Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Rechter: George geen ambtenaar

norbert-george
Rechter: Norbert George was arbeidscontractant, geen ambtenaar | Foto Notisia360

Willemstad – Het Gerecht in Ambtenarenzaken heeft zich onbevoegd geacht de zaak die Norbert George aanspande tegen het Land en het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) in behandeling te nemen.

Dit komt omdat de ambtenarenrechter tot het oordeel komt dat George geen ambtenaar is.

In november 2014 wordt George via een landsbesluit te kennen gegeven dat aan hem ‘abusievelijke salarisbetalingen zijn verricht’.

,,Dit had niet plaats mogen vinden aangezien er geen rechtsverhouding tussen u en de regering bestaat. Anders dan u meent, heeft de regering u nooit als ambtenaar aangesteld. Gelet op het bovenstaande zal de regering de salarisadministratie opdracht geven om onmiddellijk het verrichten van salarisbetalingen aan u te staken. De ten onrechte aan u verrichte betalingen zullen teruggevorderd worden”,

- Advertentie -

zo staat in de brief.

George is van begin 2011 tot begin 2012 arbeidscontractant geweest bij SOAW, aanvankelijk als implementatiemanager en later als interim-secretaris-generaal (SG).

Op 25 januari 2012 gaat de Raad van Ministers (RvM) ermee akkoord dat George wordt aangesteld als projectleider in een taskforce van SOAW waar hij een bezoldiging krijgt in de hoogste trede van schaal 13, te weten 8.535 gulden per maand.

Deze aanstelling wordt geregeld in een besluit van de RvM, getekend door de minister-president. Daarover oordeelt het gerecht:

,,De RvM wordt niet aangemerkt als bestuursorgaan, en er kunnen geen aanspraken worden ontleend aan beslissingen die het resultaat zijn van intercollegiale besluitvorming en die nog verdere uitvoering door de verantwoordelijke minister behoeft.

Verzoeker (George, red.) kan aldus niet als ambtenaar zijn aangesteld. Ten aanzien van een aanstellingsbesluit bestaat het bevoegde gezag uit de minister en de gouverneur.

Aangezien verzoeker in 2011 op basis van een arbeidsovereenkomst werkzaam was bij het ministerie, mocht hij niet reeds uit dat dienstverband afleiden dat hij als ambtenaar was aangesteld.”

- Advertisement -

Norbert
Rechter: Norbert George geen ambtenaar | Foto Extra 21 januari 2014

Ook de werkgeversverklaring die in juni 2013 werd getekend op basis waarvan George een opleiding kon beginnen, kan volgens de rechter niet worden aangemerkt als bewijs van een dienstverband als ambtenaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Dus wij belastingbetalers hebben in 3 jaar al tonnen betaald aan deze freeloader die zijn dagen doorbrengt op het terras van café de Tropen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

ParadiseFM | Deloitte Dutch Caribbean uit kritiek op beleid minister van Financiën

Er komt kritiek uit de vrije markt op de belastingplannen van Minister van...

AntilliaansDagblad | Statia opent grens voor gevaccineerden

Oranjestad - Met ingang van maandag 2 augustus 2021 is op Sint Eustatius...

AntilliaansDagblad | Voorlopige hechtenis AVP-lid Sevinger geschorst

De voorlopige hechtenis van AVP-lid Benny Sevinger is gistermiddag om 16.00 uur geschorst. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit bekendgemaakt.

AntilliaansDagblad | Partij MAN wil stemmen terug

Willemstad - Na een evaluatie van de uitslag van de Statenverkiezingen waarbij de...

AntilliaansDagblad | Richtlijnen vertonen ‘ernstige gebreken’

MinFin Silvania geeft vorderingen (=bezittingen) Land zomaar weg

AntilliaansDagblad | Misbruik van NOW-regeling gemaakt

Isebia: Voorwaarden beter formuleren
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...

PBC | Minister van Financiën wil weten hoeveel directie SVB zichzelf toebedeeld

Persbureau Curacao Javier Silvania wil weten welk deel van de bijna 30 miljoen aan lonen en salarissen de SVB betaald aan de directie. De minister van Financieën reageert...

PBC | Veel bestuurders hebben hun autopapieren niet op orde

Persbureau Curacao De politie moet steeds vaker ingrijpen bij verkeersongelukken omdat een van de bestuurders zijn papieren niet op orde heeft. Bij controles blijkt dat veel chauffeurs hun gordel...

PBC | Bonaire verwacht volgend jaar forse groei van accommodaties en werkgelegenheid

Persbureau Curacao Bonaire heeft in 2022 ruim 700 extra kamers nodig om de toename van verblijfstoeristen op te kunnen vangen. Op dit moment kunnen er bijna 2200 toeristen...
- Advertentie -