28 C
Willemstad
• woensdag 7 juni 2023

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Extreme hitte Curaçao, scholen sluiten ’s middags

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Alle scholen in het funderend onderwijs en speciaal onderwijs mogen kinderen naar huis sturen om om 12 uur ‘s middags. Dat meldt het ministerie...

PBC | Man op Curaçao schiet eigen broer neer bij familieruzie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bij een ernstige familieruzie in Mina Scharbaai heeft een man zijn eigen broer neergeschoten. Het incident vond gisteravond plaats. Bij aankomst van de politie troffen...

PBC | Duizenden belastingaangiften binnen, maar vertraging dreigt door onvolledige verzamelloonstaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De belastingdienst is druk bezig met het voorbereiden van de verwerking van de aangiften inkomstenbelasting voor het jaar 2022. Er zijn al 10.000 aangiften...
- Advertisement -spot_img

AD | Rechter: George geen ambtenaar

HomeMediaAD | Rechter: George geen ambtenaar
norbert-george
Rechter: Norbert George was arbeidscontractant, geen ambtenaar | Foto Notisia360

Willemstad – Het Gerecht in Ambtenarenzaken heeft zich onbevoegd geacht de zaak die Norbert George aanspande tegen het Land en het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) in behandeling te nemen.

Dit komt omdat de ambtenarenrechter tot het oordeel komt dat George geen ambtenaar is.

In november 2014 wordt George via een landsbesluit te kennen gegeven dat aan hem ‘abusievelijke salarisbetalingen zijn verricht’.

,,Dit had niet plaats mogen vinden aangezien er geen rechtsverhouding tussen u en de regering bestaat. Anders dan u meent, heeft de regering u nooit als ambtenaar aangesteld. Gelet op het bovenstaande zal de regering de salarisadministratie opdracht geven om onmiddellijk het verrichten van salarisbetalingen aan u te staken. De ten onrechte aan u verrichte betalingen zullen teruggevorderd worden”,

zo staat in de brief.

George is van begin 2011 tot begin 2012 arbeidscontractant geweest bij SOAW, aanvankelijk als implementatiemanager en later als interim-secretaris-generaal (SG).

Op 25 januari 2012 gaat de Raad van Ministers (RvM) ermee akkoord dat George wordt aangesteld als projectleider in een taskforce van SOAW waar hij een bezoldiging krijgt in de hoogste trede van schaal 13, te weten 8.535 gulden per maand.

Deze aanstelling wordt geregeld in een besluit van de RvM, getekend door de minister-president. Daarover oordeelt het gerecht:

,,De RvM wordt niet aangemerkt als bestuursorgaan, en er kunnen geen aanspraken worden ontleend aan beslissingen die het resultaat zijn van intercollegiale besluitvorming en die nog verdere uitvoering door de verantwoordelijke minister behoeft.

Verzoeker (George, red.) kan aldus niet als ambtenaar zijn aangesteld. Ten aanzien van een aanstellingsbesluit bestaat het bevoegde gezag uit de minister en de gouverneur.

Aangezien verzoeker in 2011 op basis van een arbeidsovereenkomst werkzaam was bij het ministerie, mocht hij niet reeds uit dat dienstverband afleiden dat hij als ambtenaar was aangesteld.”

Norbert
Rechter: Norbert George geen ambtenaar | Foto Extra 21 januari 2014

Ook de werkgeversverklaring die in juni 2013 werd getekend op basis waarvan George een opleiding kon beginnen, kan volgens de rechter niet worden aangemerkt als bewijs van een dienstverband als ambtenaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Dus wij belastingbetalers hebben in 3 jaar al tonnen betaald aan deze freeloader die zijn dagen doorbrengt op het terras van café de Tropen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties