AD | PS steunt Marvelyne Wiels

Van coalitiegenoten PAIS Glenn Sulvaran is niet zeker of zij Wiels zullen steunen. Van de oppositie hoeft Marvelyne Wiels geen steun te verwachten.

Bijltjesdag? PS is tevreden over haar functioneren, van coalitiegenoten PAIS en Glenn Sulvaran is niet zeker of zij Marvelyne Wiels zullen steunen, van de oppositie hoeft de omstreden Gevolmachtigde Minister geen steun te verwachten

Willemstad – Pueblo Soberano zal vandaag in de Staten haar steun betuigen aan Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels. Dat heeft PS-leider Jaime Córdoba desgevraagd tegenover deze krant verklaard.

Maar of ook andere coalitiepartners de vertegenwoordiger in Den Haag steunen is niet zeker.

De Staten vergaderen vandaag met premier Ben Whiteman (PS) over de implementatie van de aanbevelingen van de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) en de ombudsman over het functioneren van Wiels.

Het laatste, derde rapport van december 2015 dat over het functioneren van de Gevolmachtigde minister gaat, zal ook aan bod komen in de Statenvergadering. Whiteman stuurde nog een laatste update van secretaris-generaal Stella van Rijn van Algemene Zaken over het actieplan voor het Curaçaohuis naar de Staten.

,,Marvelyne Wiels voert bij het Curaçaohuis de opdracht uit die ze heeft gekregen. Het Curaçaohuis was hiervoor een zooitje waar het geld over de balk werd gesmeten. Er werd veel geld uitgegeven aan drank en etentjes. Het had voorheen de naam dat het een rustige boel was en de Gevolmachtigde minister had een rustige, relaxte baan”,

aldus Córdoba.

De partij is tevreden over het functioneren van de Gevolmachtigde minister.

,,PS is niet bang, wij blijven op de koers zitten die we hebben uitgezet. De Gevolmachtigde minister die na ons komt, hoeft zich niet meer te pletter te werken, wij hebben het werk immers al gedaan.”

Lees hier meer..: Antilliaans Dagblad

PAIS-leider Alex Rosaria zegt tegen deze krant ‘niet met een geladen geweer’ het debat in te gaan. Er zullen kritische vragen worden gesteld aan Whiteman en aan de hand van de antwoorden zal het standpunt worden bepaald. In de Èxtra zei Rosaria gisteren dat de maat vol is:

,,We kunnen nu spreken van ‘drie slag is uit’.”

Ook van de PAR en coalitiegenoot Glenn Sulvaran is niet zeker of zij Wiels zullen steunen. Van de oppositie hoeft ze geen steun te verwachten.

In de update van Van Rijn staat onder andere dat er volgens Soab een ‘toekomstgerichte analyse’ moet komen van taken, formatie en functies bij het kabinet van de Gevolmachtigde minister van Curaçao.

Soab pleitte eerder ook voor afstemmingsoverleggen over de analyse, die nog steeds niet hebben plaatsgevonden. Nu de functie van directeur vacant is blijft onduidelijk hoe hieraan inhoud wordt gegeven.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dossier Marvelyne

10 Reacties op “AD | PS steunt Marvelyne Wiels

 1. Jij onderzoekt alleen waar jij eigen belang bij hebt? Hoge functie, goed betaald overheidsbaantje? LOL 🙂 Jullie zijn een pot nat!

 2. Jij zult ook wel iemand hebben die jou wat beloofd had? Belangrijke functie of zo? De een zijn dood is de ander zijn brood. LOL 🙂

 3. PAIS en PAR moeten hun ware aard laten zien….
  Beide hebben ze de ballen niet, dus Wiels blijft lekker zitten.

 4. caribbeancynic

  Als we nou gewoon afspreken om NOG een onderzoek te doen dan tillen we het over de verkiezingen heen.

 5. Sorry, …..”Echter niet zoals Cordoba verwoord.”……

 6. Welke kant wil jij nog horen er zijn drie (3) rapporten en niet van de minsten (Ombudsman, SOAB en oud -ambasadeurs). Wiels is in de gelegenheid gesteld om te reageren alvorens deze rapporten werden gepubliceerd. Van het laatste rapport zijn er zelfs meerdere versies. Wiels heeft (in voetbal termen) 2 gele kaarten gekregen. Of (in baseball termen) three strikes, dus zij moet aan de kant (weg). Ben Whiteman zal Wiels niet wegsturen (anders wordt hijzelf weggestuurd). Cordoba heeft vanochten op de Radio een verband gelegd tussen de moord op Helmin Wiels en de huidige discussie rond ‘marvelous’ Wiels. Dat er een verband is waardoor ‘marvelous’ Wiels door de het PS-clubje dat op de pluche zit beschermd wordt is duidelijk. Echter niet zoals Whiteman verwoord.
  Vraag is wat PNP, PAR en Pais gaan doen. Davelaar had dit liever ‘binnenshuis’ opelost gezien. PAR is hartstikke blij dat zij weer mee mag doen en zal dit niet op het spel zetten (zijn mee gaan doen om Whiteman II over de streep te trekken). Het optreden van Pais tijdens de vorige incidenten is ook niet erg hoopgevend. Vandaar dat de verwachting voor de komende verkiezingen is dat de partijen in deze coalitie zullen verliezen.

 7. Het is goed om beide kanten van het verhaal te horen voordat men met een oordeel komt.

  http://www.ustream.tv/recorded/86739632

 8. PS maakt zich met de dag belachelijker met het handhaven van Wiels terwijl de negatieve rapporten en berichten over haar zich blijven opstapelen.

  Wat weet Wiels dat PS haar kost wat kost in het zadel wil houden? Heeft ze video opnames van een nummertje van Cordoba met een walrus in Seauquarium of van Wilsoe in een triootje met Ivar Asjes en Alex Rosaria?

  Dat laatste sluit ik niet uit, want Pais stelt zich op als de stoeipoes van PS zoals Stella van Rijn dat ooit voor Schotte was.

 9. joop savaneta

  ????????

 10. henriques

  Grote shame voor de peoples’ party. Deze party verdiend het om weggevaagd te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *