29 C
Willemstad
• vrijdag 22 september 2023

DH | Government says none of its systems compromised

PHILIPSBURG--The Information, Communication and Technology (ICT) Department of the Government of St. Maarten was alerted to a phishing email blast originating from the email account of a...

AD | Beruchtste Venezolaanse gevangenis met nachtclub en gokhallen weer in handen overheid

Bob van Huët | Algemeen Dagblad MET VIDEO - Venezuela heeft 11.000 troepen ingezet om de controle te heroveren over de beruchte Tocorón-gevangenis, een van zijn grootste detentiecentra...

Democracy now! | Thursday, September 21, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 21 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | ‘Nederland wil geld verdienen aan Aruba’

John Samson Den Haag en Aruba hebben nog geen deal bereikt over hoe de corona-leningen terug te betalen. Wel klinken opnieuw felle verwijten: Nederland wil geld verdienen aan...

NTR | Oud-minister Aruba gaat in hoger beroep in corruptiezaak

Melissa Stamper Oud-minister en parlementariër Benny Sevinger (AVP) gaat samen met vijf andere verdachten in hoger beroep in de corruptiezaak Avestruz.   De rechtbank heeft woensdag op hun verzoek...
- Advertisement -spot_img

AD | Protest na aanrijding 3-jarig meisje

HomeMediaAD | Protest na aanrijding 3-jarig meisje
Het kleine 3-jarige slachtoffertje Sophia Elena Maldonado de Koop
Het kleine 3-jarige slachtoffertje Sophia Elena Maldonado de Koop

Willemstad – Het had vrijdag een leuk dagje strand moeten worden, maar het eindigde in een vreselijk drama. Een 3-jarig meisje werd die middag aangereden toen ze achter een auto langs de Piscaderaweg op rende. Volgens de artsen in het ziekenhuis is het slachtoffertje ‘hersendood’.

,,Mijn vriendin was met haar kinderen op bezoek en we stonden op het punt om naar Cas Abao te gaan”, zegt de zichtbaar aangeslagen bewoonster van het huis waar het ongeluk voor de deur gebeurde. ,,Op dat moment begon het te regenen, dus besloten we thuis te blijven.”

De vrouw en haar vriendin keken tv en de kinderen speelden in en om het huis. ,,Ineens hoorden we een enorme klap en gegil. Buiten zag ik het dochtertje van mijn vriendin liggen. Ze wilde de straat oversteken, omdat ze een pop zag liggen.”

Maar voor het 3-jarige kindje de overkant had bereikt werd ze aangereden door een automobilist. Door de klap kwam ze vijf meter verderop met een smak op het asfalt terecht. De hulpdiensten zijn meer dan een half uur bezig geweest met het slachtoffertje, waarna ze met spoed naar het ziekenhuis is gebracht.

De bewoonster lijkt zichzelf achteraf een schuldgevoel aan te praten, omdat ze besloot niet naar het strand te gaan. ,,Waren we maar wel gegaan. Ik neem mezelf dit nu kwalijk.” Buurtbewoners die de vrouw bijstaan grijpen meteen in en zeggen dat zij ‘er natuurlijk niets aan kan doen’.

Ondertussen houdt de bewoonster zich sterk voor haar eigen dochter die het drama heeft zien gebeuren. ,,Ze heeft sinds het ongeluk nachtmerries.”

Uit protest hebben de bewoners van de Piscaderaweg hun straat gistermiddag compleet geblokkeerd. ,,Ze rijden hier als gekken”, vertelt een vrouw die op de hoek met de Wanapaweg woont.

,,Er zijn hier de afgelopen jaren al meerdere dodelijke ongelukken gebeurd en dit meisje gaat het ook niet redden. De overheid moet echt nu in actie komen. De weg moet aangepast worden met drempels, zodat de snelheid omlaag gaat.”

Na drie kwartier vond de politie het gistermiddag genoeg geweest. Zes agenten haalden de blokkades weg, zodat het verkeer de Piscaderaweg weer kon gebruiken.

Of de betrokken automobilist vrijdag ook met een te hoge snelheid door de straat reed, is nog in onderzoek.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties