtelingen. Indien nodig laad ze ook hun eigen hulpverleners hiernaartoe sturen, ze hebben veel ervaring op dit vlak.

  Als we dit overlaat aan YdK dan worden ze pooiers.

 2. Daan Banaan

  Ja, dit had ik maanden geleden al eens gemeld. Eindelijk wordt het door de regering onderkend. Het relatief grote aantal vluchtelingen op een klein aantal inwoners heeft natuurlijk een grote weerslag.
  Inderdaad gaat veel geld naar Venezuela, waarvan uiteindelijk via de corruptie weer veel terechtkomt bij de dictatuur. Het wordt tijd dit te zien als een humanitaire crisis en de vluchtelingen te helpen, enerzijds door opvang, anderzijds door de dictatuur onder druk te zetten de eigen bevolking weer te respecteren.
  De ministerraad kan zich niet afzijdig houden.

 3. Pfffffffffff

  Alle sneks en clubs zitten tjokvol met venezolaanse dame’s.
  Diverse malafide parkjes en armetierige appartementjes ook.
  Rij ‘s avonds rond, en je ziet dat dit de waarheid is. Deze aantallen worden steeds groter. Kan Curacao dit aan? Ik denk het niet. Is deze dame’s iets te verwijten? Ik denk het niet. Alles wat ze hier overhouden gaat rechtstreeks naar huis, naar de gezinnen die achtergebleven zijn.
  Degene met een (humane) oplossing mag het zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *