Laatste reacties

- Advertentie -

AD | SBTNO: Campbell niet bij GCB

Regering beslist anders

Directeur GCB onwettig herbenoemd?
SBTNO: Gino Campbell niet als directeur bij bij GCB

Willemstad – De Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO) kan geen goedkeuring verlenen aan de benoeming van Gino Campbell als interim-directeur bij de Gaming Control Board (GCB). De regering heeft dit advies echter naast zich neergelegd. Dit besluit zal met een gedegen motivatie aan het SBTNO medegedeeld moeten worden. SBTNO valt, zoals overigens in de meeste adviezen, meer over de doorlopen procedures dan over de persoon in kwestie zelf.

Ten eerste kan een interimdirecteur niet zonder open sollicitatieprocedure benoemd worden.

- Advertentie -

Ten tweede is het feit dat Campbell eerder directeur was op basis van de goedkeuring van adviseur Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) in 2011, geen goede motivatie om hem nu zondermeer aan te stellen.

SBTNO: ,,Soab heeft in een eerder advies (2011) niet onvoorwaardelijk goed bevonden om betrokkene als interim-directeur te benoemen. Het advies van de adviseur was toen voorwaardelijk.”

Die voorwaarden betroffen dat er een profielschets gemaakt moest worden voor de functie van directeur van de GCB alsook procedureregels opgesteld voor de benoeming van directeuren bij de stichting. Verder moest de kandidaat getoetst worden door middel van het uitvoering van een assessment-onderzoek door een extern adviesbureau dat gespecialiseerd is op het gebied van human resources.

Verder werd geadviseerd om in het contract op te nemen dat een negatief resultaat van het assessment een reden zou zijn om het contract te ontbinden.

- Advertisement -

SBTNO schrijft vervolgens: ,,Het is de adviseur niet bekend of er destijds aan bovengenoemde voorwaarden zijn voldaan.”

Een derde reden van SBTNO om niet direct de goedkeuring te verlenen aan Campbell ligt gelegen in het feit dat de adviseur uit het schrijven van de minister van Financiën, Jose Jardim, niet heeft kunnen opmaken of de betreffende kandidaat geëvalueerd is na zijn eerste interim-periode.

,,Noch gesteld noch gebleken is hoe de prestatie van betrokkene was in zijn eerste interim-periode. De Code Corporate Governance veronderstelt dat alvorens een herbenoeming plaatsvindt de betreffende kandidaat is geëvalueerd dan wel beoordeeld. Dit is ook van toepassing als het de herbenoeming van een interimdirecteur betreft.”

Voor zover niet aan de voorwaarden van het advies van 2011 is voldaan, dient hier volgens het advies aan te worden voldaan alvorens tot benoeming over te gaan.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Gokken – casino’s & loterijen (FWNK, GCB & illegale loterijen)

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

ParadiseFM | Deloitte Dutch Caribbean uit kritiek op beleid minister van Financiën

Er komt kritiek uit de vrije markt op de belastingplannen van Minister van...

AntilliaansDagblad | Statia opent grens voor gevaccineerden

Oranjestad - Met ingang van maandag 2 augustus 2021 is op Sint Eustatius...

AntilliaansDagblad | Voorlopige hechtenis AVP-lid Sevinger geschorst

De voorlopige hechtenis van AVP-lid Benny Sevinger is gistermiddag om 16.00 uur geschorst. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit bekendgemaakt.

AntilliaansDagblad | Partij MAN wil stemmen terug

Willemstad - Na een evaluatie van de uitslag van de Statenverkiezingen waarbij de...

AntilliaansDagblad | Richtlijnen vertonen ‘ernstige gebreken’

MinFin Silvania geeft vorderingen (=bezittingen) Land zomaar weg

AntilliaansDagblad | Misbruik van NOW-regeling gemaakt

Isebia: Voorwaarden beter formuleren
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...

PBC | Minister van Financiën wil weten hoeveel directie SVB zichzelf toebedeeld

Persbureau Curacao Javier Silvania wil weten welk deel van de bijna 30 miljoen aan lonen en salarissen de SVB betaald aan de directie. De minister van Financieën reageert...

PBC | Veel bestuurders hebben hun autopapieren niet op orde

Persbureau Curacao De politie moet steeds vaker ingrijpen bij verkeersongelukken omdat een van de bestuurders zijn papieren niet op orde heeft. Bij controles blijkt dat veel chauffeurs hun gordel...

PBC | Bonaire verwacht volgend jaar forse groei van accommodaties en werkgelegenheid

Persbureau Curacao Bonaire heeft in 2022 ruim 700 extra kamers nodig om de toename van verblijfstoeristen op te kunnen vangen. Op dit moment kunnen er bijna 2200 toeristen...
- Advertentie -