29 C
Willemstad
• dinsdag 21 mei 2024

Extra | Journaal 17 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 16, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 15, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Schotte: Aqualectra onteigent energie

HomeMediaAD | Schotte: Aqualectra onteigent energie
FOTO MFK
FOTO MFK

Aqualectra onteigent 13,1 megawatt zonne-energie van zakenlieden en burgers, zo stelt Statenlid en ex-premier Gerrit Schotte van oppositiepartij MFK. De OZB-belasting en de zonbelasting zijn bedoeld om het bezit van de burger te onteigenen zodat het in handen van de overheid komt, aldus het Statenlid. ,,De overheid en Aqualectra willen 13,1 megawatt inpikken die tegenwoordig geproduceerd wordt dankzij de investeringen van zakenlieden en burgers die besloten om hun bedrijf en familie veilig te stellen, en nu wil men via de zonbelasting dat afpakken”, aldus de politicus.

Lees meer…
Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Dat er toch veel interesse is voor het opwekken van duurzame energy blijkt uit de uiterst interessante voorlichting die gegeven is in augustus, waarbij ik aanwezig was, is door de fa. Bluerise uit Delft, mbt het komen van een Ecopark op Curacao. Hiermee zou Curaçao een geweldige voorsprong kunnen nemen op de rest van de regio om minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen.
  Opvallend is wel, vind ik dat er weinig over is gemeld door de “schrijvende” pers, en dat de “milieuclub ” PAIS hier niet meer aandacht aan heeft besteed is een gemiste kans, dit zou toch zeker in hun straatje moeten zijn.
  Bluerise is hetzelfde bedrijf dat via de door hen ontwikkelde TEC (Thermal Energy Conversion) gekoeld water oppompen uit de diepte van de zee dicht aan de kust van Curaçao wat gebruikt kan worden voor koeling op de luchthaven en op zoveel andere plaatsen, voor gebruik van het condenswater voor de verbouwing van groenten en fruit voor eigen consumptie en mogelijk zelfs voor export,
  Jammer dat er zo weinig aandacht voor is en dat de Staten zo stil blijven.

 2. @Jan,

  ik kan me niet voorstellen dat hij geen belangen bij deze zonnepanelen heeft.

  hij is zo fanatiek, dat het echt wel het geval moet zijn.
  ooit heb ik er iets over gelezen dat zijn naam op een document stond bij de oprichting van een NV of BV, dat in zonnepanelen ging handelen.
  Dat was zo rond zijn benoeming als MP.
  ik ben ook voor zonne energie en denk ook dat, dat het enige positieve is wat Schotte ooit gedaan heeft.
  Namelijk zorgen dat zonnepanelen toegestaan werden op Curacao.
  Maar ik heb ook begrip voor Aqualectra, die toch het onderhoud voor leidingen moet doen en ook de levering op een hepaald niveau moet houden.
  Dus de prijsafspraak door Schotte afgedwongen, is niet meer houdbaar voor Aqualectra.

 3. Ik vraag me eerlijk gezegd af hoe mensen aan de tori komen dat Mavo Schotte medeeigenaar zou zijn van in dit geval Eco Energy.
  Doe de geruchten toch een keer de deur uit.
  Het enige positieve wat S ooit heeft weten te bereiken is dat hij de energy markt wilde openen danwel privatiseren. Zonder enig respekt voor die knaap te hebben heeft zijn kabinet ervoor gezorgd dat er nu meerdere aanbieders zijn. Dat er nu grote problemen zijn met de uitvoering ervan is een 2e.

 4. hij is toch mede eigenaar van een bedrijf dat zonnepanelen verkoopt.
  Hij heeft dat bedrijf opgestart toen hij MP werd en heeft toen Aqualectra gedwongen, het systeem van energie kopen van particulieren.
  Dus hij staat nu weer zijn eigen belangen te verdedigen.
  oplichter??!!!

 5. ik ben niet vaak eens met de akties van de Hr Schotte. Maar ons volk moet kunnen vertrouwen op het een beleid. De back-up fee is schadelijk voor ons land. Want als zonne paneel eigenaar kan je nu richting de rechter stappen als je geen stroom heb. Immers het is een back -up fee bij geen stroom van je zonnecollectoren krijg je stroom van A&E. Bij geen levering zal A&E de schade nu moeten vergoeden. Zonne paneel houders hoeven nu tenminste geen back-up systeem meer te hebben in de vorm van generatoren.
  Het beste is het ontkoppelen van het leidingnet, zodat er concurrentie kan komen van een andere energie leverancier.

 6. Beschuldigingen van onteigenen komen wat ongeloofwaardig over als ze uit de mond komen van iemand die zijn leven lang niets anders gedaan heeft dan onteigenen gezien zijn historie varierend van creditcardfraudes tot een bij hem thuis gevonden als vermist opgegeven diplomatiek paspoort.

  Om nog maar niet te spreken over zijn periode als ministerpresident dat een 2 jaar durende snoepreis over de hele wereld was (met privefotograaf, gepantserde auto en een reeks bodyguards). Niets anders dan onteigening van belastingmiddelen van het volk, waar deze charlatan nu zo de mond vol van heeft.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Vorig artikel
Volgend artikel

Zoeken

Recente reacties