AD | Sargassumvelden om het eiland

Sargassumvelden op Boka Ascension | Foto Michelle Pors-Da Costa Gomez

Zowel aan de noordzijde als de zuidzijde van het eiland zijn de afgelopen dagen grote bruine vlekken te zien in de zee. Dit is sargassum, een bruinwier dat van nature voorkomt in het Caribisch gebied maar sinds enige tijd periodiek exponentieel toeneemt.

In 2015 was er een enorme toestroom van het wier in het Caribisch gebied wat voor problemen zorgde bij havens en stranden en binnenbaaien bedekte met een ondraaglijke stank als gevolg.

Boka Ascencion is ondertussen bijna helemaal volgestroomd met het wier en er begint een penetrante geur van rottend organisch materiaal te hangen in de omgeving.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | Sargassumvelden om het eiland

  1. Sargassum is also cultivated and cleaned for use as an herbal remedy. Many Chinese herbalists prescribe powdered Sargassum, either the species S. pallidum, or more rarely, hijiki, S. fusiforme, in doses of 0.5 gram, to be dissolved in warm water and drunk as a tea. It is called “hai zao”

  2. Pracht oplossing

  3. Daan Banaan

    Goede mest. We zouden van de last een lust moeten maken.

  4. Sargassum threat is the ‘new normal’ for Caribbean | Cayman Compass
    https://www.caymancompass.com/2016/11/17/sargassum-threat-is-the-new-normal-for-caribbean/

    “The most cost-effective and least environmentally damaging way to get rid of it is manual removal with rakes and wheelbarrows,” says Ms. Oxenford.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *