28 C
Willemstad
• woensdag 27 oktober 2021 08:06

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Schrik om vluchtelingen

De Kustwacht pakte een week eerder ook al 29 Venezolaanse vluchtelingen op

Den Haag – De VVD-fractie in de Tweede Kamer is geschrokken van de mededeling van minister Quincy Girigorie (PAR) van Justitie dat tegenover iedere bij aankomst aangehouden illegale Venezolaan er zeven wel in zijn geslaagd Curaçao heimelijk binnen te komen.

De bewindsman deed zijn uitspraak in gesprek met deze krant waarin hij maatregelen aankondigde om de Curaçaose kust waterdicht te maken tegen Venezolaanse vluchtelingen die via bootjes aan land proberen te komen. De publicatie is voor de VVD’ers Han ten Broeke en André Bosman aanleiding om de ministers Bert Koenders van Buitenlandse Zaken, Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie en Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties schriftelijk om opheldering te vragen.

,,Naar welke cijfers verwijst minister Girigorie als hij stelt dat cijfers bewijzen dat voor iedere persoon die wordt aangehouden zeven anderen het wél is gelukt Curaçao illegaal te betreden? Is de regering het met de VVD-fractie eens dat deze cijfers, indien juist, gerust schokkend genoemd kunnen worden?”

- Advertentie -

Verwijzend naar het besluit de kustlijn hermetisch af te sluiten herinneren de vragenstellers de bewindslieden fijntjes aan het debat van enkele weken geleden waarin Koenders en Plasterk de Kamerleden probeerden gerust te stellen dat er geen grote stroom vluchtelingen vanuit Venezuela richting de ABC-eilanden te verwachten valt.

Ten Broeke en Bosman willen weten hoe de door het kabinet-Rhuggenaath ingestelde commissie zich verhoudt tot de reeds bestaande gezamenlijke Taskforce Venezuela. Ook vragen zij wat het plan de Curaçaose kust af te sluiten concreet inhoudt en welke rol de kustwacht daarbij speelt.

,,Wordt de Nederlandse regering betrokken bij het in het artikel vermelde onderzoek naar de wijze waarop Venezolanen Curaçao illegaal betreden? Is de regering het met de VVD-fractie eens dat medewerking van de Nederlandse regering hieraan gewenst is, aangezien het de grenzen van het Rijk betreft?”, zo vragen de VVD-Kamerleden tot slot.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

 1. De Nederlandse overheid had gevraagd of wij hulp nodig hebben maar we hebben nee verkocht, omdat ze graag voor pooiers willen spelen.

  Als wij dit wil oplossen dan moet die tentenkamp komen, Nederland heeft veel over van die Syrische vluchtelingen. Indien nodig laad ze ook hun eigen hulpverleners hiernaartoe sturen, ze hebben veel ervaring op dit vlak.

  Als we dit overlaat aan YdK dan worden ze pooiers.

 2. Ja, dit had ik maanden geleden al eens gemeld. Eindelijk wordt het door de regering onderkend. Het relatief grote aantal vluchtelingen op een klein aantal inwoners heeft natuurlijk een grote weerslag.
  Inderdaad gaat veel geld naar Venezuela, waarvan uiteindelijk via de corruptie weer veel terechtkomt bij de dictatuur. Het wordt tijd dit te zien als een humanitaire crisis en de vluchtelingen te helpen, enerzijds door opvang, anderzijds door de dictatuur onder druk te zetten de eigen bevolking weer te respecteren.
  De ministerraad kan zich niet afzijdig houden.

 3. Alle sneks en clubs zitten tjokvol met venezolaanse dame’s.
  Diverse malafide parkjes en armetierige appartementjes ook.
  Rij ‘s avonds rond, en je ziet dat dit de waarheid is. Deze aantallen worden steeds groter. Kan Curacao dit aan? Ik denk het niet. Is deze dame’s iets te verwijten? Ik denk het niet. Alles wat ze hier overhouden gaat rechtstreeks naar huis, naar de gezinnen die achtergebleven zijn.
  Degene met een (humane) oplossing mag het zeggen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -