28 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

AD | RdK steunt Isla-bonden

HomeMediaAD | RdK steunt Isla-bonden
Vakbond PWFC eist zekerheden van raffinaderij Isla | Jeu Olimpio

Willemstad – Refineria di Kòrsou (RdK) staat achter het initiatief van de Isla-vakbonden Apri en PWFC, die hun voorzitters naar Caracas stuurden om de positie van het personeel van de raffinaderij voor volgend jaar veilig te stellen.

RdK heeft het Venezolaanse oliebedrijf PdVSA onlangs laten weten een ‘preferred bidder’ te hebben geselecteerd voor verdere onderhandelingen over de overname en de modernisering van de raffinaderij op Curaçao. De niet-geselecteerde kandidaten is gevraagd pas op de plaats te houden, zolang pogingen worden gedaan om een Memorandum of Understanding (MoU) met de kandidaat van voorkeur af te sluiten.

,,De werknemers van Isla zijn bezorgd wat er het komende jaar gaat gebeuren, nu er een grote kans bestaat dat PdVSA niet blijft, maar er wel nog een jaar te gaan is”, zegt interim-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy van RdK.

,,Zij willen de zekerheid dat 2019 een productief jaar wordt met behoud van werk en salarissen. Dat willen zij overbrengen bij de directie van PdVSA en daar staan wij achter. Wij willen ook dat de productie van Isla weer op gang komt.”

Apri-voorzitter Gherrel Remilia en PWFC-voorzitter Angelo Meyer zijn samen met hun adviseur en oud-vakbondsman Errol Cova in Venezuela om gesprekken te voeren met de top van PdVSA. Wie zij daar hebben gesproken en of daarmee meer opheldering is over wat er het komend jaar staat te gebeuren, werd gisteren niet duidelijk. De Lannoy had ‘nog niets gehoord’.

Maar als de vakbondsleiders een afspraak krijgen met de mensen hoog in de hiërarchie van PdVSA dan is dat al een verdienste. ,,Want dat is niet gemakkelijk”, zegt De Lannoy. ,,En als wij dan de toezegging krijgen dat er olie hierheen komt, dan helpt dat zeker.”

Want of het echt lukt om van 2019 een productief jaar te maken, hangt helemaal af van de aanvoer van olie. De Lannoy:

,,De productie van olie in Venezuela is niet wat het geweest is. PdVSA kan niet leveren zoals tien jaar geleden. Curaçao staat dan ook niet als enige in de rij voor olie.”

Eerder deze week maakte de Isla-directie bekend dat Curaçao Refinery Utilities (CRU) na een half jaar weer stroom, stoom, gedistilleerd water en gecomprimeerde lucht gaat leveren aan de raffinaderij. Daarmee is de raffinage van olie ook weer mogelijk.

,,Nu zien wij graag dat de productie van olieproducten goed op gang komt”, zegt de Lannoy. Inmiddels heeft een tanker uit Venezuela olie geleverd bij Bullenbaai.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 reacties

  1. De heren verblijven vaak voor 2 a 3 weken in Venezuela en er wordt nooit resultaten geboekt en het blijft altijd vaag waarom ze überhaupt naar toe zijn gegaan.

    Wat allen YDK mannen doen die naar Latina landen gaan..

  2. Cova is een van de grootste zakkenvullers die het eiland gekend heeft.

    De schreeuwende tuinkabouter maakte zich sterk voor Papiamentu onderwijs en stuurde zijn eigen kinderen naar de International School.

  3. Het is wel interessant om te weten wat Angelo Meyer samen met Errol Cova in Venezuela doen en of ze daar in een vijf sterren hotel verblijven. De heren verblijven vaak voor 2 a 3 weken in Venezuela en er wordt nooit resultaten geboekt en het blijft altijd vaag waarom ze überhaupt naar toe zijn gegaan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties