AD | Römer weg als hoofd van VDC

Regering Pisas geeft gewezen VDC Hoofd Michael Romer een referentiebrief en baan c.q. inkomstengarantie mee wegens ‘fantastsche bewezen diensten’

Willemstad – Hoewel uit onderzoek is gebleken dat Michael Römer, directeur van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC), zich niet schuldig heeft gemaakt aan illegaal handelen, keert hij niet terug naar zijn werkplek.

Dat staat in een gezamenlijke verklaring die is opgesteld door de Curaçaose regering en advocaat Bertie Braam die Römer vertegenwoordigt. ,,Partijen zijn overeengekomen dat, terwijl er niets is dat de heer M. Römer in de weg staat om terug te keren naar de VDC, hij niet zal terugkeren bij de Veiligheidsdienst Curaçao, onder voorwaarde dat de Curaçaose regering gelet op zijn achtergrond, kennis en ervaring en ervaring, ervoor zal zorgen hem een passende functie aan te bieden.

De Curaçaose regering bedankt Michael B. Ph. Römer voor het uitstekende werk dat hij heeft verricht als directeur van de dienst voor de nationale veiligheid van Curaçao, waarbij hij in staat was om onder moeilijke omstandigheden leiding te geven en het vertrouwen in de dienst te herstellen en de samenwerking tussen de dienst en de bewindslieden en de regionale en de internationale diensten terug te brengen.

Tot slot wil de regering van Curaçao publiekelijk aankondigen dat de heer mr. Michael B. Ph. Römer eervol herstel heeft gekregen als ambtenaar in afwachting van een passende functie.”
In de verklaring melden beide partijen ook dat de overeenkomst het resultaat is van vergevorderde onderhandelingen tussen Römer en de regering.

Het is zelfs zo dat Hensley Koeiman op de laatste dag dat hij nog in functie was als minister-president, aan Römer vroeg om langs te komen en de overeenkomst te tekenen. Maar dit lukte niet omdat beide partijen nog een paar details moesten uitwerken waarover zij van mening verschilden.

De directeur van VDC werd in oktober vorig jaar op non-actief gesteld na geruchten van een vermeende bedreiging tegen een vrouw waar hij een relatie mee zou hebben gehad. Hoewel zowel het VDC-hoofd als de vrouw in kwestie steeds hebben ontkend dat er sprake zou zijn geweest van bedreiging – in welke vorm dan ook – stelde de Landsrecherche op laste van het Openbaar Ministerie een feitenonderzoek in. Dit onderzoek heeft geen verdenking opgeleverd dat Römer een strafbaar feit had gepleegd.

Toenmalig demissionair premier Ben Whiteman (PS) verzocht de VDC daarop een intern integriteitsonderzoek te verrichten en liet Römer weten dat de schorsing zolang van kracht bleef. De directeur spande later via zijn advocaat Braam een zaak bij de ambtenarenrechter aan. Römer en Braam wilden desgevraagd geen commentaar op de inhoud van de verklaring leveren.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AD | Römer weg als hoofd van VDC

 1. Delvira Statie de matahari v/d Jaren 2000?

 2. @malcom, Knipselkrant heeft een uitgebreid onderzoek mbt de heer Romer.. lees het maar!

 3. Ik denk dat het een grove nalatigheid was van Elvira Statie om haar hormonen niet onder controle te houden en destijds als Hoofd MOT een relatie te beginnen met het hoofd VDC.

  Wetende dat Elvira Statie over talloze meldingen van dubieuze transacties van Schotte beschikte en dat Romer een marionet van Schotte was en nog is.

  Alleen al vanwege de perceptie van de buitenwereld was deze sexuele realatie volledig uit den boze, en wel van beide kanten.

  Het aanzien van het MOT en het vertrouwen in het MOT is door het handelen van Statie zwaar beschadigd, maar daar denkt het management van het MOT blijkbaar anders over.

 4. Malcolm, wie/wat waren je bronnen waar je navraag hebt gedaan over Romer ?
  Dan pas geloof ik je.

 5. Ah, Hansje, je trollerige onwetenheid wordt met elk onzinnig woord die je uitkraamt duidelijker.

  Met een scheve schaats rijden (hetzij door Romer of Statie) geeft op geen enkele manier weer of ze wel of niet professioneel kunnen fuctioneren.

  Romer (ken hem niet persoonlijk, maar uit navraag blijkt dat hij een harde werker met veel technische kennis maar zonder people skills is, en dus eigenlijk geen leidinggevende fuctie had mogen krijgen … in zovere zijn wij het eens) is niet aangesteld door Schotte. Zoek maar eens de heldere tijdlijn uitgestippeld door Yves Cooper even op. Ik ga je de link niet geven. Doe maar zelf even huiswerk. Een beetje hersengymnastiek zal je goed doen.

  In tegenstelling tot de losers die anoniem op deze site opiniestukken publiceren over de vermeede banden tussen Romer en Schotte, vermeld dhr Cooper WEL zijn bronnen.

  In tegenstelling tot jou kies ik evoor om iemand te geloven die onder eigen naam met goede bronvermelding publiceert.

 6. Opgeruimd? Kun je niet lezen?

  Psychopaat en kontenlikker van Schotte Michael Romer heeft een baangarantie bij de overheid gekregen! Niemand wil meer met deze geestelijk gestoorde malloot werken, dus die zit tot het einde van jaren thuis zijn dik salaris op te strijken, met alle tijd om botergeile Elvira Statie te bevredigen die overigens ondanks haar absoluut onacceptabele vrijages nog steeds bij het MOT op de payroll staat, angstvallig de hand boven het hoofd gehouden door directrice Annemarie Kenma!

  Wanneer rekenen we eindelijk eens ECHT af met de MFK mafia?

  Michael Romer, Stella van Rijn, Elvira Statie… wegwezen!

 7. Postman441

  He he! Opgeruimd staat netjes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *