27 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Regering toegewijd ondanks uitdagingen’

HomeMediaAD | 'Regering toegewijd ondanks uitdagingen'
Opening parlementair jaar 2018-2019 met gouverneur Lucille George Wout

Willemstad – Ondanks enorme uitdagingen, is de regering van Curaçao toegewijd om de onderwerpen die van belang zijn voor het land aan te pakken. Op interministeriële en integrale wijze wordt samengewerkt om belangrijke beslissingen te nemen.

Dat waren de woorden van gouverneur Lucille George-Wout gisteren ter ere van de opening van het nieuw parlementair jaar 2018-2019. In haar toespraak stond de gouverneur uitgebreid stil bij de financiële en economische uitdagingen waarmee Curaçao te kampen heeft. Het eiland is nu op een beslissend punt beland waarbij meer dan ooit moet worden geïnvesteerd om nieuwe banen te creëren en steun te bieden aan zwakkeren binnen de gemeenschap, aldus de gouverneur. ,,We moeten investeren, investeren en investeren.”

,,Naast de acties die op korte termijn plaatsvinden, is de regering toegewijd aan het nemen van fundamentele en noodzakelijke keuzes. Geen beslissingen die slechts een tijdelijke oplossing bieden, maar die ook op lange termijn een toekomst en perspectief bieden aan álle inwoners van Curaçao”, aldus de gouverneur tijdens haar rede. Om dit te bereiken heeft de regering – het kabinet-Rhuggenaath – een integraal en uitgebreid plan om op structurele wijze de openbare financiën van het Land Curaçao, de procedures en het functioneren van het ambtenarenapparaat en de economische sectoren te verbeteren.

,,Het streven hierbij is dat de landsbegroting gebalanceerd is en de regering middelen heeft om het beleid – onder andere het sociale beleid – uit te voeren; dat de regering de nodige investeringen kan doen en economische activiteit kan faciliteren; een snel en efficiënt ambtenarenapparaat dat optimaal functioneert en gericht is op de toekomst.”

De regering blikt terug op een onrustige periode, maar benadrukt dat ze altijd beschikbaar is om om de tafel te zitten, te luisteren en in dialoog te gaan om nader tot elkaar te komen en de regering hier zoveel mogelijk bij te betrekken, aldus de gouverneur. ,,Het fundamentele principe blijft dat we met vertrouwen in elkaar en #huntu iedere uitdaging aan kunnen en dit kunnen omzetten in mogelijkheden.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Ik heb in Mokum de pump and circumstance willen volgen op TV, maar zat op gegeven moment alleen maar zgn. “bodyguards” te tellen, allen in hun zondagse best. Zo te zien zijn de gouverneur en politici dagelijks hun leven niet zeker op deze kiezelsteen in de Caraibische Zee. LOL….. gisteren nog verkeersagent bij Coromoto College, vandaag lijfwacht spelen.

 2. #huntu refereert naar de ‘melkkoe’! Het volk, dat ‘indirecte belastingopbrengsten’ en ‘niet fiscale inkomsten’ moet opbrengen, om een fictieve begroting proberen te dichten.

 3. Volgens deze mevrouw, “Het fundamentele principe blijft dat we met vertrouwen in elkaar en #huntu iedere uitdaging aan kunnen en dit kunnen omzetten in mogelijkheden.” Hoezo #Huntu?. Wij zijn toch niet debet aan deze situatie, het zijn de politici die de prijs moeten betalen. Deze gouverneur is ook een grapjas.

 4. Dat is nog maar het begin Brian S.

  Daarna gaat Isenia naar Bureau Post, modus operandi bij Suzy Romer en Alvin Daal, om daar het dubbele te gaan verdienen.

  Bureau Post heeft een waanzinnig salarishuis, en wordt gebruikt om achterlijke luie klaplopers van PIN vriendjes neer te zetten.

 5. Het eiland is nu op een beslissend punt beland waarbij meer dan ooit moet worden geïnvesteerd om nieuwe banen te creëren en steun te bieden aan zwakkeren binnen de gemeenschap, aldus de gouverneur. ,,We moeten investeren, investeren en investeren.”

  Daarom investeert men in PIN lid en vriendje van Kennedy de heer Isenia. Die als waarnemend hoofd Communicatie 12000 per maand (ex dienstreisjes) vangt voor 24 uur per week

 6. Regering toegewijd?

  Houd AlcaLM Walle en Alvin Daal eens een paar weken op het eiland zonder peperdure snoepreis!

  Put your money where your mouth is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties