28 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 05:12

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Relatie hersteld tussen CTB-Chata

CTB toeristenbureau | Jeu Olimpio

Willemstad – In 2017, specifiek in de eerste helft van 2017, bereikte de relatie tussen overheidstoeristenbureau CTB en de particuliere branchevereniging Chata een dieptepunt.

Dat schrijft vicevoorzitter Ed Eleonora van Curaçao Tourism Development Foundation (CTDF), het bestuur van Curaçao Tourist Board (CTB) in het vrijdag gepresenteerde jaarverslag over 2017. Het voorgaande jaar stond mede in het teken van het herstel van de relatie met Chata, wat staat voor Curaçao Hospitality and Tourism Association, waar de hotels en toeristische bedrijven bij zijn aangesloten.

Dat de verhoudingen onder druk stonden, zo legt Elonora uit, komt door de afwijkende visies op de rol van het toeristenbureau CTB dat jaarlijks zo’n 40 miljoen gulden aan gemeenschapsgelden kost. ,,We zijn er trots op dat we uiteindelijk een sterker werkverband hebben, ondanks deze ervaringen en obstakels.”

- Advertentie -

Er waren in 2017 meer problemen die overwonnen moesten worden. Zo spreekt het CTDF-bestuur van ‘een geval van verduistering’, waarmee het toeristenbureau te maken kreeg. Daarvoor werd het bureau Forensic Services Caribbean (FSC) ingeschakeld, vooral om maatregelen te treffen en daarmee herhaling te voorkomen. Eleonora doet geen nadere mededelingen over dit interne fraudegeval.

Op de foto in het jaarverslag staan drie commissarissen: vicevoorzitter Eleonora zelf met secretaris Errol Fa Si Oen en het lid Germaine Gibbs. In het CTDB-bestuur zitten volgens gegevens van de Kamer van Koophandel verder ook voorzitter Kevin Jonkheer en het lid Angelo Tyrol.

Van CTB is Hugo Clarinda al jaren waarnemend directeur. Het is nog altijd wachten op de aanstelling van een nieuwe chief exective officer (ceo). Dat duurt nu al zeer lange tijd. Er zou nu, na een wervings- en selectieprocedure, sprake zijn van een voordracht aan de Raad van Ministers. Daarna volgt de hele molen van corporate governance.

Volgens Elonora is in 2017 het grondwerk geleverd voor nieuw management bij CTB. Ook is er een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor drie jaar tot stand gekomen. Het jaarverslag toont een grote hoeveelheid gezichten van CTB-medewerkers.

- Advertisement -

Bijzonder verheugd is het bestuur met de toegenomen ‘airlift’, waardoor meer buitenlandse toeristen het eiland kunnen bezoeken. Ook is er vorig jaar een bespreking geweest met buureiland Aruba om na te gaan welke mogelijkheden er zijn voor het gezamenlijk aanbieden van beide bestemmingen.

In zijn verslag staat Eleonora stil bij de moeilijkheden die het huidige CTB-kantoor in Pietermaai oplevert. Er wordt uitgekeken naar alternatieve huisvesting voor het personeel, om daarmee de efficiëntie te verhogen maar ook het welzijn. Tevens is het de verwachting dat dan bespaard kan worden op de hoge energiekosten.

Het Tourism Master Plan, opgeleverd in 2015 en vanaf 2016 deels in uitvoering gebracht, moet nog in zijn geheel uitgerold worden. De financiering blijft echter een struikelpunt, aldus de vicevoorzitter. Elders schrijft consultant Paul Kok dat hiervoor wordt onderhandeld over een banklening van 40 miljoen dollar dat uitgesmeerd over vier jaar aangewend wordt.

Het CTDF werd in februari 1989 opgericht. De laatste statutenwijziging vond plaats in 2012, aldus het Handelsregister van de KvK.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -